Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość higieniczny facecik

Nieświeży oddech u dziewczyny - jak tak wogole mozna ? Ponoc dbacie o higiene ??

Polecane posty

Gość te higieniczny...
Podzielę się z Tobą co zaobserwowałam. Wiesz kto najbardziej boi się tluszczu i grubych bab? Kurduple chuderlaki bo czują się niemęsko przy babce większej od siebie. A druga rzecz może Ty tak inteligentnie gadasz o tym tłuszczu z babkami którymi się spotykasz albo komentujesz te ogromne grubasy na ulicy kiedy razem gdzieś idziecie... Wiesz co może być przyczyną nieświerzego oddechu? Głodówka jak nie żre się nic przez cały dzień to nieźle wali z paszczy i guma oraz mycie zębów nie pomaga wcale.

Gość założę sieże jesteś
metrosexulany i spędzasz więcej czasu przed lustrem, niż baba :p

Gość bite_me
Do "higienicznego" - myślisz, że nieświeży oddech to tylko kwestia niemycia zębów? To się bardzo mylisz muszę Ci powiedzieć. Mogę się też założyć, że ta dziewczyna może jeszcze bardziej dbać o higienę jamy ustnej, niż jakakolwiek osoba, która jest "zdrowa". Co oznacza "zdrowa" w tym wypadku? To, że nie jest chora na... No właśnie, nie wiadomo na co, bo tak naprawdę przyczyny nieświeżego oddechu, który nie pochodzi od niemycia zębów, są nieznane, a ściślej mówiąc, u każdego przyczyna może być inna. Mogą to być chore zatoki, mogą to być choroby żołądka, mogą to być chore migdały, mogą być to choroby jelit, mogą być to inne problemy zdrowotne. Nie dość, że cholernie ciężko wykryć wykryć powód nieświeżego oddechu, to nawet jeśli się to zrobi, to kuracja jest długotrwała i bardzo męcząca, zarówno psychicznie, jak i fizycznie. Uwierz też, że gumy niekoniecznie pomagają. Oczywiście, świeży oddech jest ohydny. Chodzi jednak o to, abyś następnym razem zastanowił się najpierw głębiej, zanim wydasz pochopną opinię o danej osobie. Takie osoby naprawdę cierpią, wiedząc, że nie mogą praktycznie w ogóle otworzyć ust. To jest TRAGEDIA, naprawdę. A żeby lepiej to wszystkim zobrazować, polecam forum: www.halitosis.zh.pl - można poczytać na ten temat, można też sprawdzić, w jaki sposób ludzie muszą się z tym borykać i ile osób woła o pomoc...

Gość prozaiczna przyczyna
Słuchajcie, jedną z przyczyn nieświeżego oddechu jest odchudzanie. Ja dość często ograniczam jedzenie w celu utrzymania szczupłej sylwetki i pojawił się u mnie nieświeży oddech. Wyczytałam kiedyś w jakiejś książce, że to normalny objaw fizjologiczny podczas odchudzania. Gdy jem normalnie - to ten objaw znika. Stąd też kobiety myją zęby, a ponieważ większość z nich się odchudza to i tak mają nieświeży oddech.

Gość mon123123
problem z dziaslami i nie ich wina??? jakikolwiek problem - z zebami, dziaslami, jelitami - niech sie zabiora za oczyszczania itp- jest mnostwo informacji o tym//

Gość dajcie mu spokój
to tylko facecik, kiedyś stanie się mężczyzną i wtedy zrozumie jak się tu ośmieszył..

Gość ja to popieram
tak facecik dobrze się nazwał, mężczyzna takich rzeczy by nie wypisywał do facecik - jeszcze nie wiesz co przed tobą i jak możesz wyglądać za parę lat, życie płata figle, chociaż pewnie teraz twój otępiały mózg nie przyjmuje tego do wiadomości...zastanów się zanim zaczniesz segregować ludzi i przypinać im etykietki. A tak na marginesie, też pewnie nie jesteś ideałem, a wręcz wydaje mi się, że masz sporo kompleksów...uwolnij zgniłe mySli ;-)

Gość Dziewczyna z problemem
a ja chyba mam ten problem ludzie, i to naprawde tez nie zalezu od higeny, wyczyszcze zeby nicia i umyje zeby szczoteczka, a po 2 godzinach czuje jak zaczyna mi sie wszystko odbijac. Co prawda musze isc teraz do dentysty, bo bylam 4 miesiace temu, mam maly ubytek. Bylam u laryngologa nic nie wyczuł,Mi sie wydaje ze mam problem z żołądkiem, bo po pewnym czasie zaczyna mi sie odbijac smak, a potem lekko żre ciul poprosze o gastroskopie, bede musiala to przezywciezyc ten zabieg , żeby sie dowiedziec ze cos jest nie tak.