Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czy to normalne

jak długo uruchamia wam sie komputer?

Polecane posty

Gość czy to normalne

Moj dzisiaj wlonczal sie 15 minut, a w zasadzie 13 (z zegarkiem w reku)...

Gość czy to normalne
wczoraj mial czas 12 min i 30s ale kiepa czas

Gość antyk muzealny masz
?

Gość czy to normalne
ej bez podrabian, ja chce zebyscie potraktowali moje pytanie powaznie

Gość czy to normalne
8 lat ma moje pudełko...

Gość czy to normalne
a ile czasu tak przecietnie powinno mu to zajmowac? bo chce wiedziec jak bardzo jest z nim zle

Gość antyk muzealny masz
proponuję na początek odkurzyć kompa w środku i sprawdzić , czy się obraca wiatrak na procesorze , poza tym, być może skaner antywirusowy spowalnia kompa , defragmentacja dysku jest wskazana !

Gość czy to normalne
tak zrobie, ale jeszcze raz ponowie pytanie- o ile gdzies tak minut za dlugo sie wlancza ten moj grat? Bo chce z czyms go porownac Jak szybko wasze sie wlonczaja0- 2min, 5min, 10min?

Gość komputerowiec189
Mysle że jes to to kwestia 10-15 sekund. Zalezy od windowsa i szybkosci komputera. Ja mowie o moim win XP i athlonie64 1.8Ghz, 512 ram.

Gość ze 2 minuty może to trwa
mam komputer 3letni

Gość czy to normalne
Z gracją poruszającego sie z wolna wozu z węglem penetruję miejskie trotuary stolicy przebrana za pana tik taka i sonduję mieszkańców zadając im pytania w języku papuasów

Gość ze 2 minuty może to trwa
mi antywirus spowalnia uruchamianie, ogólnie każdy komputer powinien szybko się włączać

Gość czy to normalne
10 sekund??? zartujesz chyba... Toz to tysiace sekund roznicy! W sumi nie wiem czy to moze byc powod ale kiedys przy "odwiruszaniu" avastem okazalo sie ze mam dwie bomby jakies tam (dekompresyjne a moze jakies inne) i nie dalo sie ich usunac, wiec moze to one mi tak spowalniaja?

Gość komputerowiec189
to zalezy od ilosci pamieci ram i procesora no i szybkosci dysku. Zalezy tez od ilosci zainstalowanych sterownikow, programow, bibliotek które muszą zostać załadowane. Zazwyczaj im dluzej sie ma windowsa tym z czasem wolniej sie on wlancza. Zwlaszcza gdy duzo programow instalujesz i odinstalowywujesz. Na moim drugiom kompie celeronie 500 i 256 ramu oraz 3 letnim windowsie. Ładuje sie znaaaaaaacznie dłużej. kilka minut. Jak u Ciebie. Najlepiej przeinstaluj windowsa

Gość czy to normalne
na kompie mam bardzo malo rzeczy, w zasadzie prawie nic (2 gry probki, kilka ebookow mp3 tyle ze na palcach nog i rak da sie zliczyc- naprawdem totalna pustka na kompie). Sluzy mi on tylko po to aby wejsc do internetu, sciagnac jakies wazne informacje... W sumie to moge miec procesr niedostosowany do windowsa Xp, poniewaz gdy go kupowalam to XP jeszzce nie zostal wynaleziony;) W ogole procesor jest raczej slaby, ale przeciez i tak malo co na nim mam... Mysle ze ta bomba dekompresyjna moze byc temu winna ale nie wiem co to za dziadostow jest (?) i jak to wyleczyc

Pewnie masz kompa, który ledwo co spełnia minimalne wymogi dla Win XP ;) ale 15 minut to i tak stanowczo za długo, w 3-5 min. powinien się uruchomić nawet z antywirusem. Chyba format Cię czeka ;)