Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moamła

POLECCIE TANI I ŁADNY PERFUM

Polecane posty

Gość nie ma tanich perfum
Perfumy, to mozna nabyc w Paryzu dobre i drogie, a u nas to mozna kupid wode toaletowa lub wode perfumowana :)

Przez przypadek weszłam na to forum i jestem zszokowana, że niefortunne wpadki gramatyczne \"moamli\" tyle wywolały agresji u innych użytkowniczek. Poprawne używanie języka jest ważne, ale te wszystkie \"wsioki\" też nienajlepiej świadczą o Waszej kulturze osobistej i takcie. Dajcie dziewczynie spokój. A propos tego jak względne jest pojęcie drogie/tanie: 2 lata temu bylam w podobnej sytuacji - w domu, na utrzymaniu rodziców, 7 złotych za bilet to była ruina, zapadła wieś. Uszy do góry, z tego się wychodzi. Pozdrawiam wszystkich/kie słonecznie.

Gość Gramatyka
Polecam, http://sjp.pwn.pl/slowniki/perfumy.html Jeżeli chodzi o gwarę to może być "perfuma". Trzeba zwracać uwagę na to jak się mówi, bo nie tylko "jak cię widzą tak cię piszą" to odnosi się także do wypowiedzi. Uczmy się nawzajem mówić poprawnie. Ja szukam konkretnej marki perfum używanych co najmniej 15 lat temu przez moją mamę, nie pamiętam firmy. Wiem że piżmowo pachniały (tak mi się wydaje) i flakonik był ze szkła w poziome fale. Zakrętka o przekroju owalnym, beżowa. Pomoże mi ktoś je zidentyfikować? Wiem, że widziałam je z rok temu w jakimś "kiosku". :) Pozdrawiam.