Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość babka wielkanocna

Wielkanoc - tradycyjnie czy...

Polecane posty

Gość babka wielkanocna

Zstanawia mnie ilu Polaków spędza Wielkanoc tradycyjnie - kościół, barszcz, jajko i telewizja ;) i jakie macie sposoby na przełamanie świątecznej nudy i rutyny :P

Gość TRADYCYJNIE zawsze
nie doceniamy tradycji:O

Gość dc
ja tez wyjeżdżam w święta, na weekend do Pragi :-)

Gość issi
a tam nie doceniamy... chyba przeceniamy

Ja jestem skazany na tradycję bo nie mam kasy na źródła termalne i Parge :D

Ja też nie mam - to firmowy wyjazd i szef sponsoruje. Prawie jak sponsoring :D

Gość 6 rano kosciolek
potem sniadanko na pocztaku ze swieconki drzemka posniadaniowa :) rodzice zostaja w domu lub ida do rodziny ja wyjezdzam na dzialke zrobic pierwszego grilla i wypic heeh juz po poscie :) a bracia z reguly ida na miasto na dyskoteke :) zadne ciple kraje pragi czy cos swita musza byc w domu

Gość /łączenie tematów/
Co podajecie w swieta na stol? ========================= 16:53 zosia samosia xxxxx chodzi mi oczywiscie o swieta wielkanocne przyjezdza rodzinka, wiec chcialabym cos szczegolnego przyrzadzic, ale nie wiem co ?! 16:56 duzo_jemy do kawy kołacz z serem i makiem i jabkami, sernik, lod jakies sałatki przekąski moze zrobie zapiekanke z tortili a tak to jeszcze jakas kolacujka kanapki z swojską szynką , salcesonem czy zwykły swojski grany wuszt pycha 16:56 gówno prawda i już ja znalazlam tu fajny pomysl na ciacho...bakława sie nazywa....i to zrobie na swieta

Gość dkhvdshgdg
ja tez spedzam święta w domu tradycyjnie kosciółek potem świąteczne śniadanie a potem leniuchowanie spacerek kawaka z ciastem a wieczorkiem na impreze zaszalec z przyjaciólmi to sa moje swieta

{ jakie macie sposoby na przełamanie świątecznej nudy i rutyny } Jak co rok spożyje ze dwa czteropaki. :o:classic_cool:

Nie narzekam na nude w święta ... W swięto obowiazkowo ide do koscioła, potem w gronie rodzinnym jemy sniadanio-obiad :), wiadomo, że Wielkanoc świętuje się przy suto zastawionym stole ... po jedzeniu kawka, ciasto i gadu, gadu i wypad na łono natury, spacer w gronie rodzinnym ... potem powrót do domu no i kolacja, znowu gadu gadu .... i rozstanie tzn. wszyscy wieczorem jada do swoich domów ... Zawsze jest milo i sympatycznie, oby dopisała pogoda :-D

Gość /łączenie tematów/
09:50 cofanka co polecacie, mam ugotowac obiad na 7 osób, koszty nie graja roli

Menu Dania zimne na stołach Zakąski Szynka podkomorzego z puszystym chrzanem Pasztet domowego wyrobu z grzybami i świeżym rozmarynem Wędzona pierś kurczaka z sosem żurawinowym i skórką pomarańczową Kaczka faszerowana morelą i orzeszkami pistacjowymi Pieczone polędwiczki wieprzowe, marynowane w świeżych ziołach Łosoś marynowany w trawie cytrynowej z dodatkiem białego wina i świeżych ziół Carpaccio z wędzonego tuńczyka, podawane z sosem z limonek i świeżą kolendrą Śledzie marynowane w przyprawach korzennych z dodatkiem świeżej bazylii Koreczki śledziowe nadziewane śliwką kalifornijską * Sałatki Sałatka jarzynowa przygotowywana z jabłkiem i lekkim sosem majonezowym Sałatka grzybowa aromatyzowana świeżymi ziołami i oliwą z oliwek Sałatka śledziowa z buraczkami koktajlowymi, jabłkiem i szalotką Sałatka ze świeżych warzyw z serem feta, oliwkami i pachnącym, świeżym oregano * Wybór świeżego pieczywa z masłem ziołowym Dania podawane przez kelnerów Na początek Cielęcina z pieczarkami w sosie z białego wina z szałwią * Rosół z kurczaka z dodatkiem polskiej wódki wiśniówki * Pieczona kaczka marynowana w miodzie, podawana z pieczonym jabłkiem, kopytkami i sosem z pomarańczy Deser Gruszka przyprawiona rozmarynem i nadziewana bakaliami gotowana w czerwonym winie i podawana z sosem śliwkowym Na pożegnanie Żurek z białą kiełbasą może być??? :)

W wielkim skupieniu i z prezerwatywami na uszach wyszukuję aktualnych topików by je podnieść. P.S. To nie podszyw. :classic_cool: