Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Smutnawaaa6875

PRZEBARWIENIA? Pomocy... Wejdzcie prosze!

Polecane posty

Gość Smutnawaaa6875

Co stosowac na przebarwienia... chodze na solarium i nawet po tym nie znikaja niektóre plamki...moze jest cos z zywnosci co pomaga szybciej goisc sie skórze? Co jesc a czego unikac? Pomózcie mi... ida wakacje jak ja wyjde na basen z takimi plamami na buzi :( ?

Gość z przebarwieniam na solarium
cudowny pomysł, moze jeszcze tabletki antykoncepcyjne bierzesz, gratuluję:(

Gość Smutnawaaa6875
Nie biora tabletek...ale zawsze solarka pomagała mi na krostki a ostatnio gorzej i wolniej sie goja... poprosze tylko o jakiej rady moze dietetyczne,...czego nie powinnam jesc a co pomaga w gojeniu sie skóry?

Gość to właśnie przez solarium
masz przebarwienia:O

Gość z przebarwieniam na solarium
co to za przebarwienia są? Używasz jakichś leków na trądzik? Też myślę, ze to od solarium.

Gość mareike
niestety takie przebarwienia to nie jest latwa sprawa. JEDYNIE co mozna zrobic to unikac slonca na buzi. Niestety. Czyli na codzienn (w zimie tez) stosowac wysoki filtr. Po roku (albo i dluzej) powinny zejsc. Moze u Ciebie nie sa takie glebokie i zejda szybciej. Tak czy inaczej warto pojsc do dermatologa i pokazac twarz bo lepiej wiedziec czy sa to przebarwienia pigmentacyjne. Skad to wiem? Sama z tym walczylam. U mnie wziely sie od tabletek anty. + solarium. Potrzebowalam 3 (bez slonca) zeby zeszly a oprocz tego uzywalam krem NeoStrata "Skin Lightening Gel" (jedyny troche skuteczny) Moze sie zdarzyc ze u Ciebie te przebarwienia to tylko slady po jakis krostkach + slonce. Wtedy jest troche latwiej sie tego pozbyc ale konicznie trzeba unikac slonca! Pozdrawiam

Gość Smutnawaaa6875
Ja wiem... ale niestety juz takie przyzwyczajenie z tym solarium =/ ale wczesniej po prostu mi kroski schodziły i nic nie było... dlatego sie pytam czy moze jakis pokarm wpływa na znaczne pogorszenie skóry...i jej gojenie sie?

Gość nie kombinuj z pokarmem
musisz zrezygnować z solarium i już. Polecam krem z kwasami + wysokie filtry.

Gość Smutnawaaa6875
Ale wtedy powuskakuje mi tyle krost ze hoho :(...a poza tym ida wakacje i tak bedzie buzia na słoncu tym bardziej ze prawdopodobnie wyjezdzam do Bułgarrii... O zawsze jestem bardzo opalona..a we wakcje wyglądam jak mulatka, jednak chciałabym wiedziec cos na temat tego jedzonka, jaki ma wplyw?

Jezuuuu... bo to od słońca czy solarium masz te krosty, niby wysusza i krost jest mniej, ale na dłuższą metę pogarsza stan cery! Tyle razy już to było mówione! A jeszcze do tego przebarwienia... wiesz jak będziesz wyglądać za kilkanaście lat? Mozesz sobie wmawiac, ze to jedzenia ma główny wpływ, proszę bardzo, ale swojej kóry nie oszukasz i za jakiś czas ci się "odwdzięczy" za to co jej fundowałaś.

Ale dziewczyno,chyba wazniejsza jest Twoja skora a nie jakies tam solarium!!! Ja rozumiem ze mozna sie przyzwyczaic,ale przeciez cale zycie tam mnie ebdziesz chodzic.Ja tez lubie sobie pojsc do solaium,i powiem wam sczerze ze tez wydaje mi sie ze jak nie pojde to jestem blada!!!Tj po prostu uzaleznienie z ktorego ciezko wyjsc!A Ty jesli tak bardzo chcesz chodzic to chdz sobie dalej ale zrezygnyj na razie z opalania twarzy!!!Ja wogole twarzy nie opalam.Tzn przykrywam sja recznikiem i tylko tak na chwilke wystawiam.A cera pogorszyla Ci sie wlasnie od solarium!Tak jest zawsze.Bo na poczatku cera robi sie ladniejsza,krostki sie wysuszaja,a potem po dluzszym opalaniu buzka niestety sie pogarsza!!Ja pamietam ze jak tak namietnie opalalam buzie na samym poczatku to mialam swietna a potem???!!!!Zepsulam sobie tylko cere!Cala zuchwe mialam wysyfiona i nic nie dalo sie z nia zrobic jedynie dobra kosmetyczka mi pomogla poprzez gruntowne oczyszczanie!Takze daj skorze na chwile odpoczac.

miało być - "swojej skóry".... zdenerwowałam się, ale co mnie to... skoro ciebie mało obchodzi własna skóra to mnie tym bardziej. Życzę powodzenia.

Gość przecież w ogóle te
hmm ja też korzystam z solarium (max 20min tyg, z reguły 10), biorę tabsy i żadnych przebarwień.. ale wiadomo - każdy organizm inaczej reaguje.. moja koleżanka po wakacjach - opalaniu etc miała plamki - tzn schodziła jej opalenizna i zostawały takie nieduże nieregularne plamki - mnóstwo.. poszła do dermatologa - dostała jakąś maść (ok 45zł ale nie pamiętam nazwy...) i miała tydzień czy dwa tym smarować a potem albo właśnie poopalać na solarium (lekko!) albo po prostu poczekać do lata i normalnie na słonku opalić je. na własną rękę to sobie tylko spalisz skórę i dopiero narobisz kłopotów..