Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Diane 35 pomocy

Diane 35 pomocy

Polecane posty

Gość Diane 35 pomocy

Witam.JUtro ide do mojej gnekolog, panstwowo, wredna babka:(POl roku temu zrobilam wyniki badan dwoch hormonow, na ich podstawie wypisala mi Diane.BRalam tylko miesiac, pozniej przerwalam i wypadlo mi pol wlosow:(JUtro ide ponownie do Niej i nie wiem co jej powiedziec.Chce zmiany tabletek, boje sie ze po tych znowu wypadna mi wlosy.Wypiala mi je aby zmniejszyc owlosienie ciala, na biuts bo jestem plaska doslownie.NIe wiem co tu robic?

Gość moniq28
Diane 35 to preparat dermatologiczny ktorego dosłownie skutkiem ubocznym jest antykoncepcja.Nalezy o tym pamietac.Prawdopodobnie zbyt duza ilosc hormonu meskiego - czyli testosteronu w wynikach Twoich badan sklonila ginekologa do zapisania Tobie tych tabletek.Maja one silne działanie antyandrogenne.Opisany przez ciebie nadmierny porost włosow na ciele tez pewnie spowodowany jest testosteronem.Diane35 Generalnie stosowana byla przez dermatologow w leczeniu lojotoków i wypryskow o charakterze zaburzen hormonalnych z takim samym powodzeniem jak przez ginekologow w antykoncepcji.Spora ilośc skutkow ubocznych przy dlugotrwałym zzazywaniu Diane 35 okryła te tabletki zła sławą.Sa jednak do dzis - jak widac - skutecznie polecane przez lekarzy.

Gość moniq28
hmm dodam jeszcze jedno..jezeli masz problem z hormonami zgłoś się do endoktrynologa a nie do ginekologa - ktory najzwyczajniej w świecie może sie nie znać na równoważeniu poziomu hormonów.Sa inne preparaty ktore moga wychamować poziom testosteronu - nikoniecznie musi to byc Diane35 glowa do gory i...ZMIEN LEKARZA..baba jest dla ciebie a nie ty dla niej!!! nawet ta sfrustrowana darmową służbą...

Gość a jeszcze lepiej
wybierz sie do ginekologa-endokrynologa, malo jest takich lekarzy i zapewne trzeba prywatnie ale warto to sa naprawde specjalisci od takich problemow