Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szukajaca dobrej pracy

Puszyste dziewczyny są dyskryminowane na rynkach pracy !!

Polecane posty

Gość szukajaca dobrej pracy

Jest to wielki problem bo tak dalej byc nie moze. Mam 26 lat, skonczylam Uniwersytet jagielonski oraz 2 kierunki studiow podyplomowych. Mam odbyte praktyki w miedzynarodowych firmach i fajnie sobie tam radzilam. A teraz szukam pracy i nie moge nigdzie znalesc. Wiem, ze to przez wyglad. LUDZIE !!! JAK TAK MOZNA ?? Ostatnio mialam taka sytuacje. Kolezanka zalatwila mi rozmowe kwalifikacyjna w jednej z miedzynarodowych krakowskich firm. Wiwedziala ze jest tam wolne miejsce. Wiec poszlam i zaluje tego. Pracodawca w kulturalny sposob powiedzial ze moze powinnam poszukac pracy w rzezni ?? Jak mogl tak zrobic. Chcialam dac mu z liscia bo nie mozna pozwolic sobie tak traktowac. Dowiedzialam sie ze tam przyszla do pracy dziewczyna bez wyksztalcenia za to z talia osy i piersiami Pameli Anderson. No kurcze ja tak juz nie chce. Wszedzie gdzie ide dziekuja mi a przyjmuja tylko debilnie chichoczace chude patyki ktore nie maja przygotowania zawodowego. Dlaczego wyglad tak wiele moze spieprzyc ? To na prawde jest dolujace. Dodam ze zawsze jestem zadbana kobieta, ubrana z klasa, czysta i pachnaca. I co z tego ze mam 162 cm i 109 kg waze. Przeciez liczy sie wiedza a nie wyglad. Wiec dlaczego tak jest ???

Gość ajmboss
następna proszę :D

Gość Aga_28_
Nie mozesz byc mądrzejsza od szefa:-) Studia dzisiaj prawie każdy kończy :-) Kwestia pieniędzy albo znajomosci

Gość Niewiadimo
Ha! Zacznijmy od tego ze ogolnie kobiety sa dyskryminowane na rynku pracy! Czesto pada pytanie na rozmowach kwalifikacyjnych: Kiedy zamierzasz miec dziecko?!

Gość Niewiadimo
Skoro wiesz jak jest na Ziemi...moze warto schudnac.

Gość . .. ... .... ..... ......
nie obraz sie, ale 109 kg przy 165 cm to chyba lekka przesada? nie widzisz siebie??????????? :o a zatrudniane osoby są tez wizytówką firmy...

Gość Niewiadimo
Nie wiem jak wygladasz ale ja mam 176 i 63kg i moj facet czasem mowi do mnie gruba:) Wez sie za siebie! Ja sie odchudzam!

Gość niewiadimo fajnego masz faceta
nie powiem :o

Gość Aga_28_
TO już OTYŁOŚC!!! 2-go stopnia

Gość zastanawiam się co to za
bajeczka. Po pierwsze skoro skończyłaś UJ, to powinnaś wiedzieć jak to się pisze. A po drugie jak dla mnie to prowokacja i nie zgadzam się z nią. Jestem wykształcona i moja waga nie ma nic do tego. Pracuję w renomowanej firmie na wysokim stanowisku. Proszę nie rób z dziewczym idiotek i nie opowiadaj tych bajek o pracy i tuszy.

Gość ja mysle ze to prowokacja
:o nieladnie :p

Gość zastanawiam się co to za
zgadzam się, że to prowokacja. Pewnie jakaś marna Pani redaktor chciała mieć materiał, bo brak jej własnych pomysłów. ;)

Gość lubię rubensowskie kształty
Mam nadzieję, że to jednak nie prowokacja. Muszę się przyznać, że mnie bardzo podobają się kobiety o takich kształtach jak Twoje. Gdybym był prezesem firmy z chęcią bym Cię zatrudnił. Ale niestety, jestem tylko małym pionkiem i to nie w Krakowie. A to co się teraz dzieje na rynku pracy to zupełne wariactwo. Nie załamuj się, może nie wszyscy jeszcze zwariowali. :)

Gość mariankowa pani
sama nie jestem chudzielcem,grubasem też nie.ale skoro koleżanka tak to widzi to chyba powinna coś z tym zrobić-choćby ze wzgledu na ewentualne problemy ze zdrowiem..

moj tata raz nie zatrudnił grubej jako sekretarki (w banku) i sie smial opowiadając o tym. Wkurzył mnie i sie pytam dlaczego? a on na to: bo mamy wąskie schody i nikt by się z nia tam nie wyminął i tamowałaby ruch bleh

Prowokacja, bo czy asolwentka UJ i osoba wykszłacona może powiedzieć że da mu z liścia? :-)) Zresztą śmieszne określenie. Na odległość widać że to prowokacja. Poza tym nie znam grubasa, który miałby kompleksy z powodu wielkiej D lub lub dużego brzuszyska.

Gość niski i bardzo brzydki
niscy i brzydcy też :(

Gość pomijam już fakt
że osoba, rzekomo z takim wykształceniem, pisze "znaleść" zamiast "znaleźć". Jeśli tak pisała w swoim CV, albo liście motywacyjnym, to nic dziwnego, że jej nie zatrudnili :P.

Gość kocham takie tematy
ajajajajaj