Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ocet jabłkowy

gdzie kupujecie ocet jabłkowy

Polecane posty

Gość ocet jabłkowy

i jakiej firmy czy to ma znaczenie

Gość sama robie

Gość ocet jabłkowy
a jak jeśli mozna spytać byłam juz w 10 sklepach nie ma nigdzie jest ale winogronowy

Gość w biedrące
ja kupuje w biedrace lub w albercie

Gość yeez
w Tesco

Gość w realu

Gość w plusie

witam:-( ja mam dylemat.jestem w anglii juz 3lata i przytylam chyba z 15kg.nie wiem kiedy ciagle jestem w ruchu.masakra!!!!!probowalam mnostwo diet ale nic nie pomaga na dlugo. teraz zaczelam czytac o tym jablkowym occie i jego skutecznosci i tu znowu pojawia sie problem- nie moge go nigdzie tu kupic!!! jezeli wiecie gdzie go moge dostac prosze napiszcie.do swiat musze zrzucic chociaz polowe tego co przybylo...

Jabłka (ich ilość zależy od pojemności naczynia) umyć, pokroić na kawałki i przepuścić przez sokowirówkę lub zetrzeć na tarce. Otrzymaną miazgę (razem z gniazdami nasiennymi) włożyć do kamionkowego naczynia bądź szerokiego słoja. Na każdy kilogram miazgi dodać litr i szklankę wody, 10 dag cukru, 1 dag drożdży piekarniczych i kawałek razowego chleba. Naczynie przykryć gazą i odstawić na 10 dni. 3- 4 razy dziennie płyn zamieszać drewnianą łyżką. Po tym terminie przefiltrować płyn przez gazę, wlać ponownie do umytego naczynia. Na każdy litr soku dodać 10 dag cukru, odstawić. Po skończonej fermentacji (ok. półtora miesiąca) przecedzić i rozlać do butelek. Przechowywać w chłodnym, ciemnym miejscu.

Gość samotna dziewczyna23
przytyłaś 25 kg z powodu....?