Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xyzta

GDZIE RODZIC ??? okolice KATOWIC

Polecane posty

Gość xyzta

Moje drogie prosze o informacje gdzie rodziłyscie i w jakich warunkach,który szpital byście mi poleciły okolice:Mysłowice,Sosnowiec,Jaworzno,Katowice..i jakie ceny za poród ?

Gość mika464
Gliwice- Kościuszki, super szpital, poród rodzinny gratis

ja jestem z Jaworzna i ten szpital wszyscy mi odradzali, swego czasu spedzilam troche czasu w tym szpitalu, fakt, ze ani nie na porodowce, ani na ginekologii nawet, ale nie mam zbyt dobrych wspomnien ... ja zdecydowalam sie na Tychy

Gość xyzta
a czy masz moze jakies namiary na tychy adres ,telefon?

Gość dorciia
z tego co pisay kobiety to jest polecany szpital na ligocie, podobo bardzo dobre warunki mozna bez obaw rodzic tam dziecko zabrze klinika połoznictwa ul traugutta, tez czytałam ze sobie kobiety bardzo ja chwalą....

Gość xyzta
a nie orientujesz sie ile kosztuje poród w Tychach i czy mąż moze byc?

http://www.ginekologia.tychy.pl/index.php?notka=538 tu sa rozne informacje po lewej, jest struktura oddzialu, tam sa tez rozne informacje wiem, ze sa i pozytywne i negatywne opinie co do tego szpitala, ale chodzilam tam na szkole rodzenia, ogladalam porodowke i mnie wszystko pasowalo, urodzic powinnam na dniach, wiec bede mogla wtedy powiedziec cos wiecej

tak, maz moze byc, ale z tego co wiem, to warunkiem jest ukonczenie wraz z mezem ich szkoly rodzenia porod rodzinny kosztuje chyba 150 zl

Gość xyzta
dzieki za informacje życze powodzonka i szybkiego porodu a jak juz bedziesz dała rade po porodzie to prosze napisz jak Ci sie tam rodziło.pozdrawiam

Gość dorciia
ten link do szpitala w tychach ...ogladałam zdjecia wyposarzenia sali ....pienie to wyglada, sala do porodu w wodzie ...tylko rodzic, ciekawe tylko czy jest do urzytku czy na pokaz...juz niejednen raz słyszałam takie opinie ...pani chciała rodzic w wodzie a pielegniarka powiedziała ze wanna jest wszystki pieknie, ale 1 problem oni nie prowadza porodów w wodzie a sala jest od picu....porazka co !

no niestety ja tez slyszalam o tym, ze czesto wanna jest na pokaz, a co najwyzej mozna sie w niej pomoczyc w pierwszej fazie porodu ... specjalnie nie nastawiam sie i tak na porod w wodzie, bo moja dzidzia dosc duza, ale chce zaplacic za ta sale, zeby miec poprostu wiecej miejsca i wieksza wygode podczas porodu ... boksy do porodow tez sa ladne, ale dosc male i nie ma za bardzo jak pospacerowac

Gość xyzta
a powiedz mi ile Cie ten poród bedzie kosztował i czy dostaniesz znieczulenie w czasie porodu ,nie wiem czy dobrze teraz napisze ale podobno jest takie znieczulenie ogólnooponowe??

chyba ok 200 zl kosztuje ta sala do porodow w wodzie a co do znieczulenia, to na szkole nam mowili, ze nie ma takiej opcji, znieczulenie tylko w przypadku cesarki, przy porodzie naturalnym znieczulenia nie podaja, oni klada nacisk na w pelni naturalny porod - nie wiem czy to dobrze czy zle, przekonam sie :)

Gość _d_
A ja bede rodzic w Myslowicach :)

Gość mika464
byle nie Zabrze- omijajcie z daleka!

Gość xyzta
własnie słyszałam ze bardzo fajnie sie rodzi w Mysłowicach,fajny personel i lekarze i troche sie zastanawiam nad Mysłowicami

mika464 -------> a który szpital w Zabrzu masz na mysli, klinike na Traugutta czy szpital miejski na Janika? A jezeli Traugutta to dlaczego?

Gość _d_
W Myslowicach nie ma jakichs super warunkow, ale personel i opieka jest super :)

Gość _d_
Aha i porod nie kosztuje :)

Witam wlasnie zuwazylam ten topik Ja rodzilamm w Mikolowie i super polecam.Porod rodzinny 150zl ale opieka superowa lekarze pielegniarki super naprawde a co do szpitala w Tychach to odradzam slyszalam zle opinie o nim wszyscy chwala sobie Mikolow.Ja bylam na sali z dziewczyna z Chorzowa bo slyszala ze dobry szpital i to prawda.

Gość mika464
pracowałam jakiś czas na Traugutta, także wiem coś o tym szpitalu i nie polecam go....

mika464--------> jak nie chcesz pisac tu to napisz do mnie na priva na adres yola13@gazeta.pl, mam lekarza prowadzacego z tej kliniki, ciążę mam podwyzszonego ryzyka(po wieloletnich staraniach i leczeniu niepłodności i z licznymi patologiami) i mam miec planowe cesarskie cięcie w sierpniu, ja wiem ze ten szpital do najpiekniejszych nie nalezy, obdrapane sciany, stare łóżka, odpadajace kafelki, dziury w podłodze ale dla mnie jest ważne to ze jest tam odpowiednie zaplecze sprzetowe i doświadczeni lekarze, a Gliwice odpadaja bo leżałam tam na Patologii i mam wiele zastrzeżeń do tego szpitala

Gość upupupupupupupupup

Gość mika464
yola13....napiszę Ci tylko tyle: uwierz jak miałabym wybierać między Zabrzem a Gliwicami bez zastanowienia wybrałabym Gliwice i tak też zrobiłam. Lekarza prowadzącego (kolegę zresztą) miałam z Traugutta i on sam wysłał mnie rodzić do Gliwic. Dziecko urodziło się w zamartwicy bez oznak życiowych i lekarze z Gliwic znakomicie sobie z tym poradzili- z 1 punktu apgar w ciągu 5min dziecko uzyskało 10 apgarów. Mój znajomy lekarz do dziś sam sobie jest wdzięczny że jednak wysłał mnie do Gliwic.

mika464---> w dalszym ciagu nie napisałaś dlaczego jesteś przeciwna Zabrzu, najpierw napisałaś ze jakis czas tam pracowałaś, poźniej ze to twój lekarz prowadzący sam ci odradził swój własny szpital(ciekawe dlaczego), no i urodziłas w Gliwicach, a nie w Zabrzu, wiesz co troszkę tendencyjna ta twoja odpowiedź i własciwie nie napisałaś żadnych konkretów, czy tam sie coś stało w tym szpitalu, czy wiesz o czymś o czym inni powinni wiedzieć, bo cos mi się wydaje ze twoja opinia nie jest do końca obiektywna, czy byłas tam kiedys w charakterze pacjentki?, słyszałam i kontaktowałam się z wieloma osobami które miały tam rozwiązania i żadna z nich nie narzekała na opiekę, jedynie na co wszyscy narzekali to ten okropny stan budynku, ścian, łóżek i podłog, w Gliwicach faktycznie jest ładnie i pieknie, ale sorry piekne sciany nie uratuja mnie i mojego dziecka, nie mówiac o tym jakbys urodziła wczesniaka powiedzmy w 30tyg. ciąży, to w Gliwicach z takim sprzętem jaki mają to dziecka by ci nie uratowali, pozatym skad wiesz ze w Zabrzu nie uratowaliby ci tego dziecka, przeciez tam nie rodziłaś? O Gliwicach wolę się nie wypowiadać, dopóki pracuje tam p. Maruszewska, przy niej zaden lekarz nie ma nic do powiedzenia, o bolesnych badaniach przy studentach bez pytania o zgodę w ogóle nie wspomnę jak równiez o głupich komentarzach, pozatym te tłumy odwiedzajacych na połoznictwie czy z grypą czy z katarem wszyscy włażą, sorry

Gość Marysia 2224
Cześć a moze któraś wie cokolwiek o szpitali w Knurowie? podobno jest super

Gość mika464
do yola13..... rób co chcesz, dla mojej przyjemności możesz urodzić na ulicy, skoro taki Twój wybór. Chciałam Ci coś poradzić a Ty od razu z grubej rury...ok! Miałam staż w tym szpitalu, także znam ten szpital napewno dokładniej niż Ty i nie chodzi mi napewno o obdrapane ściany ....tu chodzi o lekarzy. Gliwice poradzono mi nie ze względu na wygląd szpitala ani sal....zresztą po co się produkuję, róbta co chceta, a za mało się znamy żebym Ci opisywała szczegóły mojej racji.....

mika464-----> chciałam zebys napisała mi na priva dlaczego odradzasz ten szpital, ale nie wiem dlaczego nie chcesz powiedziec o co chodzi- ja lubie konkrety, a dla mnie argument\" bo tak\" jest mało wiarygodny, twoja rada brzmiała \"odradzam ten szpital\" , niestety nie dowiedziałam się dlaczego, równie dobrze mozesz być pracownikiem Gliwickiego szpitala który ma za zadanie odradzac wszystkim konkurencyjny szpital, który zresztą w akcji \"Fundacji rodzic po ludzku\" zdobył wiekszą ilość serc i gwiazdek niz szpital w Gliwicach, ciekawe dlaczego?