Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bazylia0

Prywatne czy publiczne LO

Polecane posty

Gość bazylia0

Mam dylemat czy wysłać dziecko do prywatnego LO czy do publicznego. Mam już dość stresu w publicznym gimnazjum, marzą mi się kameralne warunki dalszej edukacji mojego dziecka. Nie wiem jaką podjąc decyzję Chciałabym, by ktoś wypowiedział się nad zaletami/wadami, wyższością lub odwrotnie - prywatnego LO nad powszechnym - ktos kto jest w temacie. Dziękuję :) ps. Nie wiem czy mój topik dałam na odpowiednim forum, jeżeli nie to przepraszam i pojde dalej :)

Gość bazylia0
hmmmm... tyle ludzi i nkit nic nie wie ?? nic nie moze powiedziec w tym temacie :(

Gość mogę powiedzieć
że szkoły publiczne bywają rozmaite, czasem złe, a czasem bardzo dobre. Popytaj znajomych, pozaglądaj do kilku liceów, nie jest wykluczone, że trafisz na spoko szkółkę. Ja mam tego typu doświadczenie za sobą, w połowie roku moje dziecko zmieniło gimnazjum. Poprzednie było porażką, obecne jest bardzo w porzo!

Gość w liceum sa juz inni ludzie
wiec nie jest tak jak w gimnazjum Im wyzszy pozom liceum, tym lepsze towarzystwo i to juz nie zalezy od tego,czy praywatne, czy panstwowe. Jesli dziecko da rade , to mierzyc jak najwyzej W dobrych liceach prywatnych tez jest selekcje. Jesli dziecko nie daje sobie rady, to niby prywatne lepsze, ale trzeba sie dobrze przyjrec, bo moga tam po prostu niczego nie uczyc.

Gość w prywatnych szkołach
obchodzą sie z uczniem jak z jajkiem. taki dzieciak zderza sie pozniej z życiem i doznaje szoku że nikt nie chce go juz klepac po glowce itp.