Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kasiutka3

Potrzębuję rady Warszawiaków!!!

Polecane posty

Witam wszystkich bardzo serdecznie! założyłam ten topik ponieważ potrzebuję Waszej pomocy! tzn. osób które mieszkają w Warszawie lub które mają tam niedługo zamieszkać. Otóż chciałabym wiedzieć gdzie mogę znaleźć mieszkanie do wynajęcia, może zna ktoś jakieś strony www, zależałoby mi na ofertach ze zdjęciem, zwłaszcza na mokotowie lub ochocie! wogóle to jeszcze chciałabym wiedzieć jak mogę się dowiedzieć:) czy mieszkanie jest czyste, bo spotkałam się kilka razy z opiniami że w mieszkaniach są karaluchy czy prusaki a wiadomo że nie każdy powie o wadach mieszkania... jakich mieszkań się wystrzegać żeby nie trafić na to dziadostwo :) noi wogóle chciałabym wiedzieć jak to jest w tej stolicy bo już za 2 tygodnie chcę tam zamieszkać i szczerze mówiąc troszkę się boję. Pozdrawiam i czekam na pomoc!

czesc pewnie ze mieszka, na jak długo zamierzasz się tu wprowadzić i ile zamierzasz na to mieszkanie wydać ? ogłoszeń znajdziesz w lokalnych gazetach sporo oczywiście większość od pośredników a im jak widzę zależy tylko na prowizji i kiepsko się starają chyba warto poszukać tu na miejscu, jak masz się na dwa trzy dni zatrzymać to spokojnie cośznajdziesz pozdrawiam

Tylko nie do Warszawy! A jeżeli już musisz, pamiętaj: W Warszawie jest masa oszustów, których \"agencje\" inkasują stówę lub dwie \"wpisowego\" w zamian za kilka całkowicie nieprawdziwych ofert. Poza tym są tacy, co wynajmują od kogoś mieszkanie, po czym, podając się za właściciela, wynajmują je całej masie chętnych, inkasując od każdego opłatę za kilka miesięcy z góry. Potem znikają. Żądaj umowy na piśmie, z dowodem tożsamości itp. Jeżeli ktoś odmawia - traktuj ofertę jako niebyłą! Ogólnie radzę korzystać z całkowicie prywatnych kontaktów. Jak zwykle przypominam, że należy się trzymać z daleka od warszawskich taksówkarzy! Szczególnie w dniu przyjazdu do tego miasta i jeszcze przez pewien czas.

Dziękuję bardzo! a może jeszcze mi powiedziecie coś na temat tych robali... jak mam sie dowiedzieć czy one mieszkają sobie w danym bloku... przecież jak zapytam właściciela to mi nie powie: \"tak wie pani, po kuchni i w łazieńce biegają karaluchy...\" masakra... do wawy wybieram się we wtorek od rana ale wieczorem muszę wrócić najlepiej już z kluczami od mieszkania... kompletnie nie wiem od czego zacząć...

pieniek mam chciałabym wydać tak około 1300 zł, najlepiej nie więcej... no i napewno dwa lata muszę siedzieć ponieważ zaczynam szkołę... później praca więc trochę zabaluję w stolicy :) i pasowałoby mi najlepiej gdzieś blisko lotniska... hmmmm... pomocy :)

Gość eeeeeeeeeeeeeeee eeeeeee
za 1300 to na mokotów nie licz, najwyżej kawalerke na ochocie lub 2 pokoje z karaluchami

Gość moje zdanie pewnie sie nie
co ty pieprzysz, za 1300 zlotych mozesz znalezc praktycznie wszedzie i to w przyzwoitym standardzie i nowym budownictwie, tylko, ze jedynie kawalerke. O dwoch pokojach to zapomnij. generalnie to nie jest tak ze jak pojedziesz to od razu cos znajdziesz tego samego dnia. jesli chodzi o wynajem mieszkan to w wawie jest sajgon, trzeba co chwile przegladac ogloszenia, dzwonic do ludzi i byc pierwszym w ogladaniu bo inaczej zapomnij ze uda ci sie wynajac, po prostu inni beda szybsi. Jedyna rada ogladac co chwile ogloszenia z tych linkow wyzej i od razu jezdzic ogladac, bo czesto te z poprzedniego dnia sa juz przeterminowane

Gość a jest
Jak jest sama to po co jej 2 pokoje ? Zeby miała wiecej do sprzątania ? Czy żeby się przechadzać z pokoju do pokoju ?

strasznie ciężko jest utrzymać topik na pierwszej stronie :) czyżby ludzie z warszawy byli tacy nieuprzejmi? a powiedzcie mi gdzie można fajnie i miło spędzić czas, gdzie są fajne dyskoteki, puby, co warto obejrzeć, zobaczyć... no chyba musi być coś magicznego w tej stolicy skoro wszyscy tam uciekają, ja zawsze nastawiałąm się że po szkole wyjadę za granicę ale życie wymyśliło mi inny scenariusz, który bardziej mi się podoba. tak więc jestem ciekawa jaka jest ta Warszawa bo za dwa tygodnie tam będzie mój dom... :)