Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość to dla mnie bardzo ważne

Błagam Was, jeśli ktokolwiek się orientuje, pomóżcie

Polecane posty

Mam problem ze skokami ciśnienia, co bardzo ogranicza moją aktywność fizyczną. Za każdym razem kiedy podejmuję się czegoś cięższego, chodzi o pracę fizyczną, boję się skoków pulsu i ciśnienia, ponieważ miałam kilka takich dziwnych ataków Teraz już nawet nie pamiętam, czy to normalne, że puls przyspiesza a ciśnienie rośnie podczas aktywności i ciągle mierzę ten puls i mierzę robię coś, za chwilę odpoczywam bo boję się, że już za szybko bije mi serce w ten sposób dorobię się tylko zawału wytłumaczcie jak małemu dziecku do ilu puls może przyspieszyć, błagaaam :o

może ktoś jednak wie.......

Gość jarek kaczyński
Lekarz pewnie by wiedział. Naprawdę myślisz że tutaj znajdziesz wiarygodną odpowiedź??

nie raz sie przekonałam, że lekarze ch..ja wiedzą a ty nie masz nic innego do roboty, jak tylko siedzieć i pitolić "lekarz by pewnie wiedział"??

Gość jarek kaczyński
No to powodzenia i trzymam kciuki za diagnozę i leczenie. Na tym forum same docenty medycyny 🖐️

Gość podczas wysiłku do 130
uderzeń na minute.

spadaj kaczorze, już z niejednym znachorem gadałam, to dopiero tęgie głowy...... wszystkich życzliwych nadal proszę o info....130? ktoś da więcej?

Gość tetno maksymalne
jakie jest bezpeiczne dla danego wieku (osoby zdrowe, bez wad serca, chorob ukladu krazenia, chorob rpzewlekych itd) oblicza sie wedlug wzoru 220 - wiek w latach, przyklad dla mnie (mam 26 lat) 220-26=194 czyli tej wartosci nie wolno mi przekroczyc gdy trnuje, biegam itd, znacznie bardziej bezpieczna jest wartosc submaksymalna tetna czyli 200-wiek, ogolnie tetno w spoczynku powinno u osoby zdrowej wynosic okolo 70 (ksiazkowo 72) i nie rpzekraczac 100/minute (tachykardia), dolna granica zalezy od wytrenowania orgaznizmu i niektorzy sportowcy np. kolarze maja tetno ponizj 30 na minute, norma cisnienia to 120/80 od 130/90 zaczyna sie mowic o podwyzszonym cisnieniu nie podalas zadnych wartosci jakie masz w spoczynku i wysilku, jesli podejrzewasz, ze twoj organizm reaguej nieprawidlowo na wysilek obserwuj to dokladnie, zapisuj wyniki i idz z tym do lekarza

to normalne ze serce przyspiesza podczas aktywnosci fizycznej. ja z moja swietna kondycja po dobiegnieciu do przystanku czuje ze moje serce chce sie wyrwac z klatki piersiowej :) wiec nie popadajmy w paranoje-jezeli jednak mialas jakies ataki (nie opisalas ich) to sama sobie i tak ine poradzisz bez pomocy kardiologa ktory wysle cie na EKG wysilkowe (bedziesz sobie robila cw a oni obserwowali co kombinuje twoje serce). nie wiem jak ci jeszcze pomoc bo nie wiem czy rzeczywiscie masz problemy nadcisnieniem czy po prostu masz slaba kondycje

Gość ona nie chodzi do lekarza
ona wierzy w kafeterię :D

Gość tetno maksymalne
laska serio jesli to choroba to trzeba leczyc-mozesz meic jakeis zaburzenia przewodnictwa pobudzen serca albo niewykryta wade serca, lekarz powinien zrobic ci probe wysilkowa na biezni albo cykloergometrze i zalozyc holter do meirzenie i zapisywania tetna i cisnienia przez 24 h

dzięki wielkie, do ona nie chodzi do lekarza ---> chodzę pajacu, pewnie częściej bywam niż ty, także spier..laj

doda raczej słabą kondycję, serce zdrowe - potwierdziło to dwóch kardiologów, ale też są bezradni wobec tych skoków......

dla normalnego zdrowego dorosłego człowieka statystyczne tętno wynosi 72ud/min , u dzieci jest odpowiednio wyższe, u chorych np. na miażdżycę też jest wyższe zarówno tętno jak i ciśnienie krwi. Ponieważ serce zaprogramowane jest na 3mld skurczów, to im szybciej bije tym szybciej się zużyje. Zatem warto zadbać o niskie tętno, niskie ciśnienie krwi, a temu sprzyja trening rekreacyjny i jeszcze coś. Szczegóły na poniższej www

Gość nie dziwie się
tobie, ze Ci puls skacze bo jestes bardzo nerwowa, wez wyluzuj dziewczyno :O

Gość tetno maksymalne
a wykonali jakies badania oprocz spoczynkowego EKG? jest tez taka mozliwosc, ze jesli jestes typem "mlodej egzaltowanej nerwowej uczuciowej" , ze masz to na tle psycho-somatycznym bez uchwytnej przyczyny (bez urazy)

tętno maksymalne -----> no tak, muszę ucziwie przyznać, że jestem właśnie takim histerycznym typem nie z tej epoki :) dla zainteresowanych ---> zwykle mam niedociśnienie

Piesek, dzięki też 🖐️

Gość a może Ty
jesteś kobietą i organizm ma za dużo energii, i domaga się ciąży? Więc sprawa prosta: na dyskotekę, zaskoczysz i będzie po problemie. Dawniej upuszczano krew, ale ja wolałbym wysiłek fizyczny w łóżku z ukochanym mężczyzną.

Gość tetno maksymalne
wiesz mysle, ze jesli 2 kardiologow wykluczylo przyczyny kardiologiczne to moze rzeczywiscie dramatyzujesz :-) pomierz sobie tetno jakie masz w spoczynku (na tetnicy promieniowej przez 15 sekund i mnozysz prze 4 -tak najwygodniej) obserwuj jak sie zachowuje gdy podejmujesz wysilek no i moze zapisz sie na jakies zajecia, ktore pozwola Ci sie wyladowac i polepszyc kondycje fizyczna (ja odkrylam aero-boxing jak mialam ochote zabic bylego i naprawde przynosilo mi ulge...) nie wmawiaj sobie choroby-zdrowia zycze :-)

Gość tetno maksymalne
--------------a moze Ty zacytuje "wolalbym wysiłek w łozku z ukochanym mezczyzna" fajnie ale nie kazdy chodzi na dyskoteki dla homo :-P

a może Ty----->a z tym ukochanym gdzie się spyknęłaś w dyskotekowym szalecie?

tętno maksymalne---> kochana jesteś, też myślałam, zeby sobie kupić worek treningowy :) dzięki pa

Gość taki sobie niehomo
cyt.: tetno maksymalne --------------a moze Ty zacytuje "wolalbym wysiłek w łozku z ukochanym mezczyzna" fajnie ale nie kazdy chodzi na dyskoteki dla homo Komentarz: homo niehomo, zwał jak zwał, chodzi o wysiłek fizyczny gupia gąsko/gąsiorze

Kup CD z treningiem autogennym Mironskiego. Myślę, że Twój problem tkwi raczej w psychice, a dzięki temu treningowi możesz go usunąć. Wierz, nie wierz, moja koleżanka usunęła złośliwego raka z jajnika. Napisz a podam Ci jej e-mail

Gość koniecznie zbadaj tarczycę

tarczycę miałam badaną 3 razy, w tym 2 razy przez kardiologów :) zostały jeszcze nerki i nadnercza