Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zxcvbnm123

Wojsko i ślub

Polecane posty

Gość zxcvbnm123

Mam pytanie - słyszałem, że gdy pójdę do wojska i np. bede już po przysiędze załużmy spędzę tam dwa miesiące i dostanę przepustke na ślub. Czy gdy zawrę związek małżeński na tej przepustce to zostanę zwolniony z pełnienia dalej służby wojskowej? Słyszałem że tak, gdyż wojsko powinno płacić pieniądze mojej przyszłej żonie i mi. A z tego co wiem to jeśli oni (wojsko) maja miećjakieś wydatki to wtedyu zwalniaja. Czy to prawda? Czekam na jakieś racjonalne wypowiedzi, a nie czasami jak to się często tutaj zdarza pisanie głupot i obrażanie...

Gość pff
czasy kiedy wojsko płaciło na żone dawno już mineły :o

Gość zxcvbnm123
Własnie ja słyszałem że niedawno taka sytuacja miała miejsce i ten chłopak co był to został po tym zwolniony, Czy może ktoś wie jak jest teraz...

Gość no niestety jest tak jw.
mogą cię zwolnić jeśli będziesz jedynym żywicielem rodziny (teraz nie za często to robią) ale nikt nie wpisze ci że masz służbę odbytą - będzie normalnie - jak kategoria D po co się migać - iść do szkoły zaocznie, potem sobie kursik w wakacje zrobić i z głowy ewentualnie służba zastępcza - w szpitalu etc nie będą żonce płacić pensyjki, niestety:p

Gość zxcvbnm123
nio niestety, a miałem jeszcze taka cicha nadzieję, w sumie i tak jest taka mała nadzieja w tym, bo mogli by zwolinić gdybym był jedynym żywicielem rodziny