Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xyzta

GDZIE RODZIC ??? okolice KATOWIC

Polecane posty

A ja właśnie polecam szpital na Traugutta w Zabrzu :) 20 dni temu urodziłam tam córeczkę :) Co prawda nie ma tam wanny do rodzenia ani takich \"bajerów\" ale za to jest fantastyczny personel :) Jak rodziłam to koło mnie \"skakały\" 2 doktorki (bardzo miłe babeczki, próbowały mi pomóc to przejść jak tylko mogły) i chyba ze 3 położne które również starały się abym przeszła to jak najlepiej i jak najszybciej :) Z tego co wiem to znieczulenie zzo jest bezpłatne... Ja jednak nie chciałam tego znieczulenia tylko w czasie porodu dostałam takie znieczulenie w zastrzyku które bardzo mi pomogło :) Mimo iż nie załapałam się na poród rodzinny to panie doktorki pozwoliły mojemu narzeczonemu być ze mną na sali zbiorowej ... a poród rodzinny jest tam za darmo :) Ja zdecydowałam się na poród w tym szpitalu ze względu na to że mój lekarz prowadzący tam pracuje ... ale niestety nie mógł być przy moim porodzie ... ale za to przekazał mnie w bardzo dobre ręce :) Mimo iż szpital nie jest super nowoczesny to jestem bardzo zadowolona przede wszystkim z atmosfery jaka panowała tam podczas porodu i po porodzie :)

Gość Marysia2224
Kiara a co to za zastrzyk znieczulający dostałas co? bo zawsze jak sie pytam kogoś o znieczulenie oprócz zewnatrzoponowego to wszyscy mówią ze tylo podają dolargan albo inne narkotyczne które wcale nie są znieczulajace tylko ogłupiają, czy mozesz coś wiecej napisać będę bardzo wdzieczna, widzę ze nikt nie wie nic o szpitalu w Knurowie co? napiszcie proszę, pozdrawiam wszystkich serdecznie

Gość Marysia2224

Gość ta mika to sciemnia
nie podaje ważnych szczegółów ale odradza szpital!nienormalna

Gość Marysia 2224
a czy któraś wie coś o tym Knurowie?? kochane piszcie

Marysia2224-------> ja coprawda tam nie rodzilam ale 2 moje znajome mialy tam rozwiazania i obie byly zadowolone z opieki, ale z tego co wiem nie podaja tam ZZo na zyczenie, mozna rodzic w wodzie, sa pokoje 2 osobowe- jak cos wiecej sie dowiem to ci napisze, aha i jeszcze jedno jak masz zagrozona ciaze to lepiej wybierz inny szpital, bo tam nie ma OIOM-u dla noworodkow, a zreszta nawet jak cos sie dzieje to dziecko zawoza do Zabrza

Gość Karla22
Ja tam szpitala na Traugutta nie odradzam. Tak to jest że często po wyjsciu wspomnienia sięlekko rozmywają i wypaczają, i na pewno wiele złego mogłabym o tym szpitalupowiedzieć, ale bez przesady... Jak tam leżałam to aż tak bardzo nie narzekałam :) Co najważniejsze- kompetencje lekarzy nie pozostawiają żadnych wątpliwości, pielęgniarki MEGA sympatyczne i z całej obsługi to tylko salowe bym na zbity pysk wywaliła. I tak to najniższy szczebel drabiny zepsuł całkowicie wrażenia z pobytu :) Chamskie, opryskliwe, wiecznie niezadowolone ze swojego losu jak to muszą usługiwać innym (tak jakbym tam na wakacjach była i kazała sobie parasolkę do napoju podawać). Okropieństwo. No ale zaciskasz zęby albo bierzesz się na sposób odpyskiwania im- i jakoś czas leci :) Drugim zarzutem jest dla mnie brak podstawowej intymności w toaletach- parodią jest dla mnie brak możliwości zamknięcia się w środku... Nie twierdzę że mają to być klucze- wystarczy prosty haczyk który w razie potrzeby można łatwo od zewnątrz podważyć czy wyrwać, no ale LUDZIE!.. jak sikam to nie chcę się skupiać na ściskaniu klamki żeby mi ktoś nie wlazł! Poza sprawą toalet i salowych- minusów tego szpitala nie widzę, miałam poczucie dobrej opieki i bezpieczenstwa. A to jest chyba najważniejsze.

A co myślicie o Izbie Porodowej w Lędzinach? Bo ja tam chodzę do szkoły rodzenia i atmosfera jest po prostu cudowna, tylko przeraża mnie fakt że jakby coś się działo to karetka zabiera do szpitala bo lekarz nie jest cały czas na miejscu.

kolezanka rodzila w Knurowie.Nie znam szczególów,ale ogólnie byla zadowolona. Mikolów tez slyszalam ok opinie ja polecam Pyskowice. Co do Gliwic-mieszane opinie,wiekszosc na \"nie\",jesli chodzi o atmosfere...

Gość tośka -antośka
pedagog miałas napisac jak przebiegł twój poród w Tychach ?a moze któras z was rodziła w ochojcu i ma jakies namiary na dobrego lekarza który tam przyjmuje i jak tam jest jakie koszta czy jest znieczulenie zewnątrzoponowe

Gość mikołow
ja rodziłam tam 2 razy teraz szpital jest po remoncie to wogole super tam jest

Gość Oleandra12
kobitki a czy któraś moze cos wiecej napisać o spzitalu w Mysłowicach na ul. Mikołowskiej 1???? będę bardzo wdzieczna

Gość myszoskoczek na wakacjach
Witam, Ja 5 lat temu urodziłam pierwszą córkę na Ligocie w szpitalu PKP, wspominam bardzo pozytywnie, do tego stopnia, że pod koniec września drugie dziecko również planuję urodzić właśnie tam. Personel jest bardzo przyjemny, kiedy byłam tam za 1 razem porodówka była w fazie remontu (wszystkie niezbędne sale były jednak już odremontowane) mam nadzieję, że teraz już jest wszystko super.

Gość Oleandra 12
Kobitki a co z Mysłowicami , czy któraś tam rodziła? będę bardzo wdzieczna za kazdą wypowiedź!:):):)

Gość Oleandra 12
podnoszę, moze ktos sie wypowie????

Gość tosia-antosia222
wiesz moja koleżanka tam rodziła bardzo sobie chwaliła położne i opieke,sama sie zastanawiam nad tym szpitalem?troche wygląd mnie odstrasza ale .....nie wygląd jest tu ważny! myśle jeszcze o porodówce w Lędzwinach ale za mało mam informacji, tylko kolezanka mi wczoraj cos nabomknęła ze słyszała ze tam sa super położne i kompetentne ale nie mam wiecej info.

Gość Oleandra 12
Ja słyszłam ze z zewnatrz rzeczywiscie nieciekawie w Mysłowicach ale w środku czysto i opieka bardzo dobra, kameralnie, wiec nie ma badania przy studentach itp. Może jeszcze ktos cos napisze, szczególnie jeśli ktos tam rodził bo ja sie ciągle zastanawiam

Gość tosia-antosia222
a powiedz mi jak jest na łubinowej którego byś poleciła lekarza Wieczorka czy Ślęczke ?? jak wygląda tam poród i czy miałas moze znieczulenie zewnątrzoponowe bo sie nad nim zastanawiam ...prosze opisz mi ten szpital chodzi mi o opieke i pomoc przy porodzie jakie połozne i co trzeba zabrac ze soba jak sie jedzie do porodu??bede wdzieczna.pozdrawiam

Gość ja rodziłam na Łubinowej
w Katowicach Ochojcu i jest przesuperowo ! pod kazdym względem.I wszystko na koszt NFZ . Wspaniała opieka od samego poczatku , położna nie odeszła ode mnie nawet na krok przez całą noc i pomimo że nie chodziłam na szkołe rodzenia to wszystko mi spokojnie tłumaczyła , z usmiechem bez zniecierpliwienia .Skakałysmy na piłce , potem poleżałam w wannie potem znowu na piłce .Przez cały czas położna przy mnie , naprawde wspaniała kobieta .Lekarz zagladał co chwilę , sprawdzał czy wszystko jest OK.Jedynie znieczulenie zewnątrzoponowe na zyczenie płatne 500 PLN ale nie skorzystałam.Sale jedno lub dwuosobowe z łazienkami , opieka pielęgniarek od noworodków przez cały czas , pokazywały jak karmic piersia , jak przewijać , chodziłam wieczorem razem z nimi kapać małą , wszystko mi pokazały i wytłumaczyły.Całodobowa opieka pediatry , wspaniałego lekarza , który zna sie na swoim fachu a wogóle to kazdemu mozna zadawac tysiące pytan i na każde otrzymuje się wyczerpującą odpowiedż. A co najwazniejsze to wszystko tam odbywa sie we wspaniałej atmosferze.Bez pospiechnu , nerwów , krzyku , pretensji , głupich przytyków , zniecierpliwienia z jakimi można się spotkać na wielu innych popodówkach . Poród i pobyt w tym szpitalu pozostanie dla mnie bardzo miłym wspomnieniem i kolejne dziecko tez tam właśnie bdę rodziła. Polecam wszystkim przyszłym mamusiom zajrzyjcie na www.narodziny.com.pl. Pozdrawiam

a powiedz mi jak jest na łubinowej którego byś poleciła lekarza Wieczorka czy Ślęczke ?? jak wygląda tam poród i czy miałas moze znieczulenie zewnątrzoponowe bo sie nad nim zastanawiam ...prosze opisz mi ten szpital chodzi mi o opieke i pomoc przy porodzie jakie połozne i co trzeba zabrac ze soba jak sie jedzie do porodu??bede wdzieczna.pozdrawiam ___________ Ja chodziłam do Wieczorka i byłam b. zadowolona ale ślęczka też jest OK. Miałam cesarkę, którą robili mi oboje :) Opieka jest b. dobra, pielęgniarki same przychodzą i się pytają czy pomoc, możesz też po nie dzwonić. Musisz wziąć swoje kosmetyki dla maleństwa, podklady Seni na łóżko i podkłady poporodowe.

Gość dziewczyny na pomoc
termin mam na sobotę i nadal nie jestem pewna gdzie mam rodzić. W tygodniu byliśmy w Mysłowicach, w tym starym szpitalu. Podobno tam jest dobrze, ale trochę wystraszyłam się wyglądem.

Wiem, gdzie NIE rodzić. Napewno nie na Ligocie:( A szczególnie gdy się ma mieć cesarkę - no chyba, że się ma dużo pieniędzy.

Gość dziewczyny na pomoc
Ja przeprowadziłam się do Jaworzna i wiem tylko, że ten szpital trzeba omijać z daleka. O Ligocie też nic dobrego nie słyszałam.

Gość odświeżam... .... .... .... ..

napewno nie w zabrzu tu zaden szpital nie jest dobry--chyba ze masz kupe kasy(traugutta)lub twoj lekarz tam pracuje albo stalowe nerwy(janika)---chamstwo,opryskliwosc a siostry to na pokaz i tylko na prezenty licza----nigdy nie maja czasu----

ja rodziłam już dawno, zapomniałam o tym temacie a miałam napisać jak wrażenie po porodzie w Tychach ale zacznę może od Jaworzna, mieszkam tu i rzeczywiście ten szpital lepiej omijać dużym łukiem a Tychy, hmmm ja poszłam do szpitala po terminie, od razu miałam badanie, po którym w drodze na usg zaczęłam mocno krwawić, nikt mi nie powiedział, że tak może być po badaniu, wszystko sie zaczęło na drugi dzień od razu skurcze co 2 minuty, szybko na porodówkę położono mnie od razu na łóżko, podpięto pod ktg, nie mogłam spacerować, skorzystać z piłki, nic położna całkiem sympatyczna po pewnym czasie okazało sie, że mała przekręciła główkę i może być problem, położna wtedy mówiła, ze nie urodzę sama, ale nikt nie słuchał, zaczęły się parte, 45 minut, a tu nic, szybka decyzja - cc podpisywanie papierków w ogromnym bólu :/ po porodzie spędziłam w szpitalu 2 tygodnie, dostałam gorączki, nikt nic nie robił, w końcu interweniował mąż, okazało sie, że jest ropień w macicy, antybiotyk - mam żal do lekarzy, ze zwlekali z cc a później z diagnostyką opieka sióstr na oddziele rewelacja!!!!!!! bardzo sobie chwalę, ale obchody lekarzy, dostałam opr, bo nie leżałam podczas obchodu, a tyle co dostałam małą i ja karmiłam, zresztą nie tylko ja, my wszystkie na sali na noworodkowym, hmmm, część pań chyba tam z przypadku jak dostałam 2 antybiotyk i nie mogłam karmić, przyszła do mnie siostra uczyć mnie karmienia butelką ze słowami "przecież obie wiemy, ze pani piersią już nie będzie karmić" lekarki na noworodkach bardzo opryskliwe ale to moja opinia, może nie do końca sprawiedliwa, bo cały tam pobyt źle wspominam i ze smutkiem nie wiem gdzie urodzę 2 dziecko, ale chyba jednak nie w Tychach

Gość ma-szo
Długo zastanawiałam się, gdzie rodzić. Szukałam opini, byłam w Katowicach na Łubinowej. Sugerowano mi, że świoetne warunki i w ogóle super. Na mnie to miejsce nie zrobiło wrażenia. Byłam tam na badaniach i kontakt z lekarzem mnie do tego miejsca zniechęcił. Zdecydowałam się na poród w Gliwicach i to był strzał w 10! Wspaniałe położne, możliwość decydowania o wszystkim w trakcie porodu. Zanim zostały podane mi jakieś tabletki lub czopki przeciwbólowe, to zostałam zapytana czy się zgadzam i chcę. Do dyspozycji jest wanna, piłka, worek sako, drabinki. Przez cały poród mój mąż ze mną był. Po porodzie miałam problemy, potrzebna była transfuzja. Miałam wspaniałą opiekę lekarską. Czułam sie "pilnowana" i kontrolowana, a "drinki" z kroplówek przez całą pierwszą noc miałam podłączone do obu rąk. Na drugim piętrze- noworodkowy, pionizacja poporodowa zawsze w towarzystwie położnej. Opieka pielęgniarska "na dzwonek" i panie świetnie rozumieją, że można nie wiedzieć jak się karmi dziecko. Wszystko pokażą, wytłumaczą, pomogą w tych pierwszych dniach. POLECAM WSZYSTKIM PRZYSZŁYM MAMOM I TATOM TEN SZPITAL !!!