Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Andrzej z Biłgoraja

Dlaczego niektóre kobiety są takie głupie

Polecane posty

Gość Andrzej z Biłgoraja

tak jak moja sasiadka którą bije mąż a ona twierdzi że ciągle go kocha i nie ma prawa od niego odejsć.Co więcej to kobieta wykształcona,wydawałoby się inteligentna.Czy miłosć potrafi az tak zaślepić?

Gość Jaaaaaaaaaaaaaaaaa
Właściwie chodzi o to że......do końca nie wiadomo o co chodzi

Gość Andrzej z Biłgoraja
Na większoość for kobiety twierdzą że liczy się dla nich głównie charakter faceta,okazuje się jednak że chyba coś innego skoro takie sytuacje maja miejsce

Zgadzam się potrafi zaślepić. Kobiety nie potrafią spojrzeć na niektóre sytuacje z innej perspektywy, a jak są zakochane to już wogóle.

Gość jestem kobietąąą
i to bardzo uczuciową, ale nie mogę znieść jak inne kobiety swoją głupotę tłumaczą miłością...miłość wbrew pozorom nie odbiera rozumu.To że one pozwalają się tak traktować nie ma nic wspólnego z miłością.

Gość nie wiem dlaczego
to nie jest milosc , to jest obawa przed zmianaa, byciem samym, bo czloiwiek od razu wyolbrzymia sobie i oczernia to ,co by sie stalo po rozsataniu. Poza tym , tez duzo kobiet robi to,dla dzieci, chociaz nie wiem czy to jest akrat dobre dla dziecka widziec jak ojciec leje matke. Czasem to jest tak,ze mloda kobieta, bez zobowiazan wobec tyrana tez sie go trzyma jak pies u nogi, ale to chyba wynika z charakteru,z tego,co sie wynioslo z domy,z poczucia nizszosci, niedowartosciowania.jest wiele czynnikow. Mnie by chlop uderzyl i pomahalabym mu reka na dowidzenia.Mam znajomych , przyjaciol, z pewnoscia by mi pomogli, nawet gdybym miala dziecko.

Mąż tej sąsiadki musi mieć dobrą gadanę po prostu. Pewnie ładnie przeprasza, albo sugeruje jej że potrzebuje pomocy bo ją badzo kocha i nie chciał jej udeżyć. Terefere, srutututu...

Gość Andrzej z Biłgoraja
Jest wiele zwiazków bez dzieci w których mąż się znęca nad partnerką,niadawno na tym forum był nawet taki temat,sorry ale nie rozumiem tych kobiet

Gość Jaaaaaaaaaaaaaaaaa
A w moim związku to mnie kobieta biła :) Chociaż była mała i drobna ale jednak:) A ja oddać nie umiałem i nie chciałem:) Bo kobiet się nie bije.I raz mnie ugryzła za ręke aż do krwi :( Pani podziękowaliśmy rok temu :) :) :) :)

Zgadzam sie, ze to nie jest milosc, to po prostu niskie poczucie wartosci i obawa przed zmiana. Kobieta przebywajaca w toksycznym zwiazku nie wierzy w siebie, mysli, ze jak odejdzie to sobie nie poradzi. Maz moze i bije, ale potem zaluje, powie cieplejsze slowo, wiec pewnie kocha :O

tez sie zastanawiam, skad sie biorą takie głupie baby bo rodzaj żeński dzielę na mądre kobiety i głupie baby

Gość Andrzej z Biłgoraja
Facet jest przystojny,zawsze cieszył się ogromnym zainteresowaniem ze strony dziewczyn,ale wiedomo było że nadużywał alkoholu i jest agresywny.

mam czasem wrażenie , że pomimo wykształcenia wiele kobiet mentalnie wciąż tkwi w średniowieczu i wciąz pokutuje u nas jakis strach przed staropanieństwem , samotnością .... w wielu domach wciąz matka powtarza ,że kobieta bez faceta jest niewiele warta itd........ uzależniają się od facetów finansowo i psychicznie w większości domów to facet decyduje jakie kupić auto , kiedy i gdzie impreza itd... wiele kobiet nawet nie dopuszcza mysli ,że sama miałaby lepiej , bo tak ma zakodowane w głowie a 30 latka bez męża wciąż jest stara panną , a rozwód uznawany jest za straszna tragedie kobiety i zazwyczaj jej porażkę to matka powinna uczyć córkę własnej wartości i w tym widzę jedyny ratunek ........

Gość Andrzej z Biłgoraja
zgadzam się z poprzedniczką,wiele kobiet wychodzi za mąż ze strachu przed samotnością

Gość asghjfsghkasj
Nie bierzecie pod uwagę następującego zjawiska: kobieta o submisywnych skłonnościach (być może nie do końca uświadomionych) poddaje się brutalnemu mężczyźnie uzyskując w ten sposób satysfakcję natury psychicznej i wprost seksulanej. Nie mnie o tym sądzić ale myślę, że część związków gdzie kobieta jest bita i poniżana opiera się na takich specyficznych relacjach.

Ależ pierdoły piszesz!!!!! aż czacha dymi. Ciekawe jak by Ciebie chłop/baba lał/lała kablem od telewizora czy byś satysfakcji doznawał/a???????

asitd...........ja rozumiem satysfakcję z bólu kiedy oboje maja ochotę na seks sado-maso :) a kobieta płaczaca po kątach i zastanawiająca sie kiedy zacznie bić dziecko nie jest raczej usatysfakcjonowana -jest uzależniona i psychicznie niedojrzała a ile takich kobiet pobitych słyszy od matki-tak to już jest ......?

Gość Andrzej z Biłgoraja
Bo zbyt wiele kobiet patrzy tylko na wygla a nie na charakter faceta.Jest jasne że wyglad jest bardzo ważny ale nie powinien stanowić jedynego kryterium

ARRAKIS, mądrze piszesz, to jest przede wszystkim uzależnienie (psychiczne, obyczajowe), strach przed zmianą, obawa przed wykluczeniem itp. - a takie, za przeproszeniem, wypierdki, które leją żony, bazują właśnie na psychicznej słabości, niedojrzałości tych kobiet...

jasne,to moze byc masohistka dlaczego nie??? niektore kobiety lub mezczyzni potrzebuja aby nimi mocno potrzasnac,rozne ludzie maja zboczenia:D

No proszę. Całe zastępy psychologów i innych lekarzy zastanwiają sie jak przeciwdziałac temu problemowi (przemoc w rodzinie) a tu forumowicze rach ciach i wszystko wiedzą. Winna jest głupota katowanych kobiet. :o I znów ciśnie mi sie pod palce.. \'naród chrześcijański\" nic litości i współczucia. Winna jest ofiara bo jest głupia. :(

Gość blankaaaaa
Glupota nie boli...

Trochę głupie są, Myrevin....jestem w stanie rozumieć poniewierane kobiety, które zwyczajnie nie maja dokąd pójść, a jak powszechnie wiadomo, prawo nie broni w naszym kraju kobiet, a nawet jeśli próbuje to z miernym skutkiem! Ale jest cała rzesza kobiet, które nie odejdą od kata, bo nie, bo ważniejszy jest status społeczny lub co powiedzą sąsiedzi. Przepracowałam parę lat w Wojewódzkim Ośrodku Interwencji Kryzysowej i widziałam na własne piękne oczy takie rzeczy, o jakich naprawdę wydawać by się mogło, że nie mają prawa istnieć, a istnieją!

Jak Wy nic nie rozumiecie...A pomogłe/aś jeden z drugą komukolwiek,kiedykolwiek?

Do mnie kiedyś pukała taka właśnie jedna pokrwawiona i zdyszana. Wysunąłem jej pod drzwiami plaster. Nawet nie podziękowała, rura. Jak tu takim niewdzięcznicom pomagać:classic_cool: