Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jablko-malina

mam angine- nie moge siedziec w domu, czym to grozi?

Polecane posty

Gość jablko-malina

zastanawiam sie,jakie skutki moze pociagnac za soba wychodzenie z domu w czasie anginy. Po prostu nie moge siedziec i sie kurowac, L4 tez nie dostane, tzn dostac dostalabym, ale nie moglabym go wykorzystac ;] Nie chce tez pozarazac ludzi, bo wiem, ze to mozliwe ;P niech ktos znajacy temat napisze cus :p

Gość muehehe
Jama ustna i gardło łączą się z innymi narządami, takimi jak uszy, zatoki, płuca. Dlatego organizmy kolonizujące jamę ustną i gardło mogą wywoływać zakażenia przez rozprzestrzenianie się do innych organów. Może wystąpić zapalenie ucha środkowego (w skrajnych przypadkach prowadzące do głuchoty), zapalenie zatok lub ropień okołomigdałkowy. Ponadto może wystąpić ryzyko gorączki reumatycznej (występuje u ok. 3% chorych); ostre zapalenie kłębuszków nerkowych (wikła 10-15 % infekcji). Dlatego w przypadku ostrego zapalenia migdałków podniebiennych zawsze należy zasięgnąć porady lekarza. tyle portal medyczny przemyśl

Gość kaczysznik
ja tez mam i tez nie wiem !!

Gość no to juz wiecie
dziecmi tez nie jestescie wiec chyba potraficie podjac decyzje-zycze rozwagi i zdrowia :-O

ponadto ów paciorkowiec liże stawy a kąsa zastawki serca!!! Jeśli chcesz być kaleką to zwlekaj z wizytą u lekarza. Marsz do laboratorium medycznego i szybko prywatnie zrób wymaz z gardła na posiew i antybiogram. Po 3 dniach orzymasz wynik i z nim do dowolnego lekarza po receptę na adekwatny antybiotyk. Antybiotyk wybrać do końca wg wskazówek lekarza.

Gość zybi33
No chyba ze zastosujesz leczenie zapperem ale wtedy i tak musisz byc ostrożna i ciepło się ubierac ,bo tak jak pisza poprzednicy bakteria atakuje cały organizm,wiec żeby nie było powikłań