Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość miskaa_89

Jakie tabletki sa najlepsze? czy te tanie tabletki sa mniej skuteczne?

Polecane posty

Gość miskaa_89

postanowilam zaczac wspolzyc z chlopakiem.. postanowilam wybarac najskuteczniejsza metode tabletki doradzcie mi ktore sa najskuteczniejsze? zebym mogla o nich pogadac z moim ginekologiem mam pytanko czy te tansze typu diane 35 czy Rigevidon sa mnie skuteczne bo sa tansze?

tansze nie znaczy gorsze ale lekarz musi cie zbadac bo musi dopasowac odopwiedni poziom hormonów jakie mozesz używac . sam musisz zobaczyc jak sie po nich czujesz a tak na marginesie DIANE 35 można max 6 miesiecy bo one mają dużą dawke hormonów i tak naprwade są na powrawe cery

Gość svfdvv
Diane35 jest lekiem antyandrogennym, bardzo silnym, o działaniu antykoncepcyjnym. To działanie nie jest słabsze, wręcz przeciwnie, tabletka jest bardzo skuteczna pod wględem antykoncepcji (tolerowane są nawet nieregularności w stosowaniu). Jednak nie można jej stosować długo a skutki uboczne mogą być poważniejsze niż w przypadku typowych środków antykoncepcyjnych. Ale ja brałam Diane35 przez dwa lata i wszystko jest w porządku i nie musiałam się martwić o niechciany przychówek ;).

Gość miskaa_89
no wlasnie niewiem jakie czaleci mi lekarz.. niechcialbym zbyt drogich typu Yasmin oboje z chlopakiem nie prcujemy jeszcze tazke na tablertki bedziemy skladsac sie razem ale niechcialbym zeby to byly bardzop duze koszty .. ale lepiej byc dobrze zabezpieczonym:P jesli diane 35 dobrze wplyeaja na cere to fjnie.. bo ja mam male klopoty z cera tylko boje sie ze moge po nich przytyc.. takxze moger negocjiowc z ginekolog na temat tabletek czy mam poprostu zgodzic sie na te jakie mi przepisze.. boje jej sie zapytac czxy moglaby mi przepisac tansze

Gość lekarz z reguly
pyta sie do jakiej kwoty maja byc tabletki a jesli nie zapyta sama powiedz mamy tyle tabsow do wyboru na rynku ze napewno jakies beda do ciebie pasowac i beda tanie ja sama zmienilam z novynette na rigevidon :)

Gość tańsze mają po prostu
większe ilości hormonów i dla młodziutkich dziewczyn nie są wskazane gdy na rynku jest tak duży wybór tabletek z małą ilością horm. powiedz lekarzowi ze nie stać cię na b.drogie tabletki, ale moim zdaniem, dla właśengo zdrowai lepiej nie przesadzać z hormonami (ja biorę Logest - ok 28zł za opak:( )

Gość lekarz z reguly
novynnette ma 0,14 i 0,13 natomiast rigevidon ma 0,15 i 0,13 i ja zmienilam wslasnie ze wzgledu na kase za novynette placilam 25 a za te place 5 biore 2 opakowanie i czuje sie tak samo dobrze jak po novynette a po 3 latach ich juz np na okres mi nie dzialaly i mialam straszne bole ktorych znow nie mam jestem zadowolona ze zmiany :) jeszcze tylko niecaly rok brania i aut :)

Gość miskaa_89
nio to bedzie moj pierwszy raz u ginekologa.. dltego boje sie negocjacji na temat tabletek ale zaryzykuje mysle znajdzie dlmnie jkies tabletki z dogodna iloscia hormonow no i dogodna cena:)