Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szukajaca przyczyny

WYNIKI BADAŃ- PROGESTERON I PROLAKTYNA

Polecane posty

Gość szukajaca przyczyny

czy wynik progestetonu i prolaktyny jest wiarygodny ,jeśli krew do badania pobieraną miałam 9 dni PO P O R O N I E N I U 8 tygodniowej ciąży?? robie sobie cały czas badania zeby odszukać przyczynę utraty dziecka i wczoraj właśnie zrobiłam sobie prywatnie badanie na prolaktynę i progesteron i zupełnie nie mam pojęcia jak te wyniki zinterpretować a do lekarza idę dopiero za 2 tygodnie... tu jest kilka faz a ja nie wiem do której naleze bo przecież wszystko w moim organiźmie jest rozregulowane.... co oznacza wynik progesteronu 0,65 ???

Wydaje mi się, że w Twoim przypadku musisz liczyc 8 dc czyli faza folikularna, a norma progesteronu w tym czasie to 0 - 1,13 czyli wszystko sie zgadza, przynajmniej z progesteronem. Strasznie przykre to co Cię spotkalo i zapewne potrzebujesz czasu aby przez to przejść.... zobaczysz zaświeci jeszcze dla CIebie słońce i będziesz tulić swoje maleństwo! Pozdrawiam serdecznie i nieobarczaj się winaną za to co sie stało, tak widiocznie miało byc....

Gość ___a___
myślę że najlepiej zinterpretuje te wyniki jednak lekarz ponieważ byłaś w ciąży nie można stosowac się do norm takich jak w normalnym cyklu - ciąża zmnienia przecież wydzielanie hormonów a 9 dni to zdecydowanie za krótko na uregulowanie organizmu jeżeli wizytę u gin masz dopiero za dwa tygodnie, to postaraj się zadzwonić do niego, powinien odpowiedzieć przynajmniej czy hormon jest w normie

Gość _d_
Bardzo mi przykro z powodu tego co przeszlas. Mam tez za soba poronienia... Zasada jest taka, ze wszytskie badania robi sie 3 miesiace po poronieniu. Jednak wydaje mi sie, ze dobrze ze zrobilas sobie progesteron, bo lekarz oceni czy to aby nie przyczyna. Trzymajcie sie dzielnie :)