Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ixi pixi

kiedy zrobic wszystkie badania przed ciażą,,,,jak nie mam na nie czasu?

Polecane posty

pracuje i nie mam czasu chodidzc po kelarzach , po skierowania na badania, potem rano na pobranie krwi, jeszcze gdzies indziej na toxo i szczepienie p/w różyczce jak sobie poradziłyscie z tym kobiety pracujące

Proszę, nie odbierz mojego wpisu jadowicie, ale jak sobie wyobrażasz całą ciążę i potem wychowywanie dziecka, jeśłi na nic nie masz czasu? Ciąża, nawet ta najzdrowsza wymaga paru poświęceń ze strony kobiety - choćby włąśnie trochę czasu na badania kontrolne. A czasem konieczne jest też coś więcej... Czy do końca przemyślałaś, czy czasowo stać Cię już na ciąże? Wbrew pozorom to bardzo ważne pytanie. Można mieć pieniądze, luksusowy dom i jacht, ale jak się nie ma czasu.... to klops. Nie oceniam Cię, broń Boże, tylko podsuwam różne sugestie :)

Gość ludzie działa to działa
a na ciążę i dziecko to czas znajdziesz? :O

ale ja pytam jak wy to załatwiłyscie, brałyscie wolne, czy moze nie pracujecie. wiadomo na badania chodzi sie z rana a jak pracuje na rano, poza tym wczesnie swoje trzeba odzczekac w kolejce do ginek, po skierowanie......

to proste ,idz do lekarza ktory przyjmuje popoludniu.a na badania wejs sobie 1 dzien urlopu.

to do gina idź z wieczora, a z samego rana na badania, pobranie krwi to jest moment, nawet jak kilku ludzi jest przed Tobą. Jak się raz w miesiącu spóźnisz do roboty, to się chyba nic nie stanie, ty bardziej, że ciężarna ma prawo chodzić na badania w czasie pracy.

ja jestem w 3 miesiącu i nie robiłam żadnych badań przed ciążą a czas na dziecko się znajdzie

Gość bziku
normalnie.. do lekarza chodziłam prywatnie, wiec wizyty popołudniowe. Zresztą, w przychodni gin też ma popołudniowe przyjecia. Badania robiłam przed pracą. Labratoria są czynne od 7-7.30 najczęściej. Wybierałam takie, które mam po drodze do pracy, ewentulnie mówiłam,że sie spóźnię pól godzinki. Wystarczy się dobrze zorganizować i chcieć, wstać pół gdzinki wcześniej.