Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość blizenka

Czy któras z mam szczepiła dziecko na ospe wietrzna??? Prosze o porade.

Polecane posty

Gość blizenka

Synek ma strasznie wrazliwa skóre...po byle zadrapaniu zostaja mu slady. Robilismu badania krwi i sa dobre. Dermatolog twierdzi ze to jak sie goja te ranki jest w granicach normy i po prostu on tak ma - z czasem moze to sie zmieni. Zasugerował szczepinie przeciew ospie, zeby uniknac ewentulnych sladów po tej chorobie. Mój pediatra nie jest do konca przekonany co do tej szczepionki Ja tez niewiele o niej wiem ..... Moze ktos mi powie cos wiecej na ten temat? bede wdzieczna za kazda dobra porade. :-)

hej.. ja moja corke szczepilam w tamtym roku,gdyz w przedszkolu zaczela ospa panowac i pare dzieci wyladowalo w szpitalu i ja sie troche wystraszylam i wolalam nie ryzykowac.ta szczepionka jest ponoc na 5 lat i po 5 latach trzeba ja powtorzyc.corka dobrze ja zniosla,nie miala zadnej goraczki ani nic typowego po szczepieniu.osobiscie polecam,po co narazac dzieciaka na krosty swedzenie i jakies powiklania.duzo rodzicow z mojego otoczenia zaszczepilo dziecko przeciwko ospie,bo i nawet jak dzeieciak ja zlapie to bedzie ja \"lekko2 przechodzil

Gość blizenka
dziekuje Ci bardzo. A jaki jest kosz tej szczepionki? lekarz mówił cos o 200 zł.

Mój 4 letni chrześniak zachorował na ospę w rok po szczepieniu. Lekarz był bardzo zdziwiony, a szwagierka stwierdziła, że jest frajerką o 200 złotych biedniejszą.

Gość blizenka
No własnie, mój lekarz to tez mówił, ze jedno z dzieci im zachorowało. Ale moze jest tak ze ta ospa ma wtedy łagodniejszy przebieg?? bede cierpliwie drazyc temat...

Chrześniak przeszedł tę ospę łagodnie i mało miał kropeczek :) Znam jednak dzieci, które też przechodziły ją łagodnie i to bez szczepionki.

Gość blizenka
podniose, moze jeszcze ktos cos napisze podwójna mamo , bardzo Ci dziekuje. :-)