Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

agawerka

Pytanie do gitarzystow

Polecane posty

zamierzam kupic gitare klasyczna , jaka byscie polecili? czy jakies firmy dobre czy cos? jestem kompletnie zielona w tym temacie :/

Weź ze sobą na zakupy gitarzystę, w przeciwnym razie polegniesz, wcisną Ci coś drogiego i nieudanego! Gitara powinna mieć dobry rezonans (co wyraża się min. w łatwości wydobycia tzw. flażoletów w możliwie dużej liczbie. Najważniejszą jednak cechą powinno być przyzwoite strojenie na progach! Z dwojga złego lepiej mieć instrument o niezbyt bogatym dźwięku, lecz niefałszujący.

nie znam sie za bardzo, ale mialam gitare niemiecka, polska i hiszpanska..nie musze mowic ktora najlepsza...:) wazne sa tez dobre struny. zwroc uwage na wysokosc progow. niestety dobrej gitary tanio nei kupisz, ale to pewnie wiesz.chociaz mozna i drogi bubekl kupic, dlatego wez, jak pisal monitorek, kogos kto jest w temacie ze soba do sklepu. pozdraiwam i zycze udanego zakupu:) PS:poczytaj sobie: http://www.gitara.pl/jak_kupic_gitare.html

Ibanezy są na pewno dobre, ale ceny mogą porazić. Z resztą zobacz na allegro :) Wiesz, może lepiej na początek pożycz od kogoś gitarę, jeśli Ci się nie spodoba gra to nie będziesz żałować, że wydałaś kasę. Ja tak zrobiłam :)