Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kurra*

Czy osteoporoza boli???

Polecane posty

Gość kjo9
dzięki już zapisałam sobie w kompie ale moż znasz jakiś delikatny wstęp do odkwasania takie delikatne preludium,żeby nie szokować organizmu słyszałam,że można się źle czuć przez pierwsze dni ba nawet bardzo źle

Gość kjo9
wiecie, jak jest już zupełnie żle z pacjentem, to wówczas lekarz mówi,co można jeść, a czego nie [powinno sie spożywać ale i tak do końca nie podaja wyczerujących infomacj w kopncu nie mieliby pracy

Gość zybi33
Nie jest tak żle to dobry środek mozesz stosowac małe dawki na poczatek,bo organizm bedzie wydalał wiecej kwasu,stad mozna sie gorzej poczuc,pij 3l wody dzienie niech nerki go wydalaja

Ja to jestem za leniwy na jakieś kuracje. Biorę stosowny suplement i z głowy.

Gość zybi33
trzeba zmienic diete z kwasowej na bardziej zasadową.jesc mniej miesa makaronów przetworów mlecznych a wiecej ważyw i owoców

Gość kjo9
mam kamienie w woreczku stąd te obawy chyba będę musiała iść na operację

Gość zybi33
proszek zasadowy dr,Aura tez jest suplementem:)

Gość zybi33
Żadnych operacji,kamienie to nie problem:)

Gość kjo9
zybi taqką dietę maqm już od dawna tylko brak żelaznej konsekwencji i od czasu do czsu jakieś pieczywo się trafi

Gość zybi33
tylko trzeba je zlokalizowac czy to szczawiany czy wapniowe:)

Operacja to ma być dopieri wtedy, jak nie daj Boże skręci cię na dwoje. A póki jeszcze chodzisz o własnych nogach - musisz zastosować inne metody. Czy słyszałaś coś o produktach NSP?

Gość zybi33
oj pieczywo tez nie moze byc chyba ze z czysty gracham

Gość kjo9
????????/ dla mnie to problem mam ich wiele i są drobne a lekarz straszy chorobą nowotworową,jeśli nie zrobie z tym porządku próbowałam róóóżnych chińskich leków na te kaminie i zioła i nic nie pomogło ponoć sa cholesterolowe

Gość kjo9
dla mnie max 2 kromki żytniego

Gość kjo9
nsp nie słyszałam, ale nie daję im więksych szans niż tej chińszczyźnie

Jak jesteś z Wrocka, to zapraszam skorzystać u mnie z kompleksowego badania. Powiem ci - co i jak możesz zrobić z tymi swoimi kamieniami. Napisz mi na wyżej podany mail. Życzę dobrej nocy.

Gość zybi33
a lekarzxy trzeba brac z poprawka oni dbaja o swoj bizneś z kazdej operacji NFZ płaci pieniazki a szpitale musza sie utrzymac:)

Gość kjo9
ja właśnie zwlekam z operacja co w moim przypadku zakrawa na niemal atową sytuację po operacji mogą dalej tworzyć się kamienie na zrostach a bez nawet już nie idę na Usg, bo krzyczą na mnie,że jeszcze tego nie zoperowałam

Gość kjo9
tym sposobem dotrwaliśmy do 3 w nocy nieźle

Gość kjo9
chyba pora spać

Gość kjo9
dobranoc

Ja tylko w kwestii formalnej: 1/kamienie w pecherzyku żółciowym NIE są szawianowe ani wapniowe! trzeba je operować żeby przewlekle nie uszkadzać trzystki 2/W zrostach nie robią sie żadne nowe kaomienie, czasem mogą w drogach zółciowych 3/ Nie mylić kamieni nerkowych ztymi w pęcherzyku 4/suplementy to też kasa ale dla kogoś innego 5/zachować zdrowy rozsądek, umiar i ROZTROPNOŚĆ [nie \"nigdy mleka\" albo \"zawsze\" cos tam innego] 6/a najlepiej iść na rower dziś :D Sorry- nie chciałam się wypomądrzać, pozdrawiam słonecznie

Gość coś się wędzi
nie, swędzi

Gość oooo come on

Gość kurra*
Witam po tygodniowej przerwie Po tygodniu stosowania leku na uregulowanie cyklu hormonami Triseguens,kości przestały boleć-jak ręką odjął :-).Czyli to wyglądało na zmiany związane z mniejszą ilością estrogenu (jestem w tym wieku).Jednak osteoporoza,może jej początki,ból był silny.

Gość Med Polonia
Drodzy Państwo Osteoporoza stanowi poważniejszy problem społeczny. Choruje na nią bowiem coraz większy odsetek społeczeństwa. W krajach wysoko rozwiniętych co czwarta kobieta po 65-tym roku życia cierpi na osteoporozę wymagającą intensywnego leczenia. W Polsce dane mówią o 4 milionach chorujących osób. Postępujące ubytki masy kostnej i osłabienie ich struktury przestrzennej, zmiany w obrębie kręgosłupa, zmniejszający się wzrost poprzez efekt zapadnięcia się kręgów oraz garb to najczęstsze objawy osteoporozy. Najbardziej zagrożone tą chorobą są kobiety koło 50 roku życia. Wiąże się to ze zmianami hormonalnymi występującymi w okresie menopauzy. Jednym z czynników zwiększających prawdopodobieństwo zachorowania jest rodzinna skłonność do występowania osteoporozy, złamania kości po niewielkich urazach u rodziców lub rodzeństwa. Wczesna menopauza, długotrwały niedobór estrogenów, utrzymujące się zaburzenia miesiączkowania w organizmie kobiety, a u mężczyzn niedobór testosteronu mogą być niepokojącym sygnałem, który powinien skłonić nas do zainteresowania się stanem własnych kości. Narażone na zachorowanie są osoby o szczupłej budowie ciała i długotrwale stosujące leki z grupy glikokortykosterydów. Ryzyko zachorowania znacznie wzrasta po 65 roku życia. Groźny dla naszych kości jest też niedobór wapnia i witaminy D, nadmiar alkoholu, palenie papierosów i brak ruchu. Do trwałego spadku masy kostnej i zagrożenia osteoporozą mogą prowadzić także liczne ciąże i długotrwałe karmienie piersią zwłaszcza u kobiet niewłaściwie odżywiających się. Pamiętajmy, że im więcej czynników ryzyka występuje razem, tym większe prawdopodobieństwo rozwoju osteoporozy. Podstawowym celem leczenia osteoporozy jest zapobieganie złamaniom. Istnieją dożylne i doustne środki, które skutecznie wzmacniają masę kostną. Substancje czynne takich preparatów hamują działanie osteoklastów, czyli komórek organizmu, które uczestniczą w rozkładaniu tkanki kostnej. Prowadzi to do zmniejszenia utraty masy i wzmocnienia szkieletu. W leczeniu schorzeń związanych z kręgosłupem, powstałych między innymi w wyniku przebiegu osteoporozy, bardzo skuteczną metodą jest wertebroplastyka. To małoinwazyjny zabieg, polegający na wbiciu do zdeformowanych kręgów cieniutkiej igły, która ma średnicę zaledwie 1 mm i podawaniu tą drogą cementu kostnego, który wypełni i wzmocni kości. Osteoporoza rozwija się w sposób podstępny i niepostrzeżony. Jednak musimy pamiętać, że nie jesteśmy wobec niej bezbronni. U osób znajdujących się grupie ryzyka zachorowania należy prowadzić przemyślaną profilaktykę. Zespół poznańskiego szpitala Med Polonia

Gość czytaj czytaj czytaj
a ja fajny i dość konkretny artykuł czytałam ostatnio na temat osteoporozy, polecam zainteresowanym http://kobietamag.pl/nie-daj-sie-zlodziejowi-kosci/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=nie-daj-sie-zlodziejowi-kosci piszą o czynnikach ryzyka, kiedy najlepiej zgłosić się na konsultację i gdzie można zgłosić się do specjalistycznej poradni