Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość olinek okraglinek 123

JAK WYSZCZUPLIC TWARZ?

Polecane posty

Dziewczyny znacie jakies sposoby na pucowata buzie?Piszcie prosze.

Gość okrągła
Smaruję twarz samoopalaczem, boki twarzy dodatkową wartwą, do tego cieniuję twarz pudrem brązującym. Czasami wcieram w twarz żel wyszczuplający i delikatnie masuję podbródek.

Gość okrągła
Oczywiście ten puder to nie na samoopalacz tylko tak na wyjścia. Opalona twarz zawsze wygląda szczuplej. Jak dobierzesz fryzurkę z pazurkami zaczesanymi na boki twarzy to też ją optycznie wyszczuplisz. Niestety nie da się zmienić kształtu twarzy, można jedynie tuszować maijażemi i fryzurą. No chyba że okrągły pyszczek wynika z nadwagi, to wtedy tylko schudnąć....

Fajnie ze chociaz jedna osoba odpisala.Dziekuje:)A jak zel wcierasz?Czy te zabiegi pomagaja?

Jaki zel?Przepraszam

Jaki zel?Przepraszam

Gość okrągła
Generalnie to u mnie jest tak, ze nie jestem gruba, wręcz przecietna, ale mam okrągłą buzię i każdy kilosek od razu widać na twarzy :-( Pomaga u mnie schudnięcie przynajmniej 2-3 kilogramów. Były okresy że smarowałam twarz żelem wyszczuplającym Ziaji, tym pomarańczowym, zawsze na noc zamiast kremu. Nie wiem na ile pomagał sam żela a ile masaż. Źel wcierałam kolistymi ruchami na podbródku od jednego ucha przez brodę do drugiego i z powrotem. Dziwnie brzmi ale trudno to opisać bez rysunku. Zataczałam takie małe kółeczka palcami po brodzie i żuchwie.

Gość okrągła
Taki masaż działa drenująco. Był kiedy taki krem Loreala, właśnie wyszczuplajacy owal twarzy z kofeiną. Był drogi i wielkich efektów nie widziałąm więc wolę kupić jakiś tani preparat wyszczuplający z kofeiną i innymi wyciągami roślinnymi. Pewnie efekt porównywalny a moze nawet lepszy.

U mnie tez widac kazdy dodatkowy kilogram na twarzy:(Czyli ten zel nie byl typowo do twarzy?Slyszalam o kremach wyszczuplajacych do buzi ale nie wiem czy warto.

Gość okrągła
Mam nadzieję że choć trochę pomogłam ;-)

Aha!Juz wiem,nie warto:)

Tak.Dziekuje:)🖐️

Gość okrągła
Nie, szkoda kasy. Naciągają na dodatkowe preparaty a w sumie w takim żelu czy kremie masz dokładnie to samo co w takim wyszczuplającym biodra. Różnica taka, że za "specjalistyczny krem do twarzy" płacisz 50-60 zł za 50 ml a kre czy balsam do ciała 10 - 30 zł za 200 czy 250 ml. Poza tym jak już kupujesz jakiś preparat na uda to po co masz wydawać kasę na kolejny preparat do twarzy, to tylko naciągactwo firm kosmetycznych. Zawsze kupuję jeden preparat samoopalający do ciała (używam także do twarzy), jeden średniej grubości peeling itd.....

Gość Do olinek okraglinek
Zaskakujące efekty może przynieść systematyczne poowatarzam systematyczne masaze twarzy koliste ku górze, a także gimnastyka mięsni twarzy i szyi. A więc rób przez pół godziny dziennie takie o to cwiczenia które to pol godz. możesz rozłożyc np. na 3x po 10min. otwórz usta i tak jakbys mówiła te litery A, O, E , U otwieraj mocno usta następne to tak jakbyś miała sie smiac nieszczerze powiedzmy :) przy zacisnietych zebach. tak żeby miesnie szyi sie ruszały. Jak cos nie jest zrozumiane to pisz tu :) Mnie to pomaga, choc nie jestem gruba tylko juz to w genach mam ze mam taka twarz ;)

Kumam.Od jutra zaczne cwiczyc twarz.Najbardziej martwi mnie podbrodek.Najwyzszy chyba czas aby pozbyc sie tez paru kilogramow.Efekty beda z pewnoscia lepsze.No i nie bede sobie zawracala glowy jakimis kremami do twarzy ale zwyklego wyszczuplajacego pewnie uzyje.Dziekuje Wam bardzo🌻

Gość agullon
no tak. ja generalnie jestem szczupla.. ponoc nawet brdz ladna.. ale odkad pamietam mialam kompleks okraglejj twarzy. a moze nawet blizszej kwadratwoi. wydaje mi sie ze na to nie ma rady poza samoakceptacja a wszelkie kremy i masazy niewiele tu zmienia. w najgorszym wypadku doprowadza do jeszcze gorszej obsesji na punkcie swojej urody. drenaz limfatyczny(czyt masaz) nie wyszczupli jej, a sprawi ze skora bedzie zdrowiej wygladala pyzata buzia czesto wynika z budowy zuchwy, z miesni do niej przyczepionych, a niekoniecznie tluszczu. ja bede sie pewnie niedlugo wybierala do chirurga szczekowego a propos zebow, spytam sie przy okazji czy mozna cos z tym zrobic.