Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fghfghfgsh

kredyt na mieszkanie

Polecane posty

Gość fghfghfgsh

W jakim banku warto wziąć kredyt na mieszkanie....dopiero zaczynam sie tym interesować i zupełnie nie wiem od jakiego mogę zacząć...

w jakiej wysokosci kredyt chcesz wziąc? masz męza dzieci? ile zarabiasz ( zarabiacie netto w miesiącu )

Gość fghfghfgsh
kredyt na mojego -jeszcze- chłopaka, dzieci nie mamy, co do zarobków to jego pensja jest poddzielona na 3 części, a ta podstawowa część wynikajaca z umowy o prace jest najniższą krajowa ok. 800 zł, pozostale częsći to umowa zlecenie i delegacja.... kredyt na ok. 370 tyś..

to bedzie ciezko bo raczej zlecenia itp sie nie licza teraz sa darmowi dordcy finansowi - oni Ci pomoga

Gość fghfghfgsh
a nie liczą się ogólnie wpływy na konto???

na stronach internetowych bankow sa przeliczniki - wpisujesz kwote, zarobki itp i wychodza raty i jakie masz szanse na uzyskanie kredytu

nie licza sie wplywy. musisz miec zaswiadczenie z pracy o wysokosci zarobkow, ile czasu jest sie zatrudnionym itp. ale nie radze naciagac kwoty - mojej znajomej ksiegowa zawyzyla pensje zeby placila nizsze odsetki a bank sprawdzil w urzedzie skarbowym ile odprowadza za nia firma skladek i wyszla prawda

Gość fghfghfgsh
kurcze to nie ma szans w takim razie.....

umowa alecenie sie nie liczy bo nie masz okreslonego czasu jej trwania tzn nie ma gwarancji, ze przez najblizsze lata bedziesz na niej zarabiac. liczy sie tylko umowa o pace na okres nieokreslony i wplywy z niej

Gość doth_s
Z tą umową o pracę na czas nieokreślony to bym się nie zgodziła, banki na tyle dostosowały siedo rynku pracy jak i uprościły proceduty kredytowe, że biorą pod uwagę umowę zlecenia. Pytałam o tym w trzech najwiekszych bankach: BPHu, PKO BP i PKO S.A.. Ale jeśli chodzi o kwotę 370 000 to cieżko bedzie Ci ją uzyskać

370 tys?? o matko które mieszkanie tyle kosztuje??

Gość doth_s
_*_ zdziwiłabyś jakie ceny są np w krakowie... moje 36 metrowe mieszkanie jest teraz warte około 220 tys... poczekam i sprzedam - zarobię

Gość metrówka150
Ja brałam kredyt tylko;) 70000 tyś i musieliśmy się omanewrować bo było ciężko, a mąż ma własną firmę, i jeszcze etat w innej, ja byłam na wychowawczym i mamy 1 dzieciątko.

Gość metrówka150
Dodam ze dostaliśmy w BPH, a pytaliśmy w PKO, PKOBP i kilku innych

Gość fghfghfgsh
370 tyś . to dużo????? chyba nie orientujesz się w cenach mieszkań....80 metrowe , dwupoziomowe mieszkanie w łodzi za 370 tysiów,,,,,w wawie w życiu byś czegoiś takiego nie kupiła za tą cenę...

Gość fghfghfgsh
up

Gość dubidub
...ja tez bralam w BPH....nie chce ciebie zniechcecac i najlepiej zebys udal sie z tym pytaniem do banku ale moim zdaniem nie masz szans...

Moaj znajoma kupiła tydzien temu mieszkanie w krakowie .Stare 25 letnie na biezanowie cena 380 tyś za 47m2 .Praktycznie do remontu..Dlatego ja wybrałam coś lepszego ...buduje domek w krakowie :)

jasne - daja kredyt na umowe zlecenie ale na nizsze kwoty. watpie zeby na 370 000 dali. najbardziej korzystne sa na umowe na czas nieokreslony.

kredyty zaleza od wielu zmiennych wiec lepiej porozmawiac z dordca

Gość niedyskretna
metrówka>>> chyba 700 000? (bo nie 7 000 000?) i mam takie niedyskretne pytanie - ile macie dochodu na miesiąc i jakie wysokie raty płacicie? i przede wszytskim na ile lat wzięliście?

Gość niedyskretna
a co do cen, to sprawdziłam jakie sa u developerów w poznaniu - ok. 8 tys/m2 :o jakbym chciała mieszkanie 50 m2 to bym musiała wydac ponad 400 tysięcy :o a mniejszego nie ma sensu brać (chociaz 50 metrrów to też nie jest wielkie :o), bo nie chce utknąć w małym na najbliższe 20 czy 30 lat :o bo z kredytem na karku wcale łatwo o zmianę nie bedzie :o a przeciez jeszcze trzeba to mieszkanie wyposażyć jakoś :O no, ale ja na razie "problemu" nie mam (albo mam i to większy), bo żaden bank mi nie da kredytu jak jestem sama :o we wszystkich kalkulatorach mi wychodzio, ze nie mam zdolności kredytowej (1800 netto zarabiam) uchh, żałuję, ze weszłam na ten topik, bo mnie popchnął do tego, zeby sprawdzić jakie mam szanse na mieszkanie nowe :o dolina kompletna

Gość ta magda
ty "budujesz" juz widze, klientka 25 lat i tyle kasy zeby kupic dzialke i postawic dom. nie sciemniaj

Gość niedyskretna
działkę może mają lub rodzice pomogli kupić, a poza tym to budowa domu jest teraz tańsza niż kupno miekszania. o ile ma się ziemię (bo działki w bliskiej okolicy miasta też są horrendalnie drogie)

zgadzam sie, ze budowa domu tez jest tansza - przynajmniej w miastach gdzie mieszkania kosztuja 9-10 000 /m2 jak u mnie. tez sie buduje i tez mam 25 lat. a jesli chodzi o dzialke to moi rodzice maja bardzo duza i od nich dostalam polowe wiec ten koszt odpadl

Gość metrówka150
--->niedyskretnej Nie, kochana, 70 000(siedemdziesiąt tysięcy) Kredyt na 30lat, mały dom murowany, nie najnowszy, do remontu, na wsi, na południu Polski. Rata miesięczna ok 450 zł. Na dzień przyznania kredytu mieliśmy dochód ok.2000 netto

Gość metrówka150
U nas mieszkania tańsze, ok.1500-2000zł/metr kw.Ale nie chcieliśmy mieszkania, wolimy na wsi, mamy do tego działkę 26 arową a do miasteczka ok 7 km, dobra lokalizacja domu, przy drodze międzynarodowej, 5 min do przystanku PKS.:)