Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Analfabetka.

Utuczone dzieci.

Polecane posty

Gość agsa23
No i mnie sie wydaje,ze piersia nie da rady przekarmic.Piersia i tylko piersia karmilam szesc miesiecy.Maly jadal nieraz bardzo dlugo,bardzo czesto,a gruby nie jest.Zreszto lekarz mi powiedzial,ze piersia nie da sie przekarmic.Pozaty o czym my tutaj mowimy...Dzieci sa rozne.Maja rozna budowe.Nie ma jakichs jednakowych norm dla kazdego dziecka.Lekarka obliczala czy moj maly ma dobra wage na podstawie wagi urodzenowej,a wiadomo,ze wszystkie dzieci nie rodza sie 3750kg.Wiec nie pakujmy wszystkich do jednego worka.A jezeli chodzi o otylosc dzieci ale kiedy wiemy,ze to napewno otylosc to jest kretynizm ze strony rodzicow.Czesto tucza swoje wnuki dziadkowie.

Gość mamkaaaa
Drogie mamy! moja córka za tydzień kończy 9 mies. ma 74 cm i waży 9 kg. jest niejadkiem. rano pije ok. 210 mleka z kaszka, potem kilka łyżeczek owoców, kilka łyżeczek kaszki, ok. 100 g obiadku i 210 mleka z kaszką. czasem jak nie chce niczego wziąć do buzi daję jej jogurt czy danonek, ale tylko sporadycznie. powiedzcie czy ona je mało??? dodam, że waży prawidłowo bo do tej pory stale ją zabawiałam czymś przy jedzeniu i dlatego zjadała więcej a juz od tyg nie zabawiam i nie zmuszam bo dziecko w nerwice wpadnie. czy są jakies sposoby na niejadka? napiszcie czy ona je za mało?

a moja córka wazy 7 kg a ma 2 miesiace.Karmiona jest tylko i wyłacznie piersia co 3 godziny.W nocy je tylko raz.Miała dosc duza wage urodzeniowa-ponad 4 kg.Ja mam 160cm i waze 56kg a maz ma 170cm i wazy 65kg.No i niby po kim ona taka jest?nie dopajam jej słodkimi herbatkami.Taka jest i nie mam na to wpływu.

moje babki maja 16 miesięcy jedzą tyle samo, żadnych słodyczy, 5 posiłków, nic pomiędzy nie dostają większa ma 12 kg!! zawodnik sumo... mniejsza ma 11 kg i wygląda fajnie to dowód na to że różne są dzieci i nie zawsze tuczone jest grube

Gość agsa23
To dziecko jest wiecej niz tylko grube.Temu biednemu maluchowi usteczka tona w polikach...

Gość agsa23
Mamkaaa jak na moj gust to waga Twojego dziecka jest zupelnie ok.Nie wiem co Ci napisac,bo mam tylko jedno dziecko i ono lubi jesc.Rano dostaje 180mnl kaszki z mlekiem,pozniej 150mnl mleczka,pozniej obiadek 200mnl i soczek 90mnl,pozniej deserek 100mnl i czasami danonka jak ma ochote.W miedzy czasie dostaje cos do przegryzienia ale nie codziennie.Jakis chrupek kukurydziany albo ciasteczko dla takich maluszkow.I przed snem dostaje 210 minilitrow mleka z kaszka ryzowa(kaszki trzy lyzki stolowe).Czasem tez daje mu banana do raczki i bardzo mu smakuje.Moze probuj roznych smakow jesli chcesz by jadlo troszke wiecej.Ale moim zdaniem kazde dziecko ma inne potrzeby,inny organizm.Moze Twoja dzidzia potrzebuje mniej jesc i tyle.Jak ma wage w normie i lekarz mowi,ze jest ok to nie masz sie czym martwic,a moze dawaj mu mniej kaszki to wtedy zje wiecej obiadku:)

Gość beata1973
Dziewczyny ja już powoli gubię się w tym ile ważyć i mierzyć powinna moja mała ... to jest jakiś temat rzeka ... Roksana ma teraz 6 miesięcy waży 8 kg wzrostu ma ok 70 cm (ciężko ją zmierzyć) jedni mówią że jest zachuda inni że zadługa ... Jak to jest z tą gabaryturą naszych pociech ... Czy któraś z Was wprowadzi mnie na właściwą drogę ??? z góry będę bardzo wdzięczna :)

Gość gość
Mam córkę, dwuletnią. Ma wzrost normalny lecz z wagą gorzej. Często jest u mojej koleżanki (bo jest nianią) i ona ją dokarmianie. Mała waży 20 kg, ale mnie to nie przeszkadza, bo sama przy 165 cm ważę 120 kg. Mała jest otyła tak jak ja i mój mąż ( 170 cm 187kg). Jest ok.

Gość gość
gość dziś Mam córkę, dwuletnią. Ma wzrost normalny lecz z wagą gorzej. Często jest u mojej koleżanki (bo jest nianią) i ona ją dokarmianie. Mała waży 20 kg, ale mnie to nie przeszkadza, bo sama przy 165 cm ważę 120 kg. Mała jest otyła tak jak ja i mój mąż ( 170 cm 187kg). Jest ok. x tak najlepiej zwalic na nianie, ze dokarmia dziecko, a ciebie i meza tez dokarmia, ze tyle wazycie? czy na jakbłku i marchewce żeście się tak upaśli?

Gość gość
Gościu, przecież to jest "żart". Od wczoraj jesteś na kafe?