Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gałgandziaraszereg

wiosna...sratatata

Polecane posty

Gość gałgandziaraszereg

Według szerokiej części społeczeństwa dobry czas na zmiany Według mnie…dobry czas na śmierć Tłumy w parkach…ulice wokół totalnie zastawione samochodami…na ścieżkach i chodnikach gęsto od rowerzystów…to nie jest atmosfera wolności Jeszcze niedawno można było śmigać rowerkiem…teraz ciągle trzeba walić po hamulcach Park i podobne tereny…to był spokój i ukojenie…teraz hałas…szum…i widoki Być może kwestia widoków jest najważniejsza…widoki zabijają Grupki przyjaciół…no i parki…za rączkę…za talię…za dupcię Szczęśliwość ludzi…niby pojedynczych…ale w takich terminach…tworzących tłum…rozwala mnie…i to ostro…bo od wielu lat Ciekawe…że człowiek nie zabija się przy pierwszych dołach…zniechęceniach…skrajnych emocjach…ale to chyba błąd…mam wrażenie…że jak jeszcze trochę potrwam…to stanę się mordercą…właściwie jakbym miał dostęp do broni…to chyba bym rozwalił gościa w kabriolecie…który zatarasował przejście Jak coś długo trwa…jak co roku te same obrazy…i nic się nie zmienia nawet jak się starasz…giną wtedy powoli ale systematycznie dobre cechy…zostaje żal….i nienawiść Jesteś co raz bardziej nerwowy…ale jednocześnie zimny I teraz tak…lepiej być samobójcą czy mordercą…a może zanim się odejdzie…pozostawić zgliszcza…kogoś zabić…coś spalić Kidy już nie ma się co ze sobą zrobić i dokąd pójść…różne myśli chodzą…po głowie…wręcz realne straszne wizje…jedynie konieczność pozostania do końca człowiekiem…nawet jeśli się nigdy nim nie było…jakoś to hamuje Nie wiem jak to jest…ale mój ulubiony świat…to popiół…zgliszcza…płonące budynki…walące się ruiny…chaos…jednak jeszcze mogę uśmiechnąć się do kaczek w stawie i poskakać przez kałuże Najważniejsze w tym wszystkim…to pozostać człowiekiem…i zachować godność Trzy miesiące…potem sytuacja zmienia się na tyle…że jeśli nie uda mi się doprowadzić do zmian…a tak długo się nie udało…i nie mam już siły…to jedyne honorowe zachowanie…odejść już na zawsze Chociaż najlepiej byłoby wdrożyć akcję…ta ostatnia niedziela…i już nie myśleć…nie szarpać się bez sensu…łatwiej by było jeszcze o coś zawalczyć przez te kilka miesięcy…gdyby nie te weekendowe widoki…ale po co ma być łatwiej I pomyśleć…jak prosto to wszystko się zaczyna…nieumiejętność rozmowy…brak akceptacji A potem…nie mam znajomych…kilka lat mija…nie mam znajomych i nie mam dziewczyny Chodzi się całe życie we mgle niebytu…i nie ma dziewczyny…nie można znaleźć pracy…znajomi nie istnieją Zostaje wybór…odejść głośno lub cicho…najlepiej byłoby zostać…tylko niby jako kto…bo przecież już nie człowiek Racja…samobójcy ani mordercy nic na żadnych forach nie piszą…może więc wolę zostać…tak długo jak jeszcze się da 3jaźnie,3postacie,3niebyty…dziara, szereg, gałgan c’mon

Gość o rany jaka bezucha
szerokiej liny, czy nie wiem czego sie wam tam zyczy

Gość visagine
wartosci człowieka nie oblicza się na podstawie jego potrfela, pracy, domu, bogatych znajomych. wartość człowieka to on sam. i bezcenny jest wtedy, gdy potrafi poradzić sobie ze swoim zyciem,stawić czoła przytłaczającym obrazom dnia codziennego, kiedy potrafi sam ułozyć sobie życie, takie, jakie jest mu dane, a do tego jeszcze pomaga innym. odebranie sobie zycia to jest tylko ucieczka i oznaka słabości. to nic nie daja. po co komu rozgłos,gdy go juz nie będzie? po co marnować tę szansę? praca nad sobą to jest najważniejsza rzecz. człowiek nie jest zwierzęciem.potrafi panować nad sobą,obdarzyć ogromnym uczuciem.potrafi być silnym psychicznie.

Gość flower....
a mnie sie bardzo podoba ;)

Gość a jolene w wykonaniu tws
znasz?

Gość a jolene w wykonaniu tws
uhm....:)

Gość novocaina
"Grzesznica Magdalena Teraz przeczytałam... to Ty dziara? Tekst niekoniecznie wieje optymizmem, ale ciekawy-fakt" Też przeczytałam i podoba mi się ten tekst. Paradoksalnie właśnie odnajduję w nim mnóstwo optymizmu, bo zawiera ludzkie emocje, ludzkie żale i skargi, i skrywane głęboko pragnienia. Wszystko razem jest dowodem na to, że autor to człowiek z krwi i kości, który zmaga się ze swoimi demonami, może nie bardzo wie, jak je pokonać, ale przynajmniej jest ich świadom. Wielki chaos w środku, wewnętrzna batalia, sprzeciw i zwątpienie równoczesnie, walka i próba pogodzenia się, złość, gniew i gorączkowe szukanie harmonii - jednym słowem życie w czystej postaci. "Nie wiem jak to jest…ale mój ulubiony świat…to popiół…zgliszcza…płonące budynki…walące się ruiny…chaos…jednak jeszcze mogę uśmiechnąć się do kaczek w stawie i poskakać przez kałuże" "Chodzi się całe życie we mgle niebytu…" Bo niebyt to my, a wszystko wokół to sen, z którego budzimy się umierając. 🖐️

Gość datagram
chciałem pozdrowić siebie nebyt to my jasne czyli mój niebyt to całkiem inny jest niż większości ludzi co do kaczek...i kałuż...taka odwieczna maniera...o niczym nie świadcząca...może coś rekompensująca

Gość Grzesznica Magdaelna
Szklany, chcialam Ci bardzo podziękować , szczególnie za piosenkę Comy , niesamowita.... Jestem pod takim wrażeniem, że trudno mi opanować emocje... Cały czas jej slucham, nawet teraz. Teksty-po prostu brak słów na określenie tego, co się czuje.... Muzyka - drżenie ....... novocaina-zgadzam się w zupełności...... Niesamowite .... Może jeszcze dzisiaj napiszę, jeśli nie-to jutro napewno :) Pozdrawiam

Gość apfeeeee
durne przeboje i tyle ,dla idiotów

Gość xxxxxggyy
przepiękne piosenki, dla wrażliwych ludzi..., szczególnie "Szklany Człowiek" Pozdrowienia dla tej osoby, która wrzuciła wszystkie piosenki na ten topc!!!!:):):) Wielkie dzięki!!!

Gość anonimowy nikt
Uwielbiam szklanego człowieka...i jeszcze piosenka pisana nocą comy...ehhh

Gość xxxxxggyy
no, cóż, z określoną wrażliwością się już rodzimy.... Dodałabym jeszcze do tych piosenek "Sister of Night" Depeche Mode...:)