Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ardnaskela

Sepsa

Polecane posty

Ardnaskela Dzis znowu o tej cholernej sepsie, sama nie wiem co o tym sadzic.Mieszkam na dolnymśląsku, wiec blisko do opolszczyzny. Jak usłyszałam dziś w faktach o tej chorobie to az mnie dreszcze przeszły.Powiedziano ze jak ma się zaczerwienienia na ciuele to moze to byc sepsa. Teraz patrze na noge a tu takie zaczerwieienie jak pokazywali ( a moze to siniak??) wstukałam w google \"objawy sepsy\" i co mi sie wyświetliło (?), a no że moze byc goraczka, katar takie ogólne przeziebienie ( 2 tygodnie byłam chora i miałam goraczke i drescze), zapalenie jamy brzusznej ( od piatku pobolewa mnie podbrzusze), mogą ja rózniez powodowac urazy wewnetrzene ( jutro ide na RTG, poniewaz od soboty złapł mnie cholerny ból kregosłupa i w pierwszy dzień to nie mogłam palcem u nogi ruszyć, lekarz mówi ze moze to byc dyskopatia) Pisza jescze ze sepsa mozna sie zarazić w ciasnych pomieszczeniach gdzie prtzebywa duzo ludzi. A ja w sobote i w niedzile byłam w szkole,a pracuje w biurze gdzie w jednym pomiesczeniu przebywaja 4 osoby. A na dodatek napisane jest jeszce, iz lekarze niezdako maja problem z rozpoznaniem tej choroby!!! Chyba zwariuje!!!!1

Gość Tak naprawdę
to każdy ma tę bakterię w sobie, ale na szczęście nie każdy jest hipochondrykiem :)

Mówisz ze kazdy ma ta baktereie w sobie, a skad to wiesz? Ja nigdzie sie tegho niedoczytałam?

Gość paczis
Ja mieszkam zaledwie 40km od Brzegu czyli miejsca w którym występuje sepsa. Jestem również przerażona i widzę u siebie wiele objawów. A może to wymysły? Najgorsze, że nie wiem jak zapobiegać sepsie!!! Co mam nie chodzić do pracy i do szkoły czy co?

Gość liliputka67676
to jest powazny problem ja mieszkam na opolszczyznie ale z drugiej strony kolo strzelce opolskich ale i tak mam porzadnego pietra wole sie pilnowac i dbac o siebie zeby sie nie przeziebic a co dopiero nie dostac grypy bo potem organizm jest osłabiony i kto wie co cie moze spotkac mysle o szczepionce jest droga ale co tam zycie jest piekne i warte kazdych pieniędzy

Gość a ja mieszkam w Brzegu
i pomimo iż boję sie sepsy to nadal chodzę do pracy,na miasto,do pubów;-)Nie będę zamykać się w domu!!Jakoś trzeba żyć i nie ma co panikować!!!