Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość saba25

Potrzebuję przyjaciółki..

Polecane posty

Gość IKAx
Witam Tez mieszkam w Anglii a teraz od paru dni na urlopie za malo by jechac do polski i nuda , maz w pracy dzieci jeszcze w polsce przyjezdzaja w czerwcu. pozdrawiam

Gość saba25
IKAx ale masz na co czekac!!!! Zazdroszcze!!

Gość saba25
tak też dumam, ale nie bardzo wiem jak sie do tego zabrac, jakiś pomysł?

Gość IKAx
Z czym sobie nie radzisz?

Gość saba25
IKAx>> brakuje mi powodów do śmiechu, szczerej radości, a problem jest chyba w tym, że jak już staram się odnaleźc radości w codzienności, to wszystko wydaje mi sie takie nieszczere. Nie potrafię się cieszyc tym co mam, we wszystkim doszukuję się ciemnej strony, żeby samej sobie powiedziec " A nie mówiłam, i znowu dno"

Gość IKAx
Mnie Anglia doluje , ze jestem tu sama tzn bez przyjaciol i rodziny , jak sie ma 25 lat to sie gory przestawia co z toba?

Gość saba25
Widzisz, jest taki problem w moim przypadku, że jestem w siedmioletnim związku z chłopakiem, który przez prawie cały ten czas trzymał mnie na smyczy. Nie żebym chciała Bóg wie co robic, ale nawet koleżanka była powodem do kłutni. Odbija sie na mnie cały ten czas bo mam diabelskie wrażenie, że coś mi w życiu umknęło i mam o to pretensje tylko i wyłącznie do siebie..Chyba jestem o to zła

Gość IKAx
Majac 18 lat weszlas w powazny zwiazek , dobra strona tego wszystkiego jest to ze sobie to wlasnie uswiadomilas czyle ze na dzien dzisiejszy nie milosc a przywiazanie trzyma cie w tym zwiazku,wydoroslalas przez ten czas i widzisz to wszystko inaczej .

Gość saba25
I tu masz rację. Tylko po takim czasie nadzwyczaj ciężko jest coś postanowic. A widzisz, śmieszne dla mnie jest, a z drugiej strony wręcz tragiczne, żeby walczyc o własne, ludzkie prawo do własnych decyzji, pewnego rodzaju wolności emocjonalnej i bycia partnerem, a nie własnością czy czymś w tym stylu

Gość IKAx
jezeli nie chcesz odejsc od chlopaka to musisz sprawe postawic na ostrzu noza , i powiedziec mu to wszystko co ryzykujesz? w zasadzie nic bo jak kocha to bedzie ci jadl z reki ze moze byc jeszcze gorzej np ze go zostawisz.

Gość saba25
Gdyby życie było takie proste...:-) Gdyby on chciał słuchac i zrozumiec

Gość IKAx
I powiem ci z mojego doswiadczenia a mialam takiego meza 11 lat , zdradzil zostawil z dziecmi sama, I wtedy uswiadomilam sobie ze nie mam nikogo nawet kolezanki bo nie moglam miec , kolegow zapomnij. Wyszlam za maz za faceta ktory jest moim partnerem w wszystkim a kolezanek i znajomych mamy pelno ( oczywiscie w polsce)

Gość saba25
Jak zacząc pracowac nad sobą, aby byc szczęśliwym? To podobno bierze się z wnętrza człowieka

Gość IKAx
samo z wnetrza nie wyjdzie do ciebie usmiech musisz miec cel zycia albo wydoroslec na tyle zeby to zmienic, Jestes teraz w Anglii pracujesz, jestes samodzielna?

Gość saba25
Oj jestem w tej Anglii, pracuję, praca na stałe. Już trzy lata tu tkwię

Gość IKAx
to moze wyjec na chwile sama przemysl to wszystko?