Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

nataszka87

I CO JA MAM ROBIĆ? JESTEM STRASZNIE NERWOWA

Polecane posty

mam problem z nerwica.. i nie umiem sobie z nią radzić niestety potrafie być taka agresywna ze moge uderzyć, a wszystkie problemy rozwiązuje krzykiem, póżniej najczesciej płacze. Nastepstwem mojego zachowania, są różnego rodzaju bóle. Najbardziej dokucza mi to że jak sie zdenerwuje to latam do kibelka co minute i tak moze byc przez pare godzin strasznie sie mecze a moje zachowanie rani moich najblizszych..wszystko dla mnie zaczyna tracić sens.. biore rozne leki usopkajajace najczesciej ziołwe,ale nic mi to nie pomaga..

Gość tylko się nie denerwuj
:classic_cool:

Gość poomooocy
ja meczyłam sie z nerwica kilka lat w koncu byłam na skraju załamania nerwowego i w koncu poszłam do psychiatry po leki dopiero zaczynam sie leczyc, dopiero nastrój zaczyna sie stabilizowac mozesz sobie wmawiac ze sobie z tym poradzisz ale tak naprawde sobie nie poradzisz

Gość GGH
wiec Nataszo, juz pierwszy problem odkrylam - napisalas ze to rani najblizszych, czyli wywoluja w Tobie poczucie winy za takie zachowanie. To poglebia nerwice. Mysle ze w Twoim domu nie ma miejsca na upust emocji i stad taka nerwica. Czyzby za duzo tlumienia w rodzince? Gdyby pozwalano w rodzinie na upust emocji, nie byloby nerwicy. Mysle ze chora jest rodzina. Powinnas sie wybrac do psychologa dobrego, z cala rodzinka.

Gość Molly Trolly
nataszka 😘 ja dzisiaj polecialam na kibel....a dawno nie mialam z nerwow sraczki....uhhhh wybierz sie moze do lekarza rodzinnego i powiedz co i jak wiem, ze to nie latwe ale moze on cos poradzi :) trzymam kciuki glowa do gory 🌼 a moze sprobuj jogi?

ALE KOCHANA U JAKKIEGO JA LEKARZA NIE BYLAM? CHYBA U WSZYSTKICH. A WSZYSTKO MIALO PODŁOZE NERWOWE.. A JA CHODZE CIAGLE SIKU I MECZE SIE..:(((

Gość dafdaf da
tez denerwuje się z byle powodu i wszystko mnie drażni,najchetniej na wszystkich bym krzyczała. Pomaga mi picie kakao ( takiego naturalnego a nie rozpuszczalnego) nie wiem co ono w sobie ma ale pomaga

Gość Ganado
polecam zbadac tarczyce

Gość UHM
TO JAKŚ WEWNETRZNA ZŁOSC,KTORA MOZE MIEC SWOJE ZRUDŁO Z PRZESZŁOSCI????ORGANIZM MA JEJ TYLE ŻE JUZ NIE MOZE WIECEJ POMIESCIC WYSTARCZY MAŁ KROPELKA Z ZEWNATRZ I WYBUCHA HMMM

Gość dodaaa
Ja na nerwicę choruję już b. dłudo ale dlatego, że bagatelizowałam wcześniejsze objawy i uwiezr pomógł dopiero psychiatra, przepisał leki które po miesiącu zaczęły działać, poszłam też do psychologa. Teraz jestem już 4 miesiąc w trakcie leczenia i jestem zadowolona z siebie, wyciszam się, uczę się jak się nie wkurzać z byle powodu, to jest ciężka i długa praca, ale jak daje efekty to b. cieszy i mobilizuje do walki....spróbuj póki nie jest za póxno, bo nerwica może doprowadzić człowieka do niewyobrażalnych stanów. Tylko najpierw trzeba poszukać dobrego psychiatrę, zrobić wywiad,żeby to był człowiek kompetentny nie jakaś chałtura, która napakuje cię psychotropami i będziesz chodzic nie przytomna.... Trzymam za Ciebie kciuki i spróbuj, trudno jest zrobić pierwszy krok, ale później będziesz z siebie dumna, tylko nie oczekuj od razu efektów, ponieważ leczenie nerwicy niest żmudne i wymaga pracy, przede wszystkim nad sobą życzę powodzenia, jestem otwarta na wszelką pomoc, staraj się trochę tłumić emocje, żeby nie dawały góry nad Tobą :) :) :) :)

Gość Zapisz sie na joge

Gość Zapisz sie na joge
musisz nauczyc sie jakis cwiczen odprezajacych / rozluzniajacych. np. poloz sie na podlodze i przez 10min nic nie rob i sproboj o niczym nie myslec. jak nie dasz rady 10min to zacznij od 5min

Gość gość
Bierz coś na uspokojenie. Mnie pomaga extraspazmina z kozłkiem i melisą