Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 0987654321

Muszę to napisać...

Polecane posty

Gość 0987654321

Przede mną pisanie pracy licencjackiej. Bronię się we wrześniu, a... wstyd się przyznać... jeszcze nie zaczęłam... Po prostu nie mam pojęcia, jak się do tego zabrać. Potrzebuję jakiegoś wzorca. Czy wiecie może, czy gdzieś w necie można znaleźć przykłady takich prac?? Chodzi mi konkretnie o coś z dziedziny rachunkowości, finansów, bankowości... te klimaty. Nie chcę konkretnej pracy, tylko coś, co będzie jakimś wzorcem...

Gość Zakonnica bez habitu
Pierwsza rzecz to spis treści następnie wstęp i rozplanowanie rozdziałów bibliografia na koniec i oprawić

a Twój promotor? nie pokazał/a wam przykładowych prac z poprzednich lat, jak wyglądają, jaki mają układ itd.? :O spokojnie zdążysz napisać ;)

Gość 0987654321
No nie pokazał... Że spis treści, wstęp i co po kolei to ja wiem... Dajmy na to, że spis treści mam. A wstęp skąd kurna??

Gość 0987654321
Moja głowa jest za głupia, żeby tak sama z siebie napisać... Jak wcześniej jakiegoś nie zobaczy, to nie wymyśli i koniec. A ni mam skąd wziąć... :(

Gość 0987654321
Już kurcze ostatnio mam wziję, że kupuję pracę... Ale tak naprawdę nie chcę tego robić... Chcę napisać pracę i wiedzieć, że zrobiłam coś sama...

dobra rada - najpierw napisz rozdziały pracy (wg planu), to będzie ci łatwiej napisać wstęp i zakończenie, bo będziesz wiedziała co jest w pracy. ja tak zrobiłam 2 razy :D (licencjat i magisterka). we wstępie piszesz w skócie (ok 1-2 stron) o czym zamierzasz napisać w pracy, a w zakończeniu piszesz o tym co napisałaś + ew. wnioski :D

Możesz pójśc do swojej biblioteki uczelnianej i wypozyczyć jakąś pracę lic/mgr :O Ja licencjat zaczęłam pisać w maju, broniłam się na poczatku lipca, więc da się. W dodatku napisałam jedną z lepszych prac na roku. :)

Gość bobo bobo
lepiej zacznij pisac, a masz jakas firme, lub badania mozliwe do wykonania??? Pisz kobieto, bo czas ucieka!!! Ksiazki chociaz wybralas???

Gość Zakonnica bez habitu
z głowy nie polecałabym, ale z notatek jakie prowadziłaś na wykładach z książek i internetu (z tym ostatnim nie przesadzaj)

Gość 0987654321
No niby tak... Problem w tym, że ja wiem JAK pisać, a kompletenie nie wiem CO... Jakoś zero koncepcji, od czego zacząć... A poza tym chętnie bym napisała najpierw "środek", a potem wstęp dopiero, ale jak to zrobić, skoro za dwa tygodnie muszę ten wstęp oddać??

Gość 0987654321
To jak, macie jakieś stronki?? Bo nie mogę nic znaleźć...

Gość wstęp pisze się na końcu...

Gość klamka zapadla
spis tresci wstęp rozdział 1 rozdział 2 rozdział 3 itd. zakończenie bibliografia załączniki Wstęp się pisze na końcu. We wstępie zwracasz uwagę na istotne dla tematu problemy, które po krótce możesz opisać bądź przedstawić jakieś ogólne rozważania (związane z tematem), opisujesz o czym traktują kolejne rozdziały ... Według mnie wstęp jest najłatwiejszy ... zwłaszcza jak się wie o czym się pisało pracę :) Najlepsze przykłady wstępów masz w książkach, artykułach itp...