Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gryzio

Najstarsze wspomnienie jakie macie

Polecane posty

Gość Gryzio

Napiszcie jakie jest najstarsze wspomnienie jakie macie?

Nawet znam date: 1 stycznia 1992 dziwiłam się, czemu w domu jest nowy kalendarz :D

Miałam 3 lata, mieszkałam u ciotek, przyjechałam do domu, mama właśnie urodziła moją siostrę. Dziecko leżało w koszyku (taki wiklinowy, robił za łóżeczko), była prześliczna, pamiętam zapach zasypki, którą wysypałam (taki pudrowy).

Gość wacław xcv
a ja pamiętam swój chrzest :P

miałam ok 4 lat byłam z rodzicami nad morzem:) zachorowałam na świnke:O i dostawałam zastrzyki:O niezbyt miłe mam to pierwsze wspomnienie:O ale swinka nad morzem to cos:D mam zdjecia jak leze na kacyku na plazy w sweterku:P:P

Pamiętam, jak podskakiwałam na nadmuchanym balonie (pupą), rodzice siedzieli na tapczanie i mówili mi, że ten balon zaraz pęknie. Ale ja nadal skakałam, aż wylądowałam na ziemi i zaczęłam płakać, a oni zaczęli się śmiać. Pamiętam POTWORNY żal do nich, że się ze mnie śmieją, kiedy ja cierpię! :) Nie miałam wtedy jeszcze 2 lat.

Gość eheehe
taka se galazla haha dobre;)

Najstarsze i najpierwsze - lanie od ojca za bieganie po bułgarskim bulwarze w jakiejś nadmorskiej miejscowości. Strasznie bolało. :-0 Wiek poniżej dwóch lat.

Nie mam pojęcia, nie mam innych wspomnień z tamtego wyjazdu. Poza wyglądem tego chodnika. :-0

Gość zjedlam dla brata
ciastko a powiedzialam mu ze wpadlo pod lozeczko brat tam wszedl ale glowka mu sie zaklinowala rodzice musieli podniesc lozeczko zeby brat wyszedl ja mialam ok 3 brat 4 heheh al dostaalm lanie :)

pamiętam mojego pradziadka który leżał chory w łóżku a my przyszliśmy do niego w odwiedziny, dostałam wtedy cukierka:) moja mam twierdzi ze to nie możliwe zebym to pamiętała bo miałam wtedyjakieś 2 lata, a jednak w główce coś pozostało:)

Gość svfdvv
miałam coś ponad rok, był mój chrzest, widziałam w głębi ciemnego kościoła śliczne, czerwone światełko w rękach księdza i bardzo chciałam je dostać, próbowałam wpłynąć na chrzestną żeby mnie tam zaniosła, ale ona tylko zabawiała mnie swoim pierścionkiem (też ładny ale nie tak jak światełko)

moj brat jest mlodszy ode mnie o 3,5 roku i pamietam niektore rzeczy jeszcze przed jego urodzeniem ale kiedy konkretnie to trudno zlokalizowac

Gość kolyskowa
pamietam, ze lezalam w kolysce..i patrzylam na wszystkie twarze, jakie sie nade mna pojawialy..pamietam uczucie, ze chcialam wstac..i ruszyc nogami..ehh...mialam moze poltora roku..a jednak pamietam;)

ja pamiętam, jak miałam roczek i babcia zeszła do kibla- piętro niżej a ja huśtałam się w wózku (bo się obudziłam), a to był stary wygodny wózek ale niebezpieczny, bo babcia leciała po schodach jak szalona, pamiętam dużo takich pierdół- z okresu około roczku- ale mi nikt nie wierzy

Gość kolyskowa
jagoda- a masz moze takie zdjecie jak lezysz w tym lozku? Bo ja to juz czasami nie wiem, czy dopowiadam sobie patrzac na fotki..czy ja to naprawde pamietam:(

Gość kolyskowa
w wózku mialo byc;)

Gość do kasiek83
w tym wieku już na kacyku? :):)

no właśnie nie- bo taki oficjalny wózek- po ulicy był właśnie na zdjęciach,a ten domowy nie, ale ja pamiętam lekko ten wózek a bardzo dokładnie sytuację TĄ i inne, ale nie będę zanudzać, bo są podobnej tematyki 💤

Gość jinx
ja pamiętam ogłoszenie stanu wojennego .jak siedziałam u dziadka na kolanach i patrzyliśmy na telewizior . w pokoju były zasłoniete okna pomarańczowymi zasłonkami ..1,5.roku

kolyskowa- raczej sobie nie dopowiadasz, bo ja czytałam w różnych źródłach, że to nie jest kit

Ja mając 3,5 roku poszłam na długi spacer i nie potrafiłam wrócić do domu. Zgarnęła mnie wtedy milicja, ktoś zgłosił, że po ulicy pałęta się małe dziecko. Mama mówi, że wiedziałam wszystko jak sie nazywam, gdzie mieszkam, ale panom milicjantom nie chciałam zdradzic takich danych. Pamiętam jak przyjechali na komisariat po mnie moi rodzice, mama zapłakana. To chyba bylo silne przeżycie i dlatego je zapamiętałam.

Gość kolyskowa
ja wierze, ze tak bylo..pamietam tez, ze mama mi suszyla glowe i przyszedl moj tato przebrany w jakas czerwono zlota narzute i podszedl do mnie jako MIkolaj.ale ja wiedzialam, ze to on..hihihi...pamietam, ze bylo zgaszone swiatlo..pewnie specjalnie cobym go nie poznala..i pamietam suszarke - farel..pomaranczowa;) Pozdrawiam wszystkich 🖐️