Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kiedy...

Kiedy najlepiej sie spala tluszcz??

Polecane posty

Gość kiedy...

mam pytanie kiedy najlepiej jest cwiczyc rano w poludnie wieczorem.. kiedy jesc posilek przed czy po cwiczeniach...i ile czasu.. prosze o rade!!

Gość tez ciekawa odp...
podnosze

Gość oooooooo/
nie wiem czy to ma jakieś znaczenie... na pewno po posiłku z "pełnym" żołądkiem gorzej sie ćwiczy.

Gość tru tyr
Też mnie ciekawi odpowiedź na to pytanie :)

Gość qwertygirl
Cwiczenie tuz po jedzeniu jest totalnie bez sensu, bo bedziecie spalaly glikogen+nie bedziecie mialy energii, bo organizm bedzie zajety trawieniem jedzenia. Najlepiej cwiczyc na czczo, a jak nie jest to mozliwe, to przed posilkiem, czyli jezeli jadacie co 4 godziny, to przynajmniej 2.5, 3 godzinki po ostatnim posilku

Gość hhffj
A ja słyszałam, że trening jest najbardziej efektywny rano, na czczo. Wtedy zaczynamy spalać zalegającą tkankę tłuszczową dużo wcześniej niż jak ćwiczymy po południu czy wieczorem, po jedzeniu. Chodzi o to, że w ogóle zaczynamy spalać tłuszcz dopiero po ok. 20-30 minutach ćwiczenia, a rano ten czas się znacznie skraca. A w dodatku ćwicząc rano rozkręcamy metabolizm na cały dzień :)

natomiast ja czytałam,ze jesli rano sie cwiczy to pozniej organizm spala w jakims stopniu tluszcz rowniez podczas calego dnia jak wiadomo tluszcz dopiero zaczyna sie spalac po 45min cwiczen

Gość tluszcz zaczyna sie spalac
po 20 min cwiczen. ja tak slyszalam. ;) i najlepiej cwiczyc przed jedzeniem lub pare godzin po jedzeniu tak aby organizm nie spalał tego co sie zjadło przed cwiczeniami lub to co sie zje po nich a zeby spalal tluszcz.

Gość kiedy...
up up

Gość ja dam Wam cos...
najlepiej rano od razu po wstaniu, ważne jest by był to umiarkowanej intensywności trening trwający dłuzej niz pół godziny bo dopiero po 30 minutach zaczyna sie spalać kalorie i tłuszcz.... najlepiej cwiczyc codziennie 7000 kcal to 1 kg tłuszczu zyczę cierpliwości.

Gość no a jak ktos
je ostatni posilek ok 18 a cwiczy ok 22-23 pol godziny codziennie to co nie bedzie efektów?

Gość ja dam Wam cos...
nie powinno sie trenować jakies 2-3 godziny przed snem! najwazniejsze by trenować ok godz po posiłku.

Gość no a jak ktos
dlaczego nie przed snem???

Gość no a jak ktos
up

Gość kiedy...
A ja mam pytanie czy moge cwiczyc po szkole kolo 15 jesli nie jem sniadan.. to tez przeciez jest na czczo.. tylko nie rano tylko popoludniu:)

a ja cwicze bardzo póżnym wieczorem, pózniej tylko goraca kąpiel i śpie jak niemowle, a efekty powoli widać.

Gość Mentirosa
"kiedy.." powinnaś jeść śniadania!

Gość hhffj
Kiedy...-jeśli nie jesz śniadań w celu oszczędzenia kalorii to bardzo źle robisz, bo śniadanie rozkręca metabolizm, a jak go nie zjesz to trawienie w ciągu dnia przebiega znacznie wolniej. Potwierdzone jest, że nie jedzenie śniadań sprzyja otyłości.

Gość vanillasky1
Zaraz ktos napisze, ze tluszcz zaczyna sie spalac po 60minutach! Jezeli cwiczymi w ciagu dnia, czyli wczesniej cos jadlysmy, to spalamu tluszcz po ok. 30 minutach(a nie 45!!!) Jezeli jednak cwiczymy rano na czczo, to spalamy prawie od razu tluszcz. 2 lata temu jezdzilam codziennie rano przed sniadaniem na rowerze i centymetry ubywaly w zastraszajacym tempie!

Gość vanillasky1
*cwiczymy *spalamy

Gość czyli co lepiej rano
?? to musialabym 2 godziny wczesniej wstawac zeby cwiczyc i jeszcze prysznic i ochlonac troche :/ tzn ze jak cwicze wieczorem 30-40 minut to to nic prawie nie daje? :o

Gość Mukafasola
około godziny 16-18 temperatura ciała jest najbardziej optymalna do ćwiczeń spalania itp, na czczo można ale najlepiej delikatnie idealny przepis : z rana lekki truchcik/spacerek po południu trening siłowy/interwałowy/cardio wieczorem aeoroby + oczywiście dietka z naciskiem na białko i ograniczeniem węglowodanów w szczególności w porze wieczornej Teraz pełno ćwiczeń, diet, kalkulatorów w internecie. Poświęcić godzinkę dwie można sobie wszystko ładnie rozplanować ale przede wszystkim silna wola, determinacja, praca praca praca ! z dnia na dzień nie zgubimy zbędnego tłuszczu, dobra sylwetka z czasem wymaga naprawdę parę miesięcy wyrzeczeń i ciężkiej pracy ale wszystko w naszych rękach wystarczy chcieć ! :)

Gość gość
sama sie tym zainteresowałam i znalazłam taka odpowiedź - http://aktywnosc-fizyczna.wieszjak.polki.pl/fitness/280385,Kiedy-najlepiej-cwiczyc-rano-czy-wieczorem.html na pewno nie pojedzeniu, a pora zależy od nas ;) jak chcemy schudnąć to rano, jak chcemy utrzymać mase mięśniową to wieczorem, ważna , żeby regularnie :) zapraszam na bloga - zyciewwielusmakach.pl

Ja też słyszałam, ze rano na czczo tłuszcz spala się od razu. I jeszcze jedno, zeby ten poranny trening nie trwał dłużej niż 30 minut. Bo po tym czasie zacznąć spalać się mięsnie.