Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Osia.....29

słówko o sprzątaniu

Polecane posty

Gość Osia.....29

mój facet narzeka że nie zawsze w domu jest błysk, a prawdę mówiąc - nie chce mi się sprzątać czegoś co i tak jest zasyfione. Wynajmujemy "mieszkanie" w kamienicy, jest tak zniszczone i brzydkie że szok, farby olejne na ścianach, dziury w ścianach i sufitach, w tych dziurach pajęczyny, okropne gumolity na podłogach, ohydne drewniane rozpadające się okna itd... Nie zamierzamy tu długo mieszkać, jeszcze jakieś kilka miesięcy, bo w tym czasie ostro oszczędzaliśmy i oszczędzamy na swój kąt. Więc nie widzę większego sensu tu sprzątać, bo po pierwsze - szkoda mi czasu na wkładanie w to energii i czasu, skoro to nie jest nasze; po drugie - brzydzi mnie tu wszystko i nawet jak posprzątam to tego nie widać, taka rudera. Tzn. sprzątam jako tako, ale uważam za bezsens np. myć te okropne okna itd... Czy uważacie że gdy w końcu będziemy mieli swoje mieszkanie, zapracowane z własnej pracy, urządzone tak jak chcę, ładne podłogi, ściany, kafelki itd.... - będę miała większy zapał do sprzątania?

Gość napewno
napewno na poczatku tak a pozniej to roznie....mam znajoma ktora mowila ze jak bedzie miala swoje mieszkanko to tak bedzie robila i bylo przez pierwsze 2-3 miesiace a teraz juz raczej to samo co wczesniej

Gość nie uważam
skoro nie przeszkadzają ci pajęczyny!!!!!!!! to jakoś nie widzę w tobie czyścioszki. Nawet w najwiekszej ruderze przyjemniej się mieszka jak jest czysto, świeża serwetka na stole, kwiatek w wazonie może czynić cuda :)

Gość Osia.....29
no własnie... prawdę mowiąc nie wiem czy moja niechęc do sprzątania jest chwilowa, czy to już zostanie na zawsze? ;) pajęczyny w dziurach - gdybyś to zobaczyła, sama byś tego nie sprzątnęła. Ja się panicznie boję pająków i w życiu bym tego nie dotknęła.

Gość xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
ja sie nie dziwie...tez by mi sie nie chcialo...;)

Gość ooo/
boisz sie pajaków i nie sprzatasz pajęczyn??? A przeciez w nocy to całe towarzystwo spaceruje po domu... Wiesz, że człowiek w ciągu swojego życia zjada średnio 7 pająków?

Gość flower....
nie wyobrazam sobie nie sprzatać w domu czy nie umyc okien... nie jestem pedantką, wiec nie biegam całymi dniami ze sciereczka ale lubie miec czysto w domu bo lepiej mi sie mieszka w zadbanym mieszkanku - jak nie sprzatasz przynajmniej od czasu do czasu to mieszkanie rzeczywiscie popadnie w ruine a takie nawyki trudno zmienic.... ;)

Gość Osia.....29
oczywiście że sprzątam. Wcyieram kurze, myję podłogi, odkurzam. Ale absolutnie mi się nie chce, bo brzydzi mnie to mieszkanie. Sądzę że gdyby mieszkanie było MOJE, zapracowane i ŁADNE, to by mi się bardziej chciało sprzątać. Nie myję okien, nie gipsuję dziurek w ścianach. UWażam to za głupotę, bo i tak niedługo stąd się wyprowadzamy.

Gość **** **** ****
ja tez nie lubie sprzatać...a mam ładne wyremontowane mieszkanko...lubie jak jest czystko, ale jak mam sprzątać to mnie skręca i już wole lekki bałagan...nie każdy musi byc czyściochem...u mnie okna z rok nie myte. a druga sprawa dlaczego to Ty masz sprzątać? tylko dlatego, że masz waginę? jak facet chce mieć czysto to niech sprzata, a ty weź na siebie inne obowiązki (gotowanie pranie rachunki..jest tego)

Gość flower....
zawsze znajdzie sie jakies ale ;) ja sprzatam i wg mnie jest ok, ale moj maz zawsze znajdzie jakąs luke w tych moich porzadkach, no ale tłumacze sobie ze przemawia przez niego jego pedantyzm /bo jest okropnym, jak jego mamusia ;)/ bo 1 szklanka w zlewie, bo jakis ciuch nie wisi w szafie i takie tam.... i tez czesto sobie wmawiam ze jak juz bede miec swoj dom to bardziej sie postaram - no ale znajac siebie to na tym sie skonczy... ;)

Gość a widzisz cos przez te okna
??????????????????????????????? Swoje mieszkanie nic nie zmieni. Moja diagnoza --------------------BRUDAS JESTES i tyle :O

Gość maniakalna12
a dlaczego to my kobiety mamy sprzatac , a facet ma narzekać. Ja tak samo jak mój facet pracuję na caly etat. Do tego zakupy, sprzatanie, pranie, gotowanie, prasowanie i takie tam:( dlaczego wszystko na naszych barkach???? co innego gdybysmy nie pracowały, ale w tym wypadku powinien być podziął obowiązków!!! to niesprawiedliwe!

Gość **** **** ****
maniakalna12 --> bo królują stereotypy i bedą królowac dopóki się na to godzimy. oto dlaczego. a facetów z oczekiwaniami wychowałay jakby nie patrzeć tez kobiety...kobiety kobietom zgotowały ten los.

Gość pedantleniuszek
fajny z niego pedan co to tylko paluszkiem pokazuje....jak taki pedant to niech posprząta i Ci pokaże co i jak.....

Gość maniakalna12
właśnie!:)

Gość maniakalna12

Gość maniakalna12

Gość maniakalna 12
mój facet jest skapcem:(:(:(

Gość bardzozmeczona
to ze to jest rudera to tylko Twoja wymowka, tak naprawde nie lubisz i nigdy nie polubisz sprzatania. teraz Ci sie wydaje ze wlasne mieszkanie to co innego. nieprawda. przyzwyczaisz sie i wrocisz szybko do swoich nawykow Ja gdybym mieszkala w beznadziejnie brzydkim mieszkaniu tym bardziej chcialabym je ogarnac na ile sie da, bo ciezko jest zyc w syfie. o wiele przyjemniej wrocic do czystego domu gdzie mozna odpoczac nie wdychajac kurzu