Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ffwev

czy kobieta musi umieć gotować?

Polecane posty

Gość ffwev

Pamiętam, w czasach serialu Dynastia, moja babacia czytała wywiad z filmową Alexis (Joan Collins), która mówiła że nigdy w życiu nie złapała za łyżkę i nie gotowała, bo zawsze ktoś robił to za nią, najczęściej wynajęci ludzie. Moja babcia aż się przeżegnała i powiedziała "co z niej za kobieta, to nieważne że ją stać na kucharki, musi sama umieć gotować". Osobiście uważam że pani Collins nie jest to już potrzebne, zwłaszcza że przekroczyła 70-tkę. Jak to jest z wami? Potraficie gotować? Uważacie że porządna kobieta powinna to umieć? Jeśli nie - jak w tej kwestii dogadujecie się z mężami/facetami? A może umiecie tylko połowicznie? Tzn. owszem, zrobicie dobrą jajecznicę, omlet, naleśniki, zupę ogórkową, ale o pieczeni rzymskiej albo bakłażanach w sosie słodko-kwaśnym już nie macie pojęcia?

Gość a ja umiem
i juz nie moge sie doczekac jak bede gotowac mojemu mezowi obiadki. mam na prawde swietne pomysły jesli chodzi o gotowanie i łaczenie roznych rzeczy ze soba... i uważam ze kazda kobieta powinna umiec i chciec gotowac... wspołczuje facetom, których żony nie gotuja.. :(

Gość a ja umiem ugotować
jajko na twardo:P i jajecznicę i czasami nawet uda mi się nie spalić czajnika jak sobie wodę na herbatę nastawię:D:D:D:D

Gość gchhhhhtrjn
Tak, musi!!!

Gość julka4444
znałam kiedys taka co nawet zupy z torebki nie umiala zrobić... Pozrażka... :)

Gość flower....
to już nie chodzi o to czy umiem - nie wszystko jeszcze gotowałam ale to nic trudnego sie nauczyc - dla mnie problemem jest to ze po prostu mi sie nie chce / w tygodniu praca od 7 do 18/ jedynie w weekendy moge cos poszalec.... ale maz przeważnie mi pomaga ;)

powinna to znaczy ze jest gotowa do pelnienia obowiazkow zony, powinna rowniez umiec sprzatac tak zeby maz przyszedl z pracy na gotowe :)

Gość ja umiem troche wiecej
niz polowicznie, na szczescie gotuje moj facet:P

Gość a jak ci maz nie ugotuje to
zdechniesz z glodu

Nie musi , ale urocze jest , gdy potrafi... i gniazdko wtedy cieplejsze, ognisko domowe z prawdz. zdarzenia.... Ja lubię i potrafię coś fajnego wyczarowywać :P , a jeszcze do tego ładnie podać i sukcesik murowany :D

Gość **** **** ****
NIE MUSI uważam za totalne bezmózgowie głoszenie poglądów ze ktoś coś musi tylko dlatego, ze jest takiej, a nie innej płci.

Gość edrs
ja mam straszne kompleksy na tym punkcie no własnie, zrobię naleśniki, zupy, nawet schabowe ale uważam że facet uważa mnie za "gorszą" bo nie mam pojęciu np. o pieczeniu ciast albo wymyślnych daniach :(

Gość a jak ci maz nie ugotuje to
teraz juz nie ma kobiet takich jak nasze matki

Gość a ja umiem
a ja wlasnie chcialabym byc taka jak matka mojego chlopaka.. siwetnie goyuje i ogolnie ze wszystkim sie wyrabia.. tylko, ze nie po to teraz studiuje zeby w przyszłosci stac caly dzien przy garach.... :O

Gość przegralas zycie
teraz to kazda idiotka studjuje i konczy studia jestes niezaradna zyciowo przegralas