Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość RUMCAJS+ HANECZKA 1+1

MAM DUZY PROBLEM PROSZE O POMOC.

Polecane posty

Mieszkamy w blokach w duzym miescie w około jest dużo zieleni itp. mamy psa szczeniaczka 5-cio miesiecznego pies rasy labrador, nasza kuzynka jest chora i dalej nie moze sie opiekowac swojm szescio letnim psem dobermanem jest wspaniały szkoda go oddac do schroniska , my mozemy go zabrac majac dwa psy i tu jest duze pytanie moze ktos ma takie dwa psy w domu czy tez moze mi podpowiedziec czy moga byc razem czy tez nie bo beda sie biły niemozemy to sprawdzic na kilka godzin iz odległosc jest około czterysta km. moze ktos bedzie w stanie dac mi dobre rady co mamy zrobic, dodam ze doswiadczenie mamy iz poprzednio mielismy dobermana, czekam na pomoc co mam zrobic.

Gość nie martw się....
...psy powinny się dogadać. Na początku nie zostawiaj ich samych, popatrz co i jak, czy jeden drugiemu nie dokucza. Jeśli będziesz okazywać jednemu uczucie to pamiętaj o drugim. Te psy są młode i napewno będzie ok.

Gość nie martw się....
ja miałam dwa psy i kota i się dogadywały, choć na początku było ciężko:)

Bardzo dziękuje za wspaniała rade ale tez czekam na więcej.

Gość S-Z-Y-S-Z-K-A
Moga sie dogadac stary z młodym a moze byc wojna

Gość -k-t-o-s
?

Gość jeszcze raz...
nie martw sie psy sie dogadaja, tymbardziej ze to szczeniak i dorosly a co do mieszkania z dwoma psami to nie ty jedna:) ja mieszkam w bloku w trzech pokojach i mam psa labladora i amstafa, do tego jeszcze kota i jest ok. wazne zeby kazdy zwierz mial swoje legowisko swoje zabawki i swoje miseczki, zeby sie musialy tym dzielic to nie bedzie wojen

Gość jeszcze raz...
poprawka...zeby sie nie musialy dzielic :D

Czy się dogadają?Raczej tak.Miałam \"starego\"psa,wiekiem też,przyszedł do nas\"nowy\"szczeniaczek i polubiły się od razu.Bawiły się razem... Tylko bardzo ważne:muszą mieć osobne miski.Inaczej,będą walczyć! Zresztą,tu już ktoś zwrócił na to uwagę,ja potwierdzam.:) ♥♪♫

Gość RUMCAJS+HANECZKA 1+1
Dziękuje bardzo za rady jakie już otrzymałam , jesli ktos wie cos wiecej jeszcze na ten temat bede bardzo wdzieczna za każdą rade , czekam.

Gość s-o-s
?

Gość mam nadzieję
że bobkowe rarytasy tych dwóch uroczych piesków sprzątasz z tej zieleni

moj bokserrro dogaduje sie tylko z mniejszymi psami jak juz jest jakis takiej samej postury jak on to juz sie nie dogaduja a z kotami to sie wogole nie dogaduje hehehe wtedy jest maaaasaaakrrraaa :P

doberman zdominuje małego labka poczatki moga byc różne , ale prawdopodobnie w efekcie labek bedzie zapatrzony w starszego i bedzie ok nie powinny sie spotykac na terenie dużego przywiż go do siebie i tam niech się poznają jeżeli dobek zawarczy czy coś nigdy nie uspokajaj go głaskaniem , a skarć , bo głaskanie jest przyzwoleniem pozwalaj na wszystko do momentu jak szczeniak zapiszczy -wtedy skarc dużego małemu nie pozwalaj zaglądać do miski dużego pierwsze dwa tygodnie dobrze byłoby nie zostawiać ich kompletnie samych

Gość RUMCAJS+HANECZKA 1+1
Bardzo dziekuje za rady kazda jest cenna w podjeciu mojej decyzj, jesli ktos wie cos jeszcze wiecej czekam.

Gość p.s
kto to wie?

nie wiem czy ci pomoge spytaj kogoś fachowego np tresera ale moja koleżanka miała psa labradora i jej mąż przytargał do domu doberman i nie wiem czy wszystkie ale charakter jednego nie zgrał sie z drugim labradory to psy bardzo łagodne i spokojne a tamten ma inny charakter i ich labrador zaczął chorować na serce i dostał padaczki.Naszczeście pomyśleli szybko doberman dali rodzica zwłaszcza że ci mieli ogród dziś labardor-roki jest zdrowy i spowrotem wesoły i zadowolony.Weterynarz stwierdził że charakter doberman nie szedł w parze ze spokojnym labradorem i tamten nerwowo nie wytrzymał