Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Justynka25*

ile zapłacic opiekunce do dziecka....

Polecane posty

..dziecko 4 miesieczne...nie chodzi tu o stala opieke,raz w tygodniu na 4 godzinki... prosze pomozcie.... nie mam pojecia ile sie placi :( czekam na odpowiedzi :)

Gość nonie
zależy czy wykwalifikowana czy nie, ja znam starszą panią - wykwalifikowaną nianię która bierze tylko 5 zł za godz, jednak to mi się wydaje bardzo mało. Z kolei dla nastolatki chcącej sobie dorobić w ten sposób, to jest wystarczająca kwota

nienormalny ten świat---> wiesz nie wiedzialam ze dziecko ma wartosc w zl.... ciekawe czy ty bys pracowal/a za 2 zl.... pomysl troszke zanim napiszesz glupi tekst

Gość a moja sasiadka
5zł? Paulka zartujesz chyba

Gość a moja sasiadka
za mało

Gość a moja sasiadka
tak ogromna odpowiedzialnosc i oczy na około głowy aby dziecku nic złego sie nie stało za marne 5 zł na godzine nie znajdziesz takiego frajera

Gość a moja sasiadka
jak mozna polecic opieke nad małym dzieckiem niedoświadczonej osobie ? a jak zobaczy w dziecku diabła? co wtedy Moze byc znów tragedia

Gość a moja sasiadka
zapewniam cie ze wiele osób zostawi dzieciaka z byle kim byle tylko było tanio! A to ze ktos studiuje pedagogike nie jest jednoznaczne z tym ze zajmie sie tym dzieckiem odpowiednio

Gość ter
ja płacę 3 zł za godzinę, kobitka jest zadowolona i ja też!

Gość a moja sasiadka
i gra muzyka!!!!!!!!!najwazniejsze ze tanio reszta nie istotna many many many

Gość a moja sasiadka
takie wymagania a dostawałas 6 zł ?a wiedziały o tym ze robisz to jako studentka ?

Gość nauczona przez zycie
za takie wydziwianie ja bym powiedziała 20złza godzine zapytaj ile biora wykwalifikowane specjalistki z odpowiednimi referencjami

Moja ciotka za godzinę opieki nad dzieckiem w Toruniu dostaje 3,5 zł, znajomi w Szczecinie mają nianię i płacą jej 4 zł, za godzinę, kolejni za miesiąc pracy pn-pt przez ok. 9 godzin dziennie płacą 500 zł. Obecnie szukam niani dorywczo na kilka godzin tygodniowo, głównie jak mała już śpi, więc niania ma przyjść i pooglądać telewizję żeby Młoda sama w domu nie była i jak się orientowałam to ceny u mnie w mieście (Szczecin) kształtują się od 3,5 do 6 zł.

Gość HGDXX
Paulka123- ty to moze widziałas, ale w tv, to scena z serialu Niania

Gość 5zł to bardzo dobra cena
ja pilnowałam za 10zł/12h...wiec nie musze nic więcej mówić

Gość wow............
ja pracuję w ten sposób i dostaję 8 zł na godz. nie jest to duze miasto a wręcz prowincja .... taka stawkę zaproponowali...zdziwiłam si e ale jest to super .... teraz za 3-4 zł nie wzięłabym tej pracy....

Gość odwieczny problem
dużo czy mało Zależy od której strony na to patrzyszs. Jak płacisz, to zawsze będzie za dużo. Jak dostajesz, to zawsze za mało. Ja płacę opiekunce i według niektórych osób powinnam cenę ustalić tak: - proponuję pani 5 zł za godzinę. Opiekunka się zgadza, a wtedy ja na to musze się oburzyć i powiedzieć: - no wie pani! Jaka to odpowiedzialność, jaka ciężka praca! Proszę żądać 10 zł ! :P

Gość bziku
wydaje mi się, że inne są stawki przy pracy stałej, np. ośmiogodzinnej, a zupełnie nne przy takim okazjonalnym zostawianiu dziecka. Taka jest zasada we wszystkim im dłużej/wiecej tym stawka godzinowa mniejsza.