Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam sprawę

poszukuję polek mieszkających w aglii

Polecane posty

Gość mam sprawę

:)

Gość o co chodzi

Gość mam sprawę
witaj catie:) na początek mam pytanie. jak długo tam mieskzasz? w jakiej czesci? pracujesz? jak ci sie podoba?:)

Mieszkam w Anglii już dwa lata i bardzo mi się podoba. Pewnie dlatego że jestem tutaj z mężem i razem pracujemydla tej samej firmy. Właściwie to nie jestem w tej głównej Anglii tylko na wyspie Jersey

witam :) 🖐️ dziewczyny jaka to sprawa ? ja juz w Londynie 3 latka siedze :) plus wczesniej tez 7 miesiecy tu bylam..

Gość mam sprawę
powiedzcie mi dziewczyny czy orientujecie sie gdzie jest najtaniej? ile srednio kosztuje lokum? ile trzyba by miec pieniedzy na start? gdzie najłatwiej o prace? jadę tam niedługo a nie wiem nic:(

No na Jersey nie jest tanio. Za mieszkanie płacimy 700funtów miesięcznie a na życie idzie nam średnio 250funtów tygodniowo. Ale za to myślę że o pracę jest dużo łatwiej niż np w Londynie. Tu nie ma dużo Polaków. Mój Mąż znalazł pracę po tygodniu od przyjazdu

najtaniej jest poza londynem, tansze sa mieszkania itd. i tam prace mozna znalesc bez wiekszej znajomosci jezyka, np. w magazynach, fabrykach itp. a londynie jest drogo : za pokoj dwuosobowy ceny serdnio od 100-130funotw tygodniowo, za pokoj jednoosobowy 70-100 za tydzien, zalezy tez w jakiej dzielnicy tu prace mozna znalesc latwo, w kawiarniach , restauracjach , coffe shopach (cafe nero, starbucks, costa) na poczatek dobre i to min. o ile sie nie myle wynosi 5.35 za godzine. jak znasz jezyk angielski to szybko znajdziesz pracke 1-1,5 tyg :) oczywiscie jak bedziesz czynnie szukac.. racze napisac dobre cv po angielsku , wydrukowac z 50kopi w polsce..bo taniej i w droge :)

Gość ja w manchester
place za 2 pokojowe mieszkanie + livingroom place 350 £ i wiem od roznych znajomych, ze jest to na pewno duzo taniej niz w innych miastach, najdrozszy Londyn

Gość ja w manchester
350£ miesiecznie zapomnialam dodac

w londynie mieszkanie 3 pokojowe granica 1/2 strefy - kolo tower hill, czyli blisko centrum, ladna spokojna dzielnica, w bloku, od hindusa, nie przez agencje, tygodniowo 330funow. :)

Gość ja w manchester
a na zycie wydajemy ok100 £, (dwie osoby)

albo na www.londynek.net lub po angielsku ogloszenia www.gumtree.com pozdrawiam 🖐️

ja na zycie wydaje ok 50 funotow tygodniowo, bo pracuje w biurze czyli musze lunch codziennie sama kupic, plus travelka tzn bilet na metro 15 funtow tyg na 2 i 3 strefe, za 1 strefe tam gdzie pracuje placi sie najwiecej, a ja , ze mieszkam w 2giej to jezdze autobusem :) bo jak mam bilet na metro to autobusy po calym londynie za darmo :D w kazdej strefie

Gość mam sprawę
strasznie dziekuje za informacje! mam jeszcze pare pytan. czy szukajac pracy w kawiarnaich, restauracjach musze miec cos w stylu zaswiadczenia ze sanepidu tak jak w polsce? czy osoba ktora nigdy wczesniej tam nie byla bedzie w stanie szybko połapac się co i jak;) ?jaks ię przemiesczać, gzdie się zgłaszać, gdzie zasiegać ewentulanych porad?

Gość upppp

Gość ooooooooooooooo
Zadnych zaswiadczen nie musisz miec ja bylam ostatnio u lekarza bo staram sie o nowa prace, to byl lekarz zakladowy i obejrzal mi tylko rece i zajrzal do ucha (jednego!!) do tego przeczytal formularz ktory kazali mi wypelnic i powiedzial ze sie nadaje do pracy przy zywnosci.

Gość upppp
ale to bylo w anglii?