Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

rasputita

Dziennikarstwo -wymagania!!

Polecane posty

chce isc na dziennikarstwo i nie wiem jakie tam sa wymagania. np. poziom matury z historii i polskiego, ilosc jezykow od jakich wynikow przyjmuja itp Uniwerstytey Warszawski.wiec kto tam uczeszcza lub probowal sie dostac pliss o info na ten temat. jezeli znacie inne uczelnie o takimze kierunku to takze piszcie. pozdrawiam

Gość liberal-Europejczyk
musisz umiec byc asertywna i umiec klamac trzepoczac niewinnie rzeskami.

Gość liberal-Europejczyk
Lekko podniecony poprzez zainteresowanie moją osobą pełen rozkoszy ocieram sie o drewniany parapet i z wielkim oczekiwaniem czekam na dżazge w dupie

nie musiales/as odpowiadac!!!! a glupia malpa nie jestem hah czego o tobie nie moge powiedzaiec buhahahahah

Gość CANARD
dziennikarki to z ciebie nie ebdzie. za tępa jestes

aha i nie pytalam jak musze byc tylko o wymagannia uczeli. jeju ja to patrze ze w tym necie coraz wiecej kalek intelektualnych.... bleh

Gość zadzwoń do dziekanatu
oslico a nie pytasz na forum, albo poszukaj w googlach!!!!!!!!

Ty CANARD wal sie na (pewnie) nie zbyt ladny ryj!!! a tak poza tym to wiesz co to jest forum?? bo nie widac zebys wiedzial......

OOj dla twojej wiadomosci juz sparwadzalma i nic satysfakcjujacego nie znalazlam!! i jak juz mowilam jezlei nie jestes biegly w tym temacie to nie jestes zobowiazany do odpowiedzi....

Gość czarniutka
ale z ciebie kretynka :O

Gość Pani dziennikarka
wystarczy Cię poczytać... wiesz, studia to nie wszystko. TO trzeba mieć w sobie. Instynkt, inteligencję, umiejętność wyszukiwania informacji, wydobywania tematów spod ziemi. A Ty nawet nie umiesz znaleźć wymagań co do studiów. No chyba że chcesz pisać o tym, gdzie rura pękła :) Tacy też nam są w redakcji potrzebni.

Rasputita nie przejmuj się chamskimi wypowiedziami na tym forum :O to jest tutaj normalne; rzadko mozna znaleść tu dobrych ludzi służacych pomocą tylko samych odsyłaczy do googli..... ale po to jest forum by odpowiadac na pytania!!!! jeżeli niemacie nic na ten temat do powiedzenia to sie nie wypowiadajcie

Dzieki Martinella:D bo juz starcilam nadzieje ze na tym forum sa normalni ludzie a nie jacys popaprancy co tylko by narzekali i szydzili z innych potrzebujacych:/ Aco do Pani \"Dziennikarki to jestem jeszcze mloda i nie doswiadczona i narazie chce zaczac od studiow, wszystkiego sie mozna nauczyc. w mysl slow CO CIE NIE ZABIJE TO CIE WZOCNI koncze ten temat i serdecznie aczkolwiek z przekasem pozdrawiam wszystkich ktorzy traktuja siebie zbyt serio.czesem wystarczy odrobina wyrozumnilosci:/

Gość popieram Pania dzienikarke
nie nadajesz sie bo nawet nie potrafisz sie dowiedziec jakie sa wymagania, ajak juz zostaniejsz ta pierdolona dzinnikarka to pewnie wyladujaesz w jakims szmatławcu super expres

Gość Pani dziennikarka
To,że skończy studia nie znaczy, że będzie dziennikarką. A argument "ze jesteś młoda" jest kiepski dość. Też jestem młoda, cały czas studiuję, a pracę w prasie zaczęłam w drugiej klasie LO :) Acha, podstawą jest znajomość języka polskiego, a z tym też masz kłopot.

Gość popieram Pania dzienikarke
no jeszcze raz popieram ta Pani dziennikarka musi byc bardzo madra

Aha i jeszce cos do pani dziennikarki... co to za styl ktorym pani sie posluguje?? co to znaczy cytuje \"wystarczy cie poczytac\" skad sie pani urwala chyba z jakiejs podrzednej gazetki w ktorej sa tylko zdjecia a nikt nie zwraca uwagi na tresc bo... no wlasnie. nie mart sie o mnie moja sprawa gdzie wyladuje.a o ile mnie pamiec nie myli w moim poscie nie bylo pytania gdzie ja wyladuje i co wy o tym myslicie. skad w was tyle jadu?

albo mi sie wydaje albo Pani dziennikarka i popieram pania dziennikarke to ta sama osoba. bo jeszce takiego wazeliniarstwa to na zadnyj forum nie widziala:D buhhah a co pani zadaniem jest nie tak w moim poslugiwaniu sie jezykiem polskim nie wspominajac o Pani....

no widzisz \"kafeteriusze\" wola rozmawiac na tematy typu \"mam za duze wargi sromowe-co z tym zrobic?\" hehe taka jest rzeczywistosc kafeterii

Gość Pani dziennikarka
Wiedziałam, że się czepisz. Nie możesz znieść, że są mądrzejsi od ciebie? W pierwszej redakcji Cię zmiotą, zobaczysz. No ale ty wiesz lepiej przecież. Nie zamierzam się kłócić z jakąś małolatą po gimnazjum. Pracuję w opiniotwórczym dzienniku - masz pojęcie o rynku prasy w Polsce? Zapewne nie... A język polski podszkol, bo nawet swoich błędów nie widzisz. Żegnam ozięble z domieszką ironii.

nawet nie mialam zamiaru weryfikowac tu niczyjej wiedzy o niczym!!taka z pani wileka polonistka ze nawet nie umie wskazac cudzych bledow:/ trzeba bylo mi wytknac co zle napisalam to bym sie od razu poprawila bo przeciez czlowik uczy sie na wlasnych bledach.i juz wiecej nie popelnie takeigo bledu i nie zapytam na forum bandy (o ironio) przyglupow o rade.a nawiasem gratujuje pani swietnej pracy a zarazem wspolczuje pani wspolpracownikom....moze i jest to zawod gdzie nie ma miejsca na mile slowo ale po co az tak sie unosic?? i wcale nie mowilam ze jestem najmadrzejsza chociaz nie cenie takich ludzi jak pani...

Gość Pani dziennikarko
kazdy moze sie tutaj podac za dziennikarza :O wiec nie" mądruj tu "

Martinella doslownie wyjęłaś mi to z ust:D pozdrawiam serdecznie i gratuluje podejcia do zycia:D

Gość NIE TWOJA SPRAWA
Ja ci naprawdę współczuję,bo widzę,że musisz się kłucić z jakimiś paniami z podwórka!! Sorki bardzo,ale jak macie jakiś uraz z dzieciństwa,czy coś w tym stylu,to idzcie do psychologa,a nie wyżywajcie się na innych!! Naprawdę mi was żal! Jestem z tobą rasputita:) pozdrawiam!!!

Żeby zostac dziennikarzem nie nalezy isc na studia dziennikarskie... każdy dziennikarz Ci to powie.

Dobrze jest skończyc filologię polską, po niej będziesz znała wszystkie niuanse związane z poprawna polszczyzną... bo tej wiedzy brakuje dzisiejszym dziennikarzom, oj brakuje... pozdrawiam.

Gość jamarlena
po to sa chyba fora by mozna bylo rozmawiac, widac, ze niektore osoby, ktore uczestniczyly w dyskusji maja pojecie, ze forum to miejsce, na ktorym mozna rozmawaic tylko o seksie i robieniu loda. zaaal. Rasputia- powodzenia w roli dziennikarki

Gość wujeksocjal
Trochę się już przedawniło... Ale może jeszcze ktoś to poczyta. Rasputito - zwykle nie wypisuję do ludzi takich rzeczy, ale wydaje mi się, że jesteś zbyt głupia do pracy dziennikarza. O zdolności pisania nie wspominając... "Czytać ciebie" znaczy po prostu... Niewiarygodne! Poczytać twoje posty! Jeżeli nie rozumiesz takich stwierdzeń, to jak chcesz pisać ciekawe artykuły? Poza tym ortografia i interpunkcja (właściwie ich brak) - naprawdę tego nie widzisz? Jeżeli zatrudni cię jakaś gazeta - choćby lokalna, korekta cię znienawidzi. Ktoś tam wcześniej napisał, że dziennikarz powinien mieć "to coś" i miał rację. Nie zrozum mnie źle, też masz to "coś", tylko bardziej mogłabyś się tym pochwalić np. jako szatniarka albo jeżeli masz predyspozycje fizyczne to ew. jako tancerka na imprezach w namiotach Żywca.

Gość malgorzata92-18
Ludzie...porażka jakaś, weźcie wyluzujcie co?? Kazdy popełnia błedy pisząc post. Dajcie dziewczynie spokój, nie każdy rodzi się geniuszem, wszystkiego można się nauczyć!! Czytałam to co pisała i bardzo dobrze się broni. Zresztą...nie znacie jej, nie można oceniać ludzi po tym co napisali i po wyglądzie (my akurat jej nie widzimy) Wyluzujcie bo się spocicie :)