Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Asega

Ciasta - ryzykować więcej czy mniej??

Polecane posty

Na weselu będzie około 90 gości. Miła pani w cukierni powiedziala żeby zamówić 10 ciast a jeśli będą poprawiny to jeszcze ze dwa. Dochodzę jednak powoli do wniosku że chyba poprzestanę na tych 10 , bo i tak coś mi się wydaje że sporo zostanie. Ile bierzecie ciast w przeliczeniu na ilość osób?????

Ja na 70 osób miałam 8 blach (wesele+poprawiny) i to było za dużo.Mnustwo tego zostało gdzie po poprawinach rozdałam gością,kucharką,kelnerką i trochę dla siebie zabrałam.Lepiej pogadaj na ten temat z mamą czy osobami które miały wesele niż z babką z cukierni gdyż wiadomo jej interesem jest sprzedać jak najwięcej

Też wydaje mi się,że ciasto zwykle słabo schodzi ze stołów.Nie chcę przesadzić z ilością ,nawet z tego względu ,że cukiernie za kg ciasta sporo sobie liczą i wolę pieniądze przeznaczone na kolejne dwie blachy wydać na dodatkowe napoje tudzież winka.

Gość kiedy wesele
A kiedy będziesz miała wesele? Latem ciasta schodzi mniej, zimą więcej.

Gość boze kangurek
mnóstwo kelnerkOM GościOM kucharkOM Niedługo dzieciak Ci podrośnie i będzie pytał jak co się pisze, a tu takie orty :O

Gość społeczenstwo debilnieje
co widać po kangurku niestety :(

po Twoim zachowaniu też można stwierdzić że społeczeństwo debiluje.Jesteś dobrym tu przykładem.Więc siedź cicho bo palce Tobie uschną na klawiaturze

Gość pracownik biurowy
Kangurek dobrze pisze: Kucharkom dam, ale nie chce byc kucharką w przyszłości.

czesc ja subuje w sierpniu b.r, na weselu ma byc 70 osób i ciast nie bede brała duzo bo sie nie opłaca nie zjedza i tak tak licze ze bedzie potrzeba około4-5 blach nie wiecej

u mnie na 90 osob bedzie 25kg nie wiem ile to wyjdzie w przeliczeniu na blachy ale podobno jest to w sam raz rozmawialam z kilkoma osobami co mialy welele w lokalu gdzie ja mam i bylo w sam raz a mysle ze latem za duzo ciast nie warto brac bo wiecej sie pije niz je ;)

Gość a ja na 70 osób
bede miała 18 ciast (to juz razem z tortem weselnym). Ja sie na tym nie znam ale tak mi wyliczyła pani która piecze ciasta!

Gość bzzzyk
ja na 30 osób miałam 7 ciast razem z poprawinami, i wszystko poszło.

to was przebije: bylam na weselu, gdzie na 200 osob bylo 80 blach ciasta!!!!! Nie wiem, po co komu tyle:D Ja mam w sierpniu slub i tez licze 1 blacha na 10 osob.