Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niezadowolona

mój problem - wasiki

Polecane posty

Gość niezadowolona

Jak w temacie :/ jestem naturalna b.ciemna blondynka/brunetka, wlosy na nogach i rekach mam a raczej mialam dosc mocne, ale depiluje je depilatorem elektrycznym. Od jakiegos czasu mam wasiki :/ Nie sa one ciemne, ale sa troche widoczne i jest to dla mnie bardzo krepujace. Jak najlepiej sie ich pozbyc? Nie stac mnie na zabieg laserowy, golenie odpada, a jak jest z woskiem? Boje sie ze po wyrwaniu jak wloski beda odrastac to beda czarne kropeczki i bedzie to wygladalo jeszcze gorzej, Czy wloski moga stac sie mocniejsze albo ciemniejsze/grubsze od wyrywania woskiem? Gdybym zdecydowala sie na to to u kosmetyczki, ile mniej-wiecej kosztuje taki zabieg i co ile czasu trzeba go powtarzac??

Gość ja też mam wąsiki
usówam je u kosmetyczki - ok 10zł, lub sama w domu plastrami z woskiem do depilacji twarzy. Wolę u kosmetyczki, bo mniej boli:P. Odrastają po paru tygodniach - miesiącu, ale nie są od razu widoczne, żadnych czarnych kropek nie musisz się obawiac. Moje zaczynają się odznaczac, gdy mają ok. 1-2 milimetrów, puder je oblepia jak zrobię makijaż i je widac:O no i wtedy pędzę, żeby je wyrwac;).

Gość niezadowolona
A jakiej musza byc minimalnej dlugosci zeby mozna bylo je wyrwac woskiem? Takie do 1 mm sa ok czy za krotkie?

Gość niezadowolona
chodzi mi o to jak juz odrastaja :)

Gość niezadowolona
chodzi mi o to jak juz odrastaja :)

Gość profesjonalistka
zależy jakiego koloru,jak jasne to można rzadziej woskim,jak ciemne to wiadomo

Gość okokok
ja tez niestety mam...;( depilowala juz 2 raz u kosmetyczki tam gdzie byly wloski bylo ok ale wyzej mam teraz bardzo czerone juz utrzymuje sie 3 dzien...niczym nie mozna zamaskowac.. dlczaego tak sie dzieje?

Gość Zadowolona 26
Najlepszym woskiem do depilacji wąsika jest wosk chlorofilowy w plastrach firmy Tanita. W opakowaniu dołączone są również chusteczki nasączone oliwką i żel po depilacji łagodzący podrażnienia. Wcześniej używałam innych wosków, ale ten jest najlepszy. Zaczerwienienie utrzymuje się najwyżej kilka godzin więc najlepiej zrobic to wieczorem a rano nie ma ani śladu. Można usuwac włoski już 2mm długości. Polecam!