Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość za wysokie chyba co

czy można jakoś naturalnie obniżyć ciśnienie?

Polecane posty

Gość za wysokie chyba co

mam ostatnio wysokie cisnienie, bo 140/96, a puls 93 nie wiem czemu waze 68 kg przy 170 cm wzrostu, iwec jakiejsc mega nadwagi nie mam..a tu takie ciśnienie.. boje sie ze moge miec przez to kiedys problemy, a nie chce brac leków może ktos cos poradzi?

Spokojny tryb życia, zero kawy i fajek i aktywność fizyczna!!!-nie dlatego aby schudnąć ale zauważ, że np. po długim spacerze ciśnienie spada. Wiem to z doświadczenia mojej mamy :-)

możesz kupić w aptece bez recepty nalewkę z jemioły do rozcieńczania.Jest ona stosowana w łagodnym nadciśnieniu.A poza tym proponuję regularne mierzenie ciśnienia i obserwację.

Gość za wysokie chyba co
hmm..dzeki z aodpowiedzi od jakiegos miesiaca krece sobie hula hop codziennie, no i jakies spacerki tez robie..ze spokojnym trybem zycia to juz gorzej, bo mam nature czlowieka latwo sie denerwujacego..fajek nie pale:)

mój ojciec ma wysokie ciśnienie :O tzn, teraz trudno powiedzieć ... bo na działce uprawia aronię, z której robi sobie sok i przez całą zimę dolewa do herbaty :) samej aroni nie da się wypić :O odkąd pije ten sok przestał nawet brać leki :) więc polecam, zawsze można spróbować :) ale nie polecam tych soków ze sklepu, bo w nich dużo konserwantów :O więc nie wiem czy zadziała :O najlepiej taki który samemu się robi :D

Gość cebula i czosnek
obniżają ciśnienie- wiem ze ze wzgledów zapachowych nie jest zachęcające , herbata reguluje cisnienie.

Gość i jeszcze obniza
poza czosnkiem cisnienie ser:) nie wiem czy wogole nabial ale ser na pewno