Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mufra

proszę o pomysły na domowe zabawy z 8-latką

Polecane posty

Gość łączenie
11:07 a google znasz ?tam pełno tego 11:07 oooooooooo= nie chodzi do szkoły? 11:08 mufra znam google ale nic satysfakcjonującego nie znalazłam. chodzi do szkoły tylko teraz jest chora na ospę. jeśli chcesz możesz wszystko http://www.suwaczek.pl/cache/eb301a6d4c.png 11:09 jula25 moja 8 letnia corka uwielbia bawic sie w dom , sklep , szpital , szkołe,itp. Poza tym lubi grac w gry planszowe. Najlepiej wybadac jakie zabawy dziecko lubi, kazde dziecko ma inne zaintersowania. 11:10 a google znasz http://www.abcgospodyni.pl/artykuly_dzieci.htm l 11:13 mufra na tej stronie już byłam jeśli chcesz możesz wszystko http://www.suwaczek.pl/cache/eb301a6d4c.png 11:23 kayka - gry planszowe - gry komputerowe - rysowanki - mnostwo lalek i robimy szkolę - normalnie niecierpię tego - czytanie *********************************************** ********* Aniele mój Ty przecież mnie jedną masz I mnie ochronisz za grzechy Niech życie ukaże mnie Ty przy mnie zawsze bądź Chociaż wiem, me niebo daleko jest Więc nie wpuszczą jeszcze mnie..... Jeszcze nie... 11:27 Jaaska A moja córka gdy byała w tym wieku zamęczała mnie teatrzykami...... Jak ja się cieszę, że już wyrosła jak pieknie jest

Gość kolorkowanka
ja mysle ze najlepsze sa w tym wieku zabawy edukacyjne...jesli zna literki juz i cyferki to mozna sie bawic w pisanie...albo malowanie obrazków i ich podpisywanie np mowisz ze rysujecie rybę i potemn ładnie podpisujecie... mjozesz jej tez narysowac np działania: rysujesz 3 truskawki znak + 4 jabłka i znak = a ona oblicza...a potem ona rysuje a ty obliczasz... Wg mnie najlepsze sa takie zabawy nauczajace... To narazie mi przyszło do głowy...jak na ta chwilke A poza tym mozecie układac jakies opowiadania...albo mozesz jej cos przeczytac i potem prosic zeby to opowiedziała po swojemu lub narysowała, pokazała...troszke pofantazjuj..na pewno cos wymyslisz Powodzenia

Gość ależ to faaaascynujące
Myśkę ż e to nie jest dobry pomysł, raczej z anudne i za proste, tak bawi się moj czteroletnie siostrzeniec! prędzej właśnie czytanie ksiązek, moze jakies gry planszowe? potrafia niektore wciagac, albo domino, jakis wypad na basen, na wiosne spacer albo rower, w ostatecznosci zawsze jest telewizja, ale tego raczej nie polecam, bo w dzisiejszych czasach kreskówki spaczają psyche dzieciom No i zabawa lalkami, samochodzikami, w dom, sklep, szkołę (pamiętam z autosji, ze to sie lubilo )

Gość łączenie
TOJA __ no to moze byc to liczenie wiekszych liczb, albo nawet mnozenie...a zabawa w sklep jak najbardziej...no i duuuzo czytania, bo to potem procentuje i mniej telewizji wg mnie Moze zabawa stara jak swiat w wyrazy - ty mowisz wyraz np. TERMOMETR a ona wymysla wyraz na gloskę R np. RAMA ty na A ... itd. ... Na pewno znasz ta zabawę Mozesz z nia grac np. w gry planszowe jak "Człowieku nie irytuj się " , "Damka" , puzzle (odpowiednie dla wieku)- dzieci to lubią, tylko pozwól jej tez wygrać , jak ladna pogoda to zróbcie sobie wycieczkę i szukajcie ZWIASTUNÓW WIOSNY np. ptaki, kwiaty, pąki na drzewach ... - przy okazji dziecko poznaje nazwy drzew ...

dziękuję za wszystkie pomysły :) wlaśnie mam z nią straszny kłopot bo dziewczynka jest pod względem mnogości zajęć bardzo rozpieszczona (basen, ping-pong, klubik szachowy, łyżwy, szermierka) i chcę mieć jakieś ciekawe pomysły jak zająć ją w domu bo teraz jest chora na ospę i nie może wychodzić.

Gość bziku
a może popularne kiedyś kalambury? losuje obrazek, czy słowo i musi je pokazać. Można pokazywać wszystko:) drzewo, królewnę, zakupy, sklep, gotowanie, samochód, kotka, psa etc

Gość bziku
niby kalambury polegały głównie na rysowaniu, ale pokazywane też mogą być :)

Gość niania bez pracy
ja mialam pod opieka osmiolatke i najbardziej uwielbialysmy kolorowac. pomysl bardzo dubry, obie strony moga sie wyciszyc, zrelaksowac. rysowalysmy tez razem, np. swoje marzenia itd. pobudza wyobraznie.

Gość klaudynaa
Tez jakoby jestem zwiazana z tematem ... ahh duzo by gadac... test osobowosci wg dalay lamy - wyniki sa niezwykle (z trzech tylko pytan) tu ---> http://is.gd/Vin

plastelina,ludziki z jedzenia,pieczenie pierniczków,malowanie pudełek farbkami,robienie mini albumu rodzinnego,zabawa w teatr,mini playback show ;),wyroby z masy solnej,szycie ubranek dla lalek,kalambury,komputer w ostatczności,zabawa w sklep,pocztę,robienie kopert ozdobnych,robienie kartek wielkanocnych,malowanie palcami,rysowani kreda po meblach(zawsze mozna zmyc)albo węglem po szarym papierze,bańki mydlane,robienie szalika na szydełku albo drutach,robienie lalek z włóczki,,,wena mnie opuściła ;)