Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anjaaaa1

Jak mam się kochać, żeby zajść????

Polecane posty

Gość anjaaaa1

Kochane, pomózcie mi. Jak się kochać, żeby zajść? Bardzo chciałabym być już w ciąży. W którym dniu przy cyklach raczej 28-dniowych, ale czasem wahających się od 25, 24 do 31 dni zajść w ciążę? Czy pilnować, żeby sperma nie wypływała na zewnątrz? Czy to ma jakis wpływ? Mam niewiele śluzu płodnego. Jakoś tylko trzy dni w cyklu. Co powinnam zażywać na poprawę? Czy olej z wiesiołka pomoże? Jak go pić? Kiedy? Na początku cyklu? Pomóżcie mi... Wiem, że to wiele pytań, ale bardzo czekam na dzidziusia...

Gość anjaaaa1
hej, pomóżcie mi....

Gość Tusia20
Też bym chciała to wiedzieć więc przyłączam się do pytania autorki topicu:) A wiem że trzeba dużo się starać obserwować swój organizm i wypatrywać owulacji... Chcę mieć dziecko ile mam na nie czekać??:(

Gość Boshe co jest
Powiedzcie mi kobiety skąd tyle oczekiwania na dziecko? czy to przypadkiem nie wina tabletek? tym że po nich może nie wrócić poprawna owulacja? coś w tym jest, spójżcie ile jest takich starających sie na forum, i co? tylko sie starają i nic..

Gość Tusia20
DO BOSHE CO TO JEST Tak to przez antykoncepcje kobiety mają obniżoną płodność i wiele innych chorób może na codzień nie jest to widoczne ale na prawdę co druga z nas ma jakiś problemz tym..

Gość amel
na poprawe sluzu sprobuj pic len. wiesiolka takze mozesz brac (jest w tabletkach- Oeparol) ale TYLKO do owulacji, poniewaz poznej moze dzialac poronnie!!! sprobuj moze po stosunku polezec troszke na brzuchu, albo uniesc nogi do gory...nie wiem czy to pomoze, ale bardzo zycze ci dzidziusia!!!! Sprobuj moze tez poobserwowac swoj organizm i mierzyc temperature codziennie rano o stalej godzinie. Zauwazysz czy w I fazie cyklu (do owulacji) masz niskie temperatury , a czy po owulacji, (II faza cyklu) nastepuje ich skok...

Gość yta
Najlepszy sposób, to przestać o tym w ogóle myśleć, odstawić termometr, kalendarzyk i nie obserwować śluzu. Kochać się tylko , gdy przyjdzie na to ochota i nie liczyć dni. J a tak zrobiłam i jestem w ciąży. Im więcej się myśli, tym gorzej zajść w ciążę.

Gość amel
racja yta!!!! tylko czasem trudno sie wyluzowac....i nie myslec... a jak dlugo sie staralas?? czy moze nawet nie zdazylas pomyslec i dzidzius juz byl w srodku :D

Gość yta
w trzecim cyklu starań, wiem, że to szybko, jednak przez te pierwsze dwa nakręcałam się zbytnio: robiłam testy owulacyjne, liczyłam dni , sprawdzałam śluz, itd. itp. i dostawałam szału jak przyszła miesiączka, bo przecież współżyłam w dni płodne a tu ciąży ani śladu. Postanowiłam więc odstawić wszystko i nie myśleć o dziecku i udało się. Biorąc pod uwagę moje zdrowie (torbiele na jajnikach, stany zapalne, zaburzenia hormonalne, niedoczynność tarczycy), to naprawdę szybko mi się udało.

Gość amel
to super yta!!!!!!!11 bardzo sie ciesze i gratuluje fasolki. Rzeczywiscie szybko sie uwinelas:D ja niestety najpierw wszytsko sprawdzalam, liczylam, mierzylam i sie nie udawalo - potem przestalam- no i...tez sie nie udalo... Ale nic to walcze nadal. Mysle narazie pozytywnie, ale zobaczymy jakpojdzie w tym cyklu... :D :) :D

jeśli masz 28-dniowe cykle to ok. 13-14dc bęzdie owu ...jednak na początek aby poznac swój organizm proponuje jednak mierzyć temp. a potem w miare możliwości odstawić go i \"celowac\" w te dni kiedy zwykle była owu ja też staram się o dziecko i musze powiedziec ze nie da się tak wogóle nie myśleć o tym (zwłaszca jak długo się nie udaje) ale owszem nalezy bardziej wyluzować jednak mniej więcej orientowac się kiedy są te płodne dni ...aby był efekt staranek któras z Was w 3 m-ce zaszła w ciaże majac problemy hormonalne-gratuluję! :) to naprawdę wspaniałe ze się udało ...

Gość Tusia20
A co ja mam powiedzieć jak jeden cykl mam 33 następny 32 następny 34?? hehe małe przesunięcia ale to chyba się nie zalicza jeszcze do nieregularnych?

Gość xyzż
do Tusia Nieprawdą jest, że po tabletkach ma się problemy z zajściem w ciążę, z owulacją.Nieprawda!!!!Może tak było 50 lat temu, obecnie absolutnie nie. Nie urodzi się także dziecko z dwiema głowami, jak się zajdzie miesiąc po odstawieniu tabletek, to jakieś brednie!!!

Gość do tusi
Tusia20 ty sie walnij mocno w łeb. Tabletki nie obnizaja płodnosci! Kto ci takich bzdura naopowiadał i skąd te twoje smieszne wyssane z palca statystyki??

Gość Tusia20
;/ Wiesz sam się walnij w łeb!! Moja siostra tak ma! Przez to że zarzywała tabletki chamowała naturalne procesy jajników..teraz gdy odstawiła ma problemy i ma cykle bezowulacyjne!!wcześniej tego nie miała i zostało to stwierdzone po badaniach.. A jeżeli chodzi o te dzieci z dwiema głowkami czy coś to też w to nie wierzę na pewno poszło to dużo do przodu nie powoduje aż takich zmian..

Gość a kwas foliowy
jest bez recepty, w kadej aptece, ale jego sie nie bierze na zwiekszenie plodnosci... organizm sam go nie produkuje a jego niedobor moze miec wplyw na powstawanie wad cewy nerwowej u plodu. wiec brac go warto (zwlaszcza ze jest najbardziej potrzebny w ciagu 4 pierwszych tygodni ciazy), ale plodnosci to on raczej nie poprawi...

przez tabletki niepłodność bzdura, nie nawidze takich panienek co rozsiewają takie ploty i straszą inne kobiety. Po pierwsze to skąd wiadomo ze przed brnaime była płodność? a po drugie ostatnio moje 3 kolezanki odstawiły tabletki i dosłownie w ciągu 3 miesiecy zaszły w ciąże a brały kilka lat. Po za tym tyle kobiet bierze na świecie tabletki i jeszcze nie udowodniono zeby to przez nie były potem niepłodne wręcz przeciwnie Naukowcy zaprzeczają tej głupiej teorii ze tabletki =niepłodność

tusia20 :| nie skomentuje Twojej bezmyslnej wypowiedzi.

do końca nie wiem jak to jest z tymi tabletkami ale powiem tak ze ja nigdy nie brałam żadnych tabl. anty i mimo to nie moge zajśc w ciąże (3 lata staranek)... czyli nie ma na to reguły ale spokałam sie z takimi opiniami owszem

Gość Tusia20
Dziewczyny nie mówie że to jest rególa przecierz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Czytajcie wyraźnie!!!! A faktem jest to że moja siostra ma zespół policystycznych jajników wcześniej go nie miała po tym jak ginekolg jej przepisał antykoncepcje ma mnóstwo pęcherzyków na jajnikach i ma brak owulacji miała mnóstwo badań i lekarze z kliniki leczenia bezpłodności powiedzieli że to przez hormony, które przepisał jej ginekolog.. To że niektóre dziewczyny biorą krótko i nic im nie jest to niech się cieszą. Ale są też dziewczyny które niestety po takich kuracjach i zabezpieczeniach mają tylko więcej problemów....

Gość Olllllle
🌻

Tusia20- ja nie twierdze ze w przypadku Twojej siostry tabl. nie odegrały \"swojej\" roli!? na pewno musiało tak być zwłaszcza ze lekarz to potwierdził....jednak nie jest to regułą ale zwieksza ryzyko-z pewnoscią.. jak juz pisałam ja mimo tego ze ich nie brałam też mam problemy hormonalne-niestety wszystkim nam zyczę zdrówka! pozdrawiam

Gość tlc545
Boze, ale wy jestescie zalosne. uprawiacie seks tylko po to, aby facet was zaplodnil...pathetic....

uprawiam seks z miłosci i pożądania ale przychodzi taki moment że pragniemy dziecka a jak widac los jet podły i jednym sie udaje a drugim kae czekac i wtedy jest szukanie o pomoc

tlc545- kto tu mówi ze uprawiamy sex TYLKO po to aby mieć dziecko!!!???? nic bardziej mylnego! myszka bardzo dobrze napisała ze przychodzi w pewmym momecie czas na dziecko a ze czasem niewychodzi ?...to jest zycie ...ale staranka sa przecież bardzo miłe ;)

Gość Tusia20
Seks uprawia się z miłości pożądania drugiej osoby... Z kąd wywnioskowałeś że tylko dla ciąży??Dziwne bo nikt tu niczego takiego nie pisał.... Przyjemne łączymy z pożytecznym... Kobiety są stworzone do tego by rodzić i jest to najpiękniejszą rzeczą na świecie taki cud, który w nas się rozwija..