Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Aagresja

CO MYŚLICIE O ABORCJI???

Polecane posty

Chciałabym wiedzieć jak sie zapatrujecie na aborcję, czy powinna być utrzymana jak dotąd, czy powinno sie chronić dziecko od poczęcia? Co myślicie?

Gość anty feministka
Gość lolobrigido
wg mnie powinna byc dozwolona to indywidualna decyzja kobiet w ciazy to ona bedzie miec wyrzuty sumienia jesli cos ale to jej zycie i rzad czy kosciól nie powinien za nia decydowac

Gość anty feministka
ejjj soryy indywidualna decyzja kobiety??????? czyli rozumie ze jestes kolejna laska twierdzaca ze to ty i tylko ty masz prawo decydowac tak?????? no gartuluje...ciekawe co na to twoj facet...bo rozumie ze on nie ma prawa glosu w takim razie nie mowiac juz o tym ze decydujesz nie o sobie ale zyciu dziecka wiec nie chrzan ze to twoja decyzja!!

Gość tylko kobieta może decydować
kobieta w wieku "produkcyjnym" i tyle, każdy ma swój własny system moralny, dla jednego człowiekiem jest zlepek komórek (nowotwór też jest zlepkiem komórek) a dla innego (tak w kodeksie karnym) istota która "wykonała" pierwszy oddech ja jestem za druga opcją ale: ogólnie aborcja powinna być legalna, przecież nikt nikogo do zabiegu nie zmusza a decyzja powinna zależeć wyłącznie od samej zainteresowanej

Gość bobo bobo
nie usunelabym , ale chce miec wybor moje zdrowie i zycie, albo plod jesli bylaby taka sytuacja

Gość lolobrygido
ja wyraziłam swoje zdanie Ty masz inne i masz do niego prawo i prosze nie krytykuj mojego. Ani Ty mnie nie przekonasz do zmiany zdania a ni ja Ciebie. Mysle ze w ogole dyskutowanie na ten temat jest bez sensu. Zgadzam sie z toba ze jest to decyzja i kobiety i mezczyzny. Mysle ze pary powinny decydowac o tym wsoplnie biorac pod uwage rozne argumenty. Tylko jaki kochajacy facet poswieci np zycie ukochanej kobiety dla dziecka???

Gość gosiennnnnka
czyste zło. morderstwo.

Gość lolobrygido
dokładnie kazda osoba powinna miec wybór a nie zakaz od rzadu czy koscioła a co oni wiedza na temat biednych ludzi którzy nie mieli by za co dziecko wykarmic???

Aborcja istnieje od stuleci. Jednak to tylko dzięki wysokością opłat raz i trudnościami być moze co trzeci z nas jest teraz na tym świecie. Dziwna rzecz, ale za (ułatwieniem) nie jestem.

proponowałabym przeczytać temat ze zrozumieniem, bo chodzi w nim o coś innego niż ułatwianie aborcji w wypadku wpadki :) a w temacie usuwania ciąży w wypadku gwałtu żaden facet nie ma najmniejszego nawet prawa się wypowiadać

Ja nic nie pisałem o wpadkach. Widocznie masz juz ciemnie okulary na oczach i widzisz tylko to co chcesz widzieć. Przykro mi... ale możesz byc też dzieckiem gwałtu... nienawidzisz swojego życia? ;)

po pierwsze ten post dotyczył dyskusji a nie Twojej wypowiedzi, o pępku świata :classic_cool: Ciebie dotyczyła część druga zdania po drugie swoje życie lubię, ale moja matka tez pewnie je lubiła i raczej przestałaby je lubić, gdyby musiała nosić bachora po gwałcie ? ciężko to zrozumieć a ja nie mając okazji życia nie wiedziałabym raczej co tracę

wolałabym zdechnąć niż nosić w sobie jakieś komórki obleśnego gwałciciela, jasne ? nie, nie jestem katoliczką, więc argumenty, że biedne dziecko nie jest winne do mnie nie trafiają, jestem egoistką i skoro już życie otrzymałam to je lubie i nie zamierzam ponosić konsekwencji zachowania nieudacznych zboczonych wybryków natury ? rozumiesz ? jesli nie,t o juz raczej nie zrozumiesz

Gość ABORCJA - TAK
myślę, że powinna byc dozwolona. płód jest tylko i wyłącznie zlepkiem komórek, dzieckiem zaczyna być pod koniec ciąży, ale na pewno nie wtedy kiedy można przeprowadzić zabieg. Moja matka usunęła dziecko, czy uważam ją za złą... NIE! wiem, mnie też mogła usunąć i co z tego, wtedy by mnie po prostu nie było i nie miałabym czego żałować. Owszem, jeśli jest kochająca się para która chce być razem to powinna być decyzja obojga z decydującym głosem kobiety, w innym przypadku żaden facet nie ma nic do gadania. Mam 20 lat, gdybym teraz zaszła w ciążę chciałabym usunąć, chłopak pewnie uszanowałby moją decyzję, nie czuję się jeszcze na siłach by mieć dziecko, za pare lat owszem, teraz jeszcze nie...

Gość Dopóki obrońcy zycia
nie beda zajmowac sie ludzmi JUZ narodzonymi nie maja prawa mówic o komórkach w brzuchu kobiety... to jst naprawde swietne, keidy ludzie tak bronia zycia w brzuchu ale mają go głęboko w tyłku kiedy te zycie opusci brzuch (inkubator na nogach wg. obronców zycia poczetego) matki ...

Gość ABORCJA - TAK
Rasowa bitch, zgadzam się z Tobą i mam podobną opinię na ten temat, a kościół to niech się wogóle nie wpie****a tam gdzie nie powinien!

Gość anty feministka
tak sie zastanawiam czy osby wypowiadajace sie tutaj sa wierzace..jesli nie to wiele tlumaczy a jesli tak...to pozostawie to bez komentarza

Gość ania777
ABORCJA TAK - masz małe pojęcie o rozwoju człowieka w okresie płodowym, nie miało się biologi chyba w szkole, człowiek jest już znacznie wcześniej rozwinięty niż pod koniec ciąży. Najważniejsze organy zaczynają się już wykształcać w 4 miesiącu ciąży, gdyby człowiek był w pełni rozwinięty dopiero pod koniec ciąży to wiele dzieci urodzonych w 7, 8 miesiący ciąży, a niekiedy 6 nie miało by szans na przeżycie.

Gość no oczywiscie bo osoby
głęboko wierzące to takie które: -zaprzeczają swojemu bogu uważając że one przeciez wiedzą lepiej od niego (patrz: wolna wola i ew. osądzenie przez boga...) -mają na celu dobro i zycie choćby za wszelką cenę nienarodzonego dziecka ale jak dziecko sie narodzi nie obchodzi juz głęboko wierzącej osoby to gdzie te dziecko skńczy i jak skończy... - a wiedziałas antyfeministko, ze według Kościoła Katolickiego, jezeli urodzi sie martwe dziecko nie jest uwazane za człowieka i nie chcą je normalnie pochowac ?

Gość anty feministka
no oczywiscie bo osoby ---> jezeli mowisz o sobie to tylko ci pogratulowac :o nie osodzaj mnie bo mnie nie znasz jestem osoba wierzaca i jestem przeciw aborci, bede bronic swojego zdania w tej sprawie, a skoro ty w taki sposob piszesz o osobach wierzacych to widac ze jestes bardzo niedojrzala osoba

Gość do anyfeministki
Mozesz sobie miec swoje poglady, ale NIE MASZ PRAWA narzucac ich innym. Proste, prawda?A robisz wrażenie takiej, która z pazurami skacze na kazdego, kto ma odmienne zdanie. Czy tak postepuje osoba wierząca, ktora w zalozeniu ma kochac i szanować bliznich?

Gość dobre____
Taddi :D:D

Gość anty feministka
ja nie narzucam innym swoich pogladow, czytaj uwaznie moje posty wyrazam swoje zdanie i mam do tego prawo i przestan mi prawic moraly dot. mojej wiary bo widac malo wiesz zadalam proste pytania w tym temacie na ktore tak naprawde osoby krzyczace najglosniej ze sa za aborcja nie potrafia odpowiedziec

Gość to pozycja
Do Tadii - a, i jeszcze 4718 - to by się zgadzało ;]

Gość z katolami oszolomami
nie ma co gadac, oni i tak wiedza swoje, a tylko ziona jadem i nienawiscia 🖐️.

Gość to pozycja
Gdzie te pytania, bo widzę tylko jakiś bełkot?

Hehe, jeszcze 4759 jest podejrzane :) Nikt tego nie kontroluję, pewnie jak wpiszę Marylin Manson, to też się pojawi.