Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

GelaP

Ruchomy guz

Polecane posty

Po prawej stronie szyi od kilku lat mam ruchomego guzka. Średnica ok. 1cm. Nie boli mnie, nie przeszkadza mi, jednakże się boję. Miał ktos taki przypadek? Co to moze być?

Gość a nie latwiej
do lekarza???

Gość plociuch
to moze byc tluszczak ,trzeba by zrobic usg tego guza ,pozniej ewent. lekarz moze zlecic dalsze badania

Gość a moze.....
wezel chlonny....?

A jak myslicie to mozę być coś złośliwego? Ja chce sie wybrać do lekarza tyle, ze ja mam 16 lat i musze powiedzieć rodzicom o tym....a strasznie nie chcę zeby się denerwowali.

Gość a moze.....
zeby isc do lekarza nie trzeba powiadamiac o tym rodzicow bierzesz ksiazeczke rejestrujesz sie i juz..... tymbardzie je masz juz 16 lat

MAm zamiar powiedzieć o tym mamie dzisiaj...ale wiem,z ę nie bedzie spała nocami, będzie się zamartwiała. ALe ja sama nie poradzę sobie(psychicznie).

w przyszłym tygodniu mam mieć robione badania podstawowe(ob morfologia itd)....czy jezeli z tym guzem byłoby coś nei tak, te badania wyjdą źle?????

Gość nostres
Gela nie stresuj sie :) Lekarz sie Tobą zajmie :) Ja bylam dzisiaj na USG bo mam takiego pod pachą i babeczka je robiąca powiedziala wlasnie, ze ona ma taki na szyi juz z10 lat ;) No ale wizyta u lekarza oczywiscie musi byc :) Nie martw sie na zapas :)

Gość a moze.....
jezeli jest to wezel chlonnt i masz go juz kilka lat to nic zlego to nie jest ja tez mam powiekszony wezel chlonny na szyi juz kawel czasu i jest ok ale na poczatku zrobilam wszystkie badania iteraz tylko co jakies pol roku robie morfologie

Gość plociuch
musisz powiedziec rodzicom bo trzeba by zrobic usga to juz lekarz musi dac skierowanie ,usg moze szybko i prosto wykluczyc jakies paskudzrwo,nie zwlekaj tylko powiedz rodzicom!

Gość Kaja 33
Mój 13 letni syn też ma taki guzek po prawej stronie szyji miał robioną morfologię z rozmazem oraz USG wyniki wyszły super USG wykazało że to tłuszczak więc zrób badania i nie martw się na zapas będzie dobrze POZDRAWIAM

Dziękuję wam bardzo. Tylko,że ja tak bardzo boję się powiedzieć mamie.

to może być guz tarczycy, trzeba to zbadać i zdiagnozować. Ja też miałam takigo guza 3 cm ale mi wycieli i mam spokój

Gość szefowa prezesa
mam od urodzenia. mamie powiedzieli na porodowce ze zniknie sobie z czasem. od 25 lat nie znika:) mam 2 kumpele ktore maja to samo. moj chlopak zreszta tez:) nie ma co szalec :)

Gość plociuch
guz guzowi nie rowny,zawsze trzeba zro9bic podstawowe badania i ajk jestto np. tluszczak to wyciac i po sprawie ,natomiastkazdyguzek zwlaszcza na szyi musi byc pod czesta kontrola -w koncu na szyi sa wezlychlonne a tego to juz nie mozna lekcewazyc ,choc nie musi do niczego zlego prowadzic

Gość nostres
Gela powiedz mamie ze masz cosik takiego i ze chcesz do lekarza to sparwdzic, zrobic podstawowe badania czy wszystko w porzadku. Glowa do gory :)