Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość koleżanka z pracy

szef zwolni koleżankę z pracy!!!!!!!

Polecane posty

Gość koleżanka z pracy

ja wiem o tym a ona nie:O czy jej powiedzieć jej o tym? co zrobić? a może zostawić w spokoju ...przeciez nie mam na to wpływu.

Gość lltgre
ale czemu?

Gość kiełbaska z nutellą
Dlaczego miałabyś jej mówić? Nie jesteś chyba od tego? I dlaczego Ty wiesz, a ona nie?

Gość jeżeli nie masz na to wpływu
to daj spokój bo koleżanka pomyśli,ze maczałas w tym oalce lub w rozmowie z szefem coś sie wyrwie o przeciekach ...np.

Gość flj
za CO WYLECI????????

Gość koleżanka z pracy
po prostu jest za słaba:O stara sie bardzo, ale szef nie jest zadowolony. A ja wiem o tym ponieważ juz troche tutaj pracuje i jestem prawa reka szefa:O Wiecie jakie to głupie uczucie tak udawać?????:O

no to ci nie zazdroszcze polezanka moze oczekiwac twojego wstawiennictwa ...

Gość kiełbaska z nutellą
Jeszcze głupiej by było, gdyby się dowiedziała od Ciebie. Prawie na 100% wściekłaby się na Ciebie, a nie na szefa i Ty stałabyś się jej wrogiem.

trudno -musisz udawac zdziwienie jak juz dojdzie do zwolnienia .... z czasem jej powiesz jak było powinna zrozumiec :)

Gość kiełbaska z nutellą
Moim zdaniem NIGDY nie powinna się dowiedzieć, że wiedziałaś. Po co niby? A swoją drogą - naprawdę się nie przyczyniłaś do tego zwolnienia? Nie starałaś się jej jakoś pomóc?

Gość koleżanka z pracy
no bede musiała udać zdziwienie:O ..........nic jej nie powiem. cholera

Gość nie masz na to wpływu
może i tak będzie lepiej ...a tymczasem idż pobiegać i wywal z siebie złość :)

Gość koleżanka z pracy
ja tez widze, że ona robi błędy. Szef sie mnie zapytał co o niej sadze jako o pracowniku. Co miałam powiedzieć, że jest świetna? Powiedziałam, że jest średnia.Owzsem jest bardzo sympatyczna, stara sie...ale praca jest zbyt odpowiedzialna. Ale mam wyrzuty sumienia.

Gość flj
a jakie macie obie stanowiska?

Gość koleżanka z pracy
samodzielna ksiegowa a ona pomoc księgowej.

Gość koleżanka z pracy
i co jak uwazacie maczałam w tym palce?:O

Gość kiełbaska z nutellą
Jest tak, jak myślałam - masz wyrzuty sumienia i to Cię gryzie najbardziej. Myślę, że mało Cię obchodzi los koleżanki. Ale w ogóle to sprawa jest skomplikowana. Nie wiemy, ile ona pracuje, czy ktoś jej pomagał wdrożyć się w obowiązki, czy tylko patrzyliście z boku, jak ona sobie nie radzi. Trudno oceniać.

Gość koleżanka z pracy
a dlaczego mam sie przejmować losem kazdego? nie jestem Bogiem. mam kłamac szefowi ze jest świetna? Moze nadaje sie do innej pracy. To zreszta skomplikowane. Mam wyrzuty ale ja jej pomaga i tłumaczę a ona robi naprawde beznadziejne błędy. szef nawet o wiekszosci nie wie.

Gość koleżanka z pracy
po prostu jakis czas temu miał siwtna pracownice, która odeszła na wychowaczy i pewnie teraz porównuje ta do tamtej.

Gość flj
a powiedz czym ona sie zajmuje? pomoc ksiegowej - tzn. co robi dokladnie?

Gość koleżnaka z pracy
co to za róznic? pomaga po prostu, najbardziej proste rzeczy. Pisze pisma szefowi też i tam robi niesamowite błedy. nie wiem po co sie was pytam o zdanie:O Zal mi jej, ale to nie moja firma....a nawet gdyby była moja to nie wiem czy bym z nia przedłuzyła umowę.

Gość ..................------------
wiesz co jakby mnie szef zapytal co sadze o kolezance z pracy to powiedzialabym mu ze nie chcialabym sie wypowiadac na ten temat bo chcialabym zachowac sie lojalnie zarowno w stosunku do niej jak i do niego, wiec jesli chce ja zwolnic czy dac reprymende to nie chce miec z tym nic wspolnego to on jest szefem i on powinien podejmowac decyzje nie sugerujac sie twoja opinia twoje zachowanie oceniam troche jako wazeliniarstwo uwazam ze przyczynilas sie do tego i chyba zdajesz sobie z tego sprawe troche

Gość joł joł joł..........

Gość Jestescie nie fair
.Jak sie przyczynila do tego??????????Przeciez nic na nia nie naopowiadala.Autorko,nie pros nigdy o rade na kafe bo tu wszyscy tylko siebie uwazaja za nieskazitelnych i godnych zaufania.

Gość izzu
Wiecie co?? Ja mialam nie raz taka sama sytuacje. Ja bylam na stanowisku "supervisera" i to ja decydowalam czy ktos zostaje czy nie. Nie raz pracowaly moje kolezanki,ktore ewidentnie nie nadawaly sie do pracy. Tez myslalam,ze robie zle mowiac o tym szefowi,bo przeciez to moja kolezanka,przeciez ja ja do siebie do pracy wzielam,ale pojawia sie problem gdy trzeba bylo cos zrobic i zostawilam to robote jej (czesciowo,,same proste rzeczy) i okazalo sie ,ze nie wiem jakim cudem udalo jej sie to spieprzyc. I jak myslicie,kto oberwal po uszach od szefa?? Ona ?? Otoz nie. Ja. Dlatego,ze ja bylam nad nia i to ja jej nie dopilnowalam. Miala na poczatek przeszkolenie,zawsze bylam do jej pomocy tez posniej,a juz pomijam fakt,ze telefon z pracy mialam co 5 min. I to wtedy tracilam w ochach szefa,bo mowil"Pani Izo,,kogo nam tu pani dala??" No jak to kogo?? Najlepsza kolezanke,za ktora dalabym soebie obie rece obciac,ze jest swietnym pracownikiem... Dlatego powiedzialam,nigdy wiecej kolezanek w pracy,,,To nie ma sensu. Zawsze straci sie kolezanke w takich sytuacjach,,, Na ich miejsce juz przyjmowalismy osoby przypadkowe,,,z ogloszenia,za ktore nie musialam swiecic oczami przed szefem,i ktore musialy sie naprawde starac zeby przetrwac,,bo juz nie mialy takiej opcji " a przeciez Iza jest moja koleznka,to mnie poprze u szefa nawet jak cos spieprze" I odwalaly kaszane,nie staraly sie ,,a ja swiecilam oczami przed szefem,, I koniec tematu :)