Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

maaja32

jakie maja prawa zony zolnierza sluzby zasadniczej?

Polecane posty

Witam. Mam problem.Moze ktos bedzie mi mogl pomoc bo ja juz niestety nie daje sobie rady.7 utego moj moz zostal wcielony do jednostki wojskowej.Zostalam sama z 2,5 letnia coreczka chora na AZS.Niestety nie mam meldunku a wojsko poki co do tej pory nie wyplacilo nam zadnych pieniedzy a juz jest 26 marzec.Przez ta cala sytuacje trafilysmy do Osrodka Interwencji kryzysowej bo nie mialysmy sie gdzie podziac, mieszkanie ktore wynajmowalysm zostalo nam wymowione i nie ma co sie dziwic nie bylo mnie stac na nie poniewaz nie dostaleysmy zadnych pieniedzy ktore nam sie prawnie naleza.Suma ta to 899zł na nas obie.Nie wiem co dalej robic jak zyc? moze jest ktos kto tez ma meza w ojsku lub zna sie troche na tym prawie wojkowym bo ja jestem niestety zielona.z gory dziekuje.

Gość w gore. w gore

Gość ania777
Nie wiem jak jest z żołnierzami służby zasadniczej ale żołnierze zawodowi mają prawo starać się o przyznanie im mieszkania służbowego. W zasadniczej żołnierz mieszka w jednostece więc mieszkanie mu nie przysługuje ale powinien dostawać jakieś pieniążki na dziecko tym bardziej gdy jest jedynym pracującym w rodzinie. Wpisz w wyszukiwarce sprawy, które cię interesują to ci się wyświetli wiele inforamcji które ci się przydadzą. W wojsku obawiązują trochę inne zasady prawne niż w instytucjach cywilnych.