Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chcialam zapytaccc

Chyba jestem nad opiekuncza ...

Polecane posty

Gość chcialam zapytaccc

Kochane mamusie czy Wy tez tak macie ? Chodzi o to ze jak zostawiacie swoje pociechy pod opieka meza lub babci , cioci lub kogos bliskiego bo musicie cos zalatwic to ...jestescie spokojne czy sie martwicie i dzwonicie i pytacie czy wszystko w porzadku i staracie sie biegiem zalatwic sprawe aby jak najszybciej wrocic do domu , bo jak tak mam i to chyba nie dobrze . Pewnie bede musiala nad tym popracowac .Jestem sama , czy ma Ktos jeszcze tak ? prosze napiszczie ! :)

Gość tez mamusia
no coz to chyba naturalny odruch, tylko lepiej sie go oduczyc dla wlasnego dobra, przez to ze caly czas spedzam z synem to teraz kiedy on ma 2 lata to nie moge sie niegdzie ruszyc, bo mnie nie puszcza

Gość doradzam
ja tez tak mam -nawet jak wychodze na 30 min na zakupy.......synek ma 8 m-cy

Gość chcialam zapytaccc
wiecie u mnie to nie jest tak ze maly z nikim nie zostanie wrecz przeciwnie jest taki ze sie nie boi i zostanie z kazdym zaryzykowalabym takie powiedzenie ale tu chodzi o mnie :D no doslownie jak wychodze bez niego to staram sie szybko wrocic (zrezygnowalabym z tzw .platania sie bez celu po sklepach bo mysle sobie ...ze cos sie moze stac ...synek ma 18 miesiecy a np . moja kolezanka fakt ze roznimy sie wiekiem , ja 30 lat a ona 20 , idzie na impreze z mezem a dziecko zostawia z kolega meza , moze tzw. przyszywanym wujkiem bo mieszkaja razem ( za granica ) ja bym nigdy tak nie zostawila i to jeszcze z facetem fakt faktem ze chlopak sie sprawdza i nidgy nic sie nie stalo ale dla mnie to byloby nie mozliwe :D jak z tym walczyc ? zeby byc spokojnym i tak sie nie bac ? :D

Gość elastynaaaa
ja tez mam obawy kiedy zostawiam syna z kims ale to jest tak sporadycznie ze kiedy mam okazje to czas mam tylko dla siebie odpoczywam nawet kiedy cos zalatwiam mieszkamy zagranica i niemay komu zostawic syna wiec niedziwie sie twojej kolezance ze kozystaja z pomocy kolegi

Gość chcialam zapytaccc
wiecie moze to smieszne i chore ale jak wychodze na chwile i malego zostawiam z mezem ...to zamykam wszystkie drzwi aby maly gdzies nie wlozyl paluszka aby cos nie spsocil , nie sciagnal... jutro ide do fryzjera i malego wole zniesc do tescioej niz zostawic pod opieka mezowi , moze to smieszne ....ale maz bedzie siedzial przy komputerze i nie bedzie go dobrze pilnowal ( w moim mniemaniu ) a tesciowa przynajmniej dobrze nim sie zajmie , pewnie maz tej pojdzie tam ...a ja i tak bede pedzic jak ' cztery wiatry ' :D aby jak najszybciej wrocic ...

ja jak zostawiałam dzieci to zawsze z osobami na tyle zaufanymi,że nie musiałam sie martwić,teraz dzieci sa większe i często zostawiam młodsza córkę pod opieka starszego rodzeństwa-wtedy muszą mi wysyłac smsy,że wszystko ok-nie lubię ich samych zostawiać ale często nie mam wyjścia, mam jednak coś takiego,że jak wracam to musze ją wyściskać i wycałować bo nawet po godzinie spędzonej bez niej zaczynam tęsknić :)

O..widzę, że nie tylko ja mam świra na punkcie córki:D Jak muszę ją oddawać na weekend /mam szkołę/ to w niedzielę jak mama mi jej nie przywozi na czas (czyli zaraz po szkole, na 14:D) ja już chodzę po ścianach..a jak wchodzi do mieszkania to jakbym jej 100 lat nie widziała. Moja mama się ze mnie śmieje:P

To chyba normalne ze martwimy sie o swoje dzieci i że wydaje nam się ze my opiekujemy się nim najlepiej i jesteśmy mu wstanie zapewnić najlepszą opiekę,ale z drugiej strony nie możemy być \"więzniami\" własnego dziecka nigdzie nie wychodzić a jeśli tak to tylko z dzieckiem.Ja przez pierwsze półrocze zostawiałam dziecko z teściowa ,mamą lub ciocią musiałam bo kończyłam studia potem już trochę rzadziej ja zostawiałam ,ale zdarza sie że z mężem wychodzimy gdzieś na wieczór a nawet na noc i normalnie zostawiam córkę z teściową najczęściej bo ona ma więcej czasu.