Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

malenka 18

Czy na filologii germanskiej wyklady sa w języku niemieckim?

Polecane posty

Gość jak najbardziej

Gość germanistka amatorka
No jasne, a co Ty chciałaś?

myslalam ze na poczatq nie bedzie az tak ostro...oprocz jezyka niemieckiego interesuja mnie spiewanie bo tylko te dwie rzeczy lubie i chcialabym robic w przyszlosci, a zostala mi tylko ta germanistyka..dlatego jak pomysle ze mam od razu miec wyklady po niemiecq to jestem przerazona..;/

Gość i tak sie wyleją ze studiów
Osobnicy o nickach takich jak twój oraz używający pokemonowej pisowni typu "po niemiecq" zazwyczaj wylatują po I semestrze.

heh spojrz jak Ty sie podpisales/as :) \"i tak SIE\" hehe... bez komentarza...:)) poza tym pytalam o zdanie tych, ktorzy maja jakies pojecie na temat studiow o kierunku filologia germanska:)

Po co komentujesz moje "przeklawiaturowienie" i piszesz po tym "bez komentarza"? To trochę idiotyczne, nie sądzisz? Poza tym czepianie się takich błędów świadczy o twoim dennym poziomie.

Nie bądź śmieszna. Pisanie q zamiast dwuznaku ku to nie nieumyślny błąd, tylko typowa gimnazjalna maniera.

hehe jasne:) to ze tak pisze na klawiaturze nie znaczy ze w zeszycie rowniez:) wyluzuj sie troche i nie zachowuj jak zdziadziala osoba:)

Gość a gdzie sie wybierasz
na studia? w tym roku masz mature? ja poznan uam

wiesz co to znaczy \"filologa\"??????????? Czy noże chcesz uczyć się tego niemieckiego - dopiero????????????

Gość dorotis
a Wy w jej wieku tak swietnie juz wszystko wiedzieliscie ?? znaliscie juz pewnie plan zajec waszego kierunku na kazdy semestr,ma pytania to pyta ....nic w tym dziwnego...

dzieki dorotis..;* lubie sie uczyc niemieckiego i chce isc na taki kierunek studiow ktory mnie interesuje a nie tylko po to zeby gdzies isc ;/ ucze sie juz niemieckiego od 8 lat ale poprostu wydaje mi sie ze moglabym sobie nie poradzic na pierwszym roq i juz.. dzieki wszystkim za odpowiedzi..:)

Gość w zielonej jest niski poziom

Gość nie wiem jak na fil. germanski
ej, ale na romanskiej nie od razu wszystkie byly po francusku. Sa przedmioty, ktore na tym poziomie trudno byloby wytlumaczyc w tym jezyku, wiec byly po polsku. Nie wiem, ale mysle, ze na germansmiej tez te trudniejsze sa najpierw po polsku.

Gość *Jenny*
wykłady sa głównie po niemiecku. Są oczywiście niektóre przedmioty wykładane po polsku ale nieliczne. Poza tym iśc na germanistykę w celu nauki języka nie ma sensu, bo język nie jest na tych studiach celem ale środkiem.

Gość na 1-szym roku
jest m.in. gramatyka opisowa i historia literatury - wykłady i ćwiczenia po niemiecku, jest takze historia Niemiec

Gość dobra jest
germanistyka we Wrocławiu oraz Poznaniu :)

Gość po tym
kierunku mozesz albo uczyc w szkole albo zostac tłumaczem-przemyśl to:p

Gość dorotis
no i odrazu ladniejsza dyskusja:) pewnie malenka juz wiem troche wiecej co i jak, ale najlepiej gdybys wybrala sie na Drzwi otwarte, moze tam popytaj ,napewnie chetnie powiedza, a juz napewno odradzam isc na na jakis tam kierunek tylko po to zeby isc ,widze to po moich znajomych (obecnie wiekszosc to 4rok) no i co?albo sie mecza, chodzą z niechecia , albo rozpoczynaja teraz studia zaocznie juz na kierunku dajacym im satysfakcje:) pozdrawiam serdecznie

Dziekuje wszystkim za posty :) lubie ten jezyk i chcialabym uczyc sie duzo o niemcach, ich kraju itd.Ale czuje ze nie jestem wystarczajaco przygotowana na takie studia..mysle o wyjezdzie na rok do Niemiec, pozniej chce wrocic i dopiero wtedy zaczac studia..