Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawskie babsko ze mnie

wady na obrączkach co robić

Polecane posty

załozylam topik o wadzie ale nie otwiera się. Otóz mam obrączki pół mat pół błysk, i okazało sie wze jest rysa takie małe nacięcie które miałobyc w innym miejscu i chyba była pomyłka.I nacięcie małe zostało.co robić/nie jest widoczne specjalnie ale ja mam swiadomosc ze ta rysa jest, ze nacięcie jest bo to raczej małe nacięcie niz rysa:(

Gość jak to co
chyba na bazarze nie kupowałas wiec leć oddac

Gość Wedding Planner
Możesz zwrócić się z prośbą do jubilera, u którego kupowałaś swoje obrączki. Jeśli masz na to jakiś dowód w postaci paragonu czy innego dokumentu potwierdzającego fakt, że w tym miejscu nabyłaś obrączki, jubiler może wykonać poprawkę nieodpłatnie :) Tak jest np. w Aren Jubiler :)

Gość Wedding Planner
Przepraszam, tak jest w Apart.

Gość jak to co
jka ma paragon to wszedzie tak zrobią

to wsklepie jubilerskim kupiłam i nie dali zadnego paragonu tylko papierek mały metkowy z ceną i w pudełku dwie obrączki. Było to wczoraj więc powinni mnie pamietac, ale nie wiem czy iśc z tym problem czy dac sobie spokój?To takie małe nacięcie niewidoczne na pierwszy rzut no ale ja wiem ze ono tam jest. Nie wiem tylko czy oi są w stanie to usunąc bo obraczka jest pół mat pół młotkowano nacinana. Moze nie dadzą rady?czy uwazacie ze to jest pierdółka i nie ma co iśc z tym?

Gość Wedding Planner
Oczywiście, że powinnaś iść. Te obrączki mają służyć Ci całe życie. Złoto jest metalem miękkim i stosunkowo łatwym w obróbce, zatem jubiler nie powinien mieć problemu z usunięciem tej skazy :)

Gość jak to co
jak masz papier że to z tego sklepu i cene to idz. Moja ciotka jest jubilerką i wiem że cos takiego przyjmuje. A jesli ty tą wade widzisz, to zobaczysz ze bedziesz zawsze o tym wiedziała itd. Placilas, to miej idealne a nie pocieszasz sie że nie widac. Idz i koniec

Gość **** **** ****
uważam za szczyt głupoty zakup czegoś wartościowego i nie upomnienie się o paragon...jeśli ktoś mi gdzies odmawia paragonu to rezygnuje z zakupów.

a jak mnie tam wyśmieją ze z taką głupota przychodzę? kurcze gdyby to była rysa z przetarcia ale to jest nacięcie małe bo małe ale ja zauwazyłam.Szkoda ze nie obejrzałam u jubilera tego, ale skąd miałam wiedziec ze mi spartaczy i skąd miałam wiedziec ze mogłabybyc gdzies tam rysa. Myslałam ze --poprostu zaufałam. No ale nie wiem czy da się usunąc, moze całkiem mi wtedy zniszczą? a w jaki sposób to nacięcie zlikwidują? co dołożą w to miejsce złota by zaplombowac nacięcie? czy jak to jest?

kurde no nie dali mi paragonu własnie.moze tam wiedzieli ze mam schrzanione? kurde ale to było wczoraj , pamiętaja mnie, powinny mnie zrozumiec. zJuz napisałam do nich emaila i niech kombinują. to wada- powinni przyjąć reklamacje, ale widzisz nie dały paragonu, tylko metka i pudełko jest.

Gość jak to co
metka jest i to wystarczy. Dla nich to jest najwazniejsze. Wiem co mowie. Nie mysl że jestes głupia bo ci przeszkadza taki szczegół. Jakbys zobaczyla jak ludzie potrafią sie przygladac i przyczepiac o gorsze rzeczy to raz dwa bys zmienial zdanie... Moj męzulek jak cos kupuje to oglada ze wszystkich stron po 100 razy. Nie raz sie wstydze za niego, ale przynajmniej wiem że jets to idealne. Obraczki to nie samochod że malenskiej ryski nikt nie zauwazy. Idz i to oddaj. Nie gadaj tu i nie wysyłaj mailów tylko idz

ok zwawalcze o usunięcie-dzięki ale powiecie mi jak oni to usuną?

Gość jak to co
a co sie o to martwisz? obraczka nie szklanka, nie zbije sie. I na pewno ci jej nie zniszczą. Nawet nie bedziesz wiedziała gdzie ta rysa była :) przestan panikowac

Ok:) ciagle dzwonię- nikt nie odbiera:O ale licze ze będzie OK.

Gość jak to co
bo pewnie czynne od 10:00 :)

Gość Wedding Planner
Nie bój nic :) Jubiler wie, jak usunąć skazę z kruszcu :) Nic nie będzie widać. Uzbrój się w paragon i przepisowy uśmiech nr 8,5 i po prostu idź :) Potem powiedz, jak to się skończyło :)

Gość wypolerująmi
powiedzieli ze wypoleruja mi ta ryske .

Gość jak to co
no widzisz :) nie bolało ;)

Gość Wedding Planner
Świetnie :) Strach ma WIELKIE oczy ;)

Gość wypolerująmi
babka która sprawdzała je nie dopatrzyła. Poprostu jakas łapka która tnie nacisneła przy łapaniu i dlatego .